Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor nyugalmának védelme érdekében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépen épülget az illiberális demokrácia kicsiny hazánkban. Ennek a folyamatnak a legújabb eleme az, hogy a kormány meg akarja (nyilván, ha akarja, meg is fogja) változtatni a gyülekezési törvényt. Erről Trócsányi László igazságügy-miniszter értekezik a Figyelő című lapban.

Trócsányi hosszasan mesélget arról, hogy már csak azért is meg kell változtatni, mert a jelenleg hatályos törvényt még a régi pártállami parlament fogadta el 1989-ben. Közben nyilván sokat fejlődött a demokrácia, itt az ideje egy modern, mindenki számára kedvezőbb szabályozásnak.

Ja, nem. A kormányt igen nagyon zavarja, hogy mindenféle csoportok csak úgy demonstrálhatnak, tüntethetnek, az emberek ész nélkül gyülekezhetnek és elfoglalhatják a köztereket. A közterek amúgy is a Fideszt illetik, a hülyék gyülekezzenek otthon és demonstráljon mindenki a saját kertjében.

Trócsányi szerint  az alapvető jogok – különösen a magán- és családi élet, az otthon védelme sérül a jelenlegi gyülekezési joggal, de ezt hamarosan megoldja szeretett kormányunk. Magyarországon mára – konkrétan a nagyon liberális és elkötelezetten demokratikus Orbán-kormány trónra-vergődése óta – a békés gyülekezés összekeveredett az állandósult közterület-foglalásokkal, sátortáborok jöttek létre, megjelentek az előre be nem jelentett, spontán gyűlések, közéleti szereplők otthonai előtti és más közterületek is rendszeres gyülekezési színhelyek lettek – állítja Trócsányi.

Trócsányi szerint azért most – pontosabban 2010-től kezdődően – került előtérbe a gyülekezési jog megváltoztatásának szükségessége, mert az Orbán-kormányt megelőző időszakban a hatóságok brutálisan bántalmazták a tüntetőket és demonstrálókat, mostanra ez megszűnt és előtérbe kerültek a szabályozás hiányosságai. De ennek vége, mert ők majd jól átírják a törvényt.

Egyszerűsítsünk: a kormánynak egyáltalán nincs ínyére, hogy a polgárok csak úgy demonstrálhatnak, az utcára vonulva nyilváníthatják ki nemtetszésüket akár a kormány rablógarázdálkodásával szemben is. Az főleg nem teszik a fiúknak, hogy akár Orbán Viktor háza előtt is megtehetik ezt. Sőt, szerintem ez a fő probléma. A híreket, sajtóanyagokat, statisztikákat vígan lehet szűrni és manipulálni, nehogy felidegesítse magát a miniszterek elnöke. A március 15-i ünnepség helyszínét is körbe lehet keríteni és fekete fóliával leválasztani a válogatott közönséget a hívatlanoktól.

Ezzel szemben a Cinege utcában tüntető emberekre nehéz ráfogni, hogy a Békemenet tévedt erre, drága miniszterelnök úr és azt ordítják, hogy éljen Orbán Viktor! Lehet ugyanis, hogy az érintett hallása még üzemeszerűen működik és tökéletesen hallja az ordítást: Viktor, takarodj! A cél: elzárni a beteget a valóságtól. Meg sem lepődnék, ha külön újságot nyomtatnának számára. Volt már ilyen a történelemben. Az önmagában is sokatmondó, hogy évek óta rendkívüli helyzet van érvényben a Cinege utcában és évek óta TEK-esek védik a környéket. Illetve nem a környéket, azt az egy házat. Ha demostráció, vagy tüntetés van a környéken, azonnal le is zárják az utcát. Szánalmas dolog lehet teljhatalmú önkényúrként is ennyire rettegni az alattvalóktól.

Hamarosan el fog jönni az az idő, amikor a sztrájktörvény mintájára a gyülekezési jogról szóló törvényt is úgy kiheréli a hatalom, hogy nem lehet többé jogszerűen demonstrálni, tüntetni, de még a nagyobb családok csoportos kirándulása is nehézségekbe fog ütközni.

Haladunk a kitűzött cél, a diktatúra felé. Lépésről lépésre, napról napra bontja le a kormánygépezet a polgári jogokat. Én már azon sem csodálkoznék igazán, ha törvény születne a miniszterelnököt megillető tisztelet betartásáról és komoly büntetéssel nézne szembe az az újságíró, vagy civil, aki nem a legnagyobb tisztelet hangján merészel írni, beszélni a kormányfőről.

Mostanra tehát eljutottunk oda, hogy a sztrájktörvény gyakorlatilag lehetetlenné teszi a sztrájkot, sikerült elfogadni a terrorveszély-helyzetnek elkeresztelt rendeleti kormányzás bevezetésének lehetőségét (köszönjük, Jobbik). A mindenhová beültetett pártkatonák képesek félelemben tartani és így hallgatásra kényszeríteni az embereket szerte az országban. Szinte függetlenül attól, hogy pedagógusról, sportolóról, könyvtárosról, egészségügyi dolgozóról, rendőrről, vagy közmunkásról van szó.

Az újra és újra átfarigcsált alaptörvénybe belepakolják a diktatúra megszilárdításának eszközeit. A korrupció és a közpénzből történő dianasztiaépítés kormányprogram lett. Szakértők véleménye szerint a magyar média 90 (kilencven) százaléka a kormány kezében van, ilyen-olyan áttételeken keresztül. Talán csak a kormányfüggetlen internetes médiával nem tudnak mit kezdeni, az anyagi kivéreztetés pedig nem minden esetben hozza meg a kívánt eredményt. Az a gyanúm, hogy ebben az ügyben is törik a fejüket a fiúk, hogyan is lehetne eltakarítani az útból a befolyásolhatatlan weboldalakat. Szinte biztos vagyok abban, hogy hamarosan előállnak valami jó kis törvényjavaslattal, természetesen a magyar emberek, a magyar családok védelmére hivatkozva.

De jelenleg a gyülekezési jog átszabása élvez elsőbbséget. Ősszel meglátjuk, mi szépet talál ki nekünk ez a hatalmát féltő társaság. Bárki bármit mond, szerintem ezek félnek. Az életükért futnak. El fog jönni a pillanat, amikor semennyi hazugsággal sem tudják eltakarni többé a valóságot. Ezt ők is tudják. Erre készülnek. Ezért kell minden létező módon megtörni a társadalmat és ellehetetleníteni minden ellenzéki hangot.

Szerintem elkéstetek, fiúk! Ami nyolcvan évvel ezelőtt még működött, az ma már nem működik. De azért próbálkozzatok csak, másszatok egyre magasabbra. Igazán jól pofára esni csak nagyon magasról lehet.

Arra azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy amikor eljön a pillanat (mert előbb, vagy utóbb el fog jönni), akkor mindazok, akik most mindenben kiszolgálták az ország polgárainak érdekeivel szembemenő jogászkodást, közreműködtek a demokrácia, a jogállam lebontásában és segítettek az ország kirablásában, mit fognak mondani. Azt, amit oly sokan a történelem során a hasonszőrű csinovnyikok: parancsra tettem?adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.