Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A muszlimok pedig terroristák, Orbán Viktor is megmondta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap egy elmebeteg Münchenben gyilkolt. Ideje lenne talán szűrni a lakosságot pszichés problémákra, mert ez borzasztó. Akkor is, ha az ISIS magára vállalja a merényletet. Normális, egészséges ember ilyet nem tesz. Szerintem.

 

– ezt írtuk ma reggeli Facebook-posztunkban azzal a sajnálatos eseménnyel kapcsolatban, ami tegnap Németországban, Münchenben történt. Ahol egy 18 éves iráni származású német állampolgár kilenc embert megölt, 27-et megsebesített, majd magával is végzett. Ezzel kapcsolatban született az alábbi olvasói komment:

„Normális, egészséges ember ilyet nem tesz. Szerintem.” – ennyi a megjegyzésed a müncheni lövöldözésről. Gratulálok. Tökéletesen tükrözi minden másról szóló írásod színvonalát is.

Úgy voltam vele, hogy – bár nem én követtem el a reggeli posztot – az olvasói cinizmus mindig jó alkalom arra, hogy megbeszéljük közös dolgainkat. Fontos hozzátenni, hogy a tegnapi esti hírösszefoglalóban – amit szintén nem én követtem el – a kollégám arról írt (akkor még rengeteg egymásnak ellentmondó félinformáció volt tudható), hogy a német kormány megjelentetett egy közleményt, amiben megértést kérnek, amiért egyelőre nem tudnak és nem is akarnak elhamarkodott állásfoglalásokat tenni és spekulálni.

Visszatérve: a szemfüles olvasó elvárásaival szemben valóban nem szenteltünk több sornyi barokk körmondatot a felháborodásnak, megrökönyödésnek, siránkozásnak. Azt gondoljuk, hogy a közbeszédben egy rendkívül káros, mindent felülíró agymosás folyik ezzel a témával kapcsolatban. Semmilyen módon nem szeretnénk részt venni a féligazságokra épülő szentenciák lebegtetésében, a hangulatkeltésben. Megteszi ezt helyettünk a magyar kormány, amely kampánytémává silányított egy rendkívül súlyos és komoly problémát. Segítő kezet nyújtanak ebben a migránscsatornákká fejlődött médiaorgánumok és az orosz propagandaoldalak kismilliói. A vészharangok folyamatos kongatásán és a nehéz helyzetben lévő Európa kitartó bomlasztásán kívül sajnos nincsenek garanciák arra, hogy mi történne, ha elmebeteg, sérült, fanatikus emberek Magyarországon próbálnának szerencsét.

Az írásaink színvonalát kollektíven köpködő olvasó kedvéért és lelki nyugalmáért is leírom, mert mostmár tudni lehet: a mészárlás elkövetőjének, a 18 éves német-iráni kettős állampolgárságú fiúnak a lakásán diákok által elkövetett tömeggyilkosságokról írott cikkeket találtak és egy könyvet, amelynek címe, Ámokfutás fejben – miért gyilkolnak az iskolásokA vezető ügyész közlése szerint az elkövető valószínűleg nem volt egészséges, a „depresszió típusai közé tartozó” pszichés betegségben szenvedhetett, korábban kezelték is. A bűnügyi nyilvántartásokban két ügyben szerepelt, egy testi sértés és egy lopás sértettjeként. A nyomozás első megállapításai alapján klasszikus ámokfutó lehetett, az ügyben semmilyen politikai összefüggést nem találtak. A bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője hasonlóképpen nyilatkozott: a nyomozás alapján egyértelmű, hogy a péntek este történt müncheni lövöldözésnek egyetlen elkövetője volt, és az ügynek „egyáltalán nincs köze a menekültek témájához”.

A Guardianra hivatkozva a 444 azt is megírta, hogy a fiú csaliüzenetet írt ki a Facebookra egy fiatal lány nevében: ingyen McDonald’s-os kuponokat ígért, ha a helyszínre mennek délután 4 órára. A brit lap megszólaltatta több osztálytársát is, akik egybehangzóan állították: a fiút nem kedvelték, folyton szekálták az iskolában. Egyikük elmesélte, aznap, még a lövöldözés előtt is látta a kövérkés srácot, aki épp dolgozott, újságokat hordott ki. Mint mondta, furcsa volt neki, hogy nem köszön vissza, pedig köszönőviszonyban voltak.

Nem mintha a nemzetiség, vagy a származás fontosabb lenne, mint az, hogy emberi életekről beszélünk, de a 9 áldozat közül 3 török, 3 koszovói, 1 görög és 1 magyar. Az Index cikkeSüddeutsche Zeitung írása alapján pedig azt valószínűsíti, hogy az ámokfutó fiatal muszlimokat akart megölni. A német lap szerint a lövöldözőről videó is készült, amin azt ordítja, hogy ő német, kezelésen volt, és hét éven át őt cseszegették mások (bullied), most viszont vett egy fegyvert, hogy lelője a… (itt megszakad a mondat). Biztosan semmi köze a tragikus eseményhez, csak úgy mondom: a fegyveres ámokfutók iránt kiemelten érdeklődő fiatalember napra pontosan 5 évvel azután követte el a tragikus kimenetelű cselekedetet, hogy a norvég Anders Breivik Oslóban robbantott, majd civilekre lövöldözött: 77 életet oltott ki.

Nos, ha engem kérdezne a nyájas olvasó, aki szerint – kimondatlanul is – borzalmas tartalmú és színvonalú cikkeket írunk, ha most békeidőket élnénk és nem a felfokozott nemzeti szabadságharc és migránshisztéria árnyékában telnének a mindennapjaink, akkor valószínűleg igazam lenne, ha azt mondanám: egy nyomorult fiatalról van szó, aki képtelen volt megbirkózni a problémáival, ezért gyáva pöcsként öngyilkos lett és ártatlanokat is magával rántott.

Ha nem egy olyan országban élnénk, ahol a legmagasabb állami szinteken terjesztenek rémhíreket migráns-terroristák által betört ablakokról és molesztált kézilabdás lányokról, ha a kormány nem teli torokból üvöltené, hogy itt nem lesz Köln úgy, hogy szó nem volt agresszív betolakodók által betört ablakokról, sem molesztálásról, akkor most elég lenne annyit válaszolnom, hogy egy muszlim elmebeteg és egy nem muszlim elmebeteg között semmi különbség nincs.

Ha nem arról szólna az életünk, hogy miközben a közvetlenül érintettek elhamarkodott rémhírek terjesztése helyett a lakosság megnyugtatásán és biztonságba helyezésén fáradoznak, a magyar kormánypropaganda mindent elkövet az uszítás, félelemkeltés érdekében (és kókler szakértők hangján keresztül teregeti szét a gyűlölet virágzását szavataló muníciót), akkor senkinek nem lenne hiányérzete, hogy miért nem szörnyülködünk és nyomjuk a mindmeghalunk kötelező rigmusait.

Ha nem egy rohadt nagy puskaporos hordón ülnénk, amelyet az európai össznépi tehetetlenség nyomán egyesek megkésve bár, de próbálnak ártalmatlanítani, miközben mások körbeállják és köpködik azokat, akik nem vonják ki magukat a munka alól, akkor a nyájas olvasó nem azt várná, hogy megerősítsem a hitében: aki nem európai bennszülött és nem fehérbőrű, az csak radikális muszlim terrorista lehet. Szimpla elmeháborodott nem. Mert az csak fehér ember lehet. Mert ha nem fehér, európai férfi (gyerek) vagy, akkor nem lehetsz depressziós, elcseszett tömeggyilkos, akkor feltétlenül valami idegen vallási hátterű terrorakció főhőse kell, hogy legyél. A brit képviselőnőt hidegvérrel kinyíró faszfej tiszta ügy: ő mentálisan labilis volt, mit tegyünk, előfordul.

Ahelyett, hogy most arról beszélnénk, hogy egy kiközösített, Németországban született, iráni származású kamasz honnan szerez be egy Glock-ot és 300 töltényt, hogy milyen családi állapotok vezettek a radikalizálódáshoz, hogy miért nem látta előre senki a tragédiát, lezárjuk annyival, hogy muszlim volt (azt persze nem tudjuk, hogy az Iszlám Állam és Irán nem éppen a forró barátságról híres), a muszlimok pedig terroristák, Orbán Viktor is megmondta, és innentől kezdve minden más szempont a háttérbe szorul.

Ha Magyarország nem kívülállóként ordítaná kidagadt erekkel a nyakán, hogy rendet kellene vágni Európában és nem tenne úgy közben, mintha neki semmilyen felelőssége nem lenne, akkor lehetne ezekről a kérdésekről normális, építő vitákat folytatni. Ha Magyarországon nem az állampárt kampánytémája lenne a migráció, ha nem ezzel akarnák elfedni az égig érő korrupciót és pusztítást, ha nem ezzel akarnának csak oda útra szóló jegyet váltani a hatalomba, akkor a közszolgálati tévé nem ment volna át Migráns1-be, akkor megvezetett magyarok nem várnának novellákat a terrorról és a rettegésről. Akkor bőven elég lenne annyit írni, hogy egy frusztrált Breivik-imádó, beteg agyú-lelkű fiatal fegyverhez jutott és lemészárolt ártatlan embereket.

Ha továbblátnánk a saját tájékozatlanságunkon és a propagandán, akkor talán még annak is utánanéznénk,  hogy Németországban az úgynevezett iskolai lövöldözéseknek nem éppen elhanyagolható múltjuk van, hogy a Columbine iskolai mészárlás analógiájára a bullying (a zaklatás, szekálás, szívatás, amiről az elkövető maga vallott) az eseteknek egy nagyon kis százalékában ugyan, de ámokfutásba torkollik és ennek alapjáraton nem sok köze van a nemzetiséghez, származáshoz.

Ha nem az lenne a cél megint, hogy a valós veszélyekről, problémákról eltereljék a figyelmet, amit jó birka módjára a híveknek követni kell, akkor nem lehetne ezt a tragédiát sem felhasználni a fideszes propagandához.  Akkor most legfeljebb arról beszélnénk, hogy kísértetiesen hasonlít a történet a columbine-i mészárláshoz (noha konkrétan nem iskolában követte el az illető), a fideszes migráns szakértő nem akarná a német hatóságok állításaival szembemenve bizonygatni, hogy az elkövető márpedig kötődik a fanatikus iszlámhoz, hanem elkönyvelnénk úgy a dolgot, hogy egy elcseszett életű, bosszúszomjas tinédzser tragédiát okozott. Mert nem kapott kellő figyelmet, mert éveken át megvetés tárgya volt, mert minden hasonlóan mentális beteg márpedig erre vágyik: hogy (fel)figyeljenek rá.

Ehhez még csak migráns-simogató, muszlimokat keblére ölelő, píszi liberálisnak sem kell lenni. Ez nem zárja ki azt, hogy pontosan tisztában legyünk a menekült-hullám veszélyeivel és elvárjuk, hogy az európai és hazai illetékesek pofázás, uszítás helyett a biztonságunk érdekében dolgozzanak és egy élhető Európát építsenek ide körénk.

Az utolsó szó jogán üzenném a rettegésében megzavart olvasónak, hogy ez a német-iráni fiú ugyanannyira volt migráns, mint a Magyarországon 20 éve élő, dolgozó gyros-os arab. Most akkor mind meghalunk? Mert Orbán Viktor azt mondta? Kicsit több tájékozódás, kicsit kevesebb propaganda csodákra lenne képes. Normális, egészséges ember pedig továbbra sem tesz ilyet. Akkor se ha muszlim, akkor se ha nem muszlim. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.