Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És van pofája hetente kikérni magának, hogy bűncselekmény elkövetésével vádolják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Valóban úgy áll a helyzet, hogy Magyarországon minden parlamenti képviselő, különösképpen a kormánytagok kötelesek vagyonbevallást tenni, és annak egyeznie kell a valósággal. Aki nem így jár el, az bűncselekményt követ el. Azt állítani tehát, hogy bárkinek strómanja van, vagy bárkinek a nyilvánosságra hozott vagyonbevallása nem felel meg a valóságnak, az valójában azt az állítást jelenti, hogy bűncselekménnyel vádolják. Szerintem ez nem helyes dolog.” (Orbán Viktor, 2016. 04. 11, Parlament, azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz)

 

„Orbán Viktor a jogszabályoknak és a valóságnak megfelelően töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, mely így törvényes, teljes és hiteles”

– nem átallotta ezt válaszolni Havasi Bertalan miniszterelnöki testőr, pincsikutya és sajtófőnök miután a Direkt36 olyan pontatlanságokra bukkant a felcsúti Ramszesz vagyonnyilatkozataiban, amelyek tökéletesen megmutatják: ez a rendszer ebben a formában szemfényvesztés, fölösleges papír- és pénzkidobás. Igencsak mérsékelten, legfeljebb foltokban és nyomokban, de leginkább egyáltalán nem alkalmas arra, hogy elszámoltathatóvá tegye a képviselőket és áttekinthetővé tegye vagyoni helyzetüket.

Röviden összefoglalom a lényeget, ha esetleg valakinek nincs türelme a terjedelmes okfejtést végigolvasni, amelyből kiderül, hogy – nem nagy ügy, kicsire nem adunk – Orbán Viktor még 2006 végén költözött be öt felcsúti család életébe, konkrétan tulajdonostársa lett a Fő utcán lakók egyikének másikának.

Kettő darab ingatlanban többségi tulajdont, a másik háromból csak kisebb részeket szerzett meg, ezek 2007 és 2013 között szerepeltek vagyonnyilatkozatában, csak éppen hibásan. Nem tüntette fel ugyanis, hogy ezeken a területeken társtulajdonosai is vannak, ahogy azt sem, hogy mekkora az ingatlanok teljes mérete, holott a vagyonnyilatkozati szabályok szerint így kellett volna eljárnia.

A felcsúti Fő utcán egymás mellett sorakozó öt telek a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia épületének szomszédságában fekszik, a tulajdoni lapok szerint középkorú vagy idős házaspároké volt. A Direkt36-nak nyilatkozó egykori tulajdonos azt mondta, egyáltalán nem tartották furcsának, hogy Orbán Viktor a tulajdonostársuk lett az ingatlanban. „Nem emlékszem már, hogy pontosan mennyit, de rendes árat kaptunk a telekért” – mondta, és ezt azzal is megerősítette, hogy „az alapítvány mostanában már mindent olcsón akar megvenni”, de ők tíz éve nem jártak rosszul az üzlettel.

A lényeg, hogy a felvásárolt telkeket összevonta, azóta ezekből a kertecskékből focipálya, a focipályából parkoló lett az uraság stadionja mellé, aki 50 évre ingyenesen használatra átadta a szerzeményt az általa alapított a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. Mivel az ember erre az összegányolt bevallásra van utalva, kénytelen elhinni a továbbiakat is. Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában az ingatlanvásárlással egyidejűleg egyetlen változás történt: eltűnt az a 4 millió forintos, Lévai Anikóval közös bankbetétje, ami a fél évvel korábban leadott nyilatkozatában még benne volt. Tehát ebből azt lehet feltételezni, hogy pénzből vette meg az öt telekrészletet. Vagy nem.

Tudom, mindenki tudja: ez nem tartozik a súlyos vagyonbevallási szabálytalanságok közé, f*sznak kell beszélni róla, amikor milliós, milliárdos tételek tűnnek el naponta. F*sznak kell beszélni róla, amikor arról kellene beszélni, hogy mi nincs benne egyáltalán a nyilatkozatában, sem hibásan, sem helyesen. Szerintem igenis beszélni kell róla, mert a pocakos így is megsértette a vagyonnyilatkozatokra vonatkozó előírást. Amit saját bevallása szerint a valóságnak megfelelően kell kitölteni. Amihez hozzátartozik, hogy azt is beírjuk, mekkora területben van mekkora résztulajdonunk, hogy az ingatlanok rendeltetési jellege „lakóház, udvar”, és nem hagyjuk üresen ezt a sort minden évben, mert csak. Mert ha 1,2 hektárban van tulajdonrészünk, akkor nem írunk 5035 négyzetmétert.

Ha Orbán Viktor képes volt helyesen kitölteni a budapesti, feleségével közösen tulajdonolt családi ház és telek adatait, akkor miért nem volt képes ugyanezt megtenni a Felcsúton nagylelkűségből összevásárolt ingatlanok esetében? Hogy van az, hogy ez az állandóan moralizáló, magának kikérő, magát jogásznak nevező miniszterelnök egy rohadt, tetves vagyonnyilatkozatot nem képes kitölteni, de erre a bevallásra hivatkozva röhögi szembe naponta a vagyonosodását firtatókat? Ebben az emberben kellene megbízni, elhinni minden szavát, amikor olyan pitiáner ügyekben is hazudik, amikor még akár igazat is mondhatna?

Ha nem az a cél, hogy ne ismerjük meg a valóságnak megfelelő adatokat, akkor egy félanalfabéta vezeti az országot. De mert nyilván az a cél, hogy semmihez ne legyen közünk, egy újabb lepel hullt alá a notórius hazudozóról, aki már akkor is hazudik, amikor tényleg semmi nem indokolná. Vagy nem abból a 4 millióból vásárolta be magát a felcsútiak életébe, vagy nem is 4 millió volt a vásárlás értéke?

Más: remélem Havasi Bertalan az elsők között lesz, akiket utolér a sorsa, midőn számot kell adnia a totális szervilizmusából fakadó megannyi görénységére, amivel a sajtóhoz viszonyult az évek során, amivel arrogáns geci módjára nézte hülyének mindazokat, akiket teljes joggal érdekelt, hogy a szolgájuk, aki uraságnak képzeli magát, mégis mibű?

Továbbá sok mindent elmond Felcsút állapotáról, hogy idős emberek oda süllyedtek, hogy már nem emlékeznek egyetlen házuk egyetlen eladott kertjének adásvételi árára. Akik még azt is felírják otthon a kockás füzetbe, hogy naponta mennyit hagynak a közértben a csirkefarhátra.  Csak arra nem emlékeznek, hogy 10 évvel ezelőtt Orbán Viktor mennyiért vette meg a kert végi telket a rajta álló budival. Persze. Felcsút sem lesz gyarmat soha. Mert már régen az.

Igen, mindenki tudja, hogy az összeharácsolt vagyona a Mészárosok és még ki tudja kik nevén van, hogy talán össze sem lehet számolni, tulajdonképpen mekkora ez a vagyon milliárdokban kifejezve. De ha már a milliárdok nyelvét nem beszéli a birka, akkor igenis beszéljünk arról, hogy a bálványuk még a vagyonnyilakozatát sem hajlandó rendesen kitölteni, hogy mindenkit egységesen néz hülyének.

Senki ne merjen azzal előállni, hogy nem nagy dolog ez, előfordul. Hogy kár ezzel foglalkozni, mert amiről beszélünk, aprópénz a nagy egészhez viszonyítva. Ne tegyünk úgy, mintha az ország teljhatalmú urának apró, kicsinyes csalása és hazugsága nem lenne csalás és hazugság. Ne fogadjuk el, ne törődjünk már bele, hogy ez van, hogy ez a normális, hogy több is veszett már. Erre építi ez a köpönyegforgató nemzeti keresztény az egész hazug, rettegő életét. Ezért kapaszkodik a rögeszméibe, a migránsokba, Brüsszelbe. Azt akarja, hogy október 2-án arra szavazzunk, hogy a kis és nagy gazemberek, a kis és nagy csalók, a kis és nagy maffiózók élete ugyanúgy menjen tovább, mint eddig. Mert tudja, hogy nem értjük a milliárdokat és nem zavarnak a kis disznóságai, de elnézőek vagyunk a Rogán-féle bűzlő korrupcióval szemben is. Mert közönyös, igénytelen barmoknak néz. Akik úgysem akadnak fenn azon, hogy hetente röhögi szembe őket, amiért a vagyonnyilatkozata analógiájára csal, hazudik és mellé lop is. Meddig még?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.