Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A társadalom működik. A kormány menthetetlen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Özönlenek a jó hírek Tusványosról. Igaz ugyan, hogy ilyen nevű település nem létezik, hanem a Bálványosi Nyári Szabadegyetem van, amit régebben Bálványosfürdőn, újabban Tusnádfürdőn tartanak és ezt nevezzük viccesen Tusványosnak. Még ennél is viccesebben néhányan Posványosnak hívják.

A mai jó hír:

A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forinttal támogatja az erdélyi és a többi határon túli magyar közösség anyanyelvi oktatását és a minőségi képzéseket, a támogatásokat pályázatokkal lehet elnyerni.

A támogatást Erdélyi Rudolf Zalán, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány igazgatója Tusnádfürdőn jelentette be, hangsúlyozva: a cél, hogy a határon túli magyarság szülőföldjén is versenyképes tudást szerezhessen.

MTI

Tegyük mindjárt a mai jó hír mellé a tegnapit. A magyar kormány több mint 1,3 milliárd forinttal támogatta a Királyhágómelléki Református Egyházkerületet. Hát mi ez, ha nem egy valóságos sikertörténet?

Most pedig – szokásommal ellentétben – nem én fogok beszélni (írni), hanem bemásolok ide valamit. Semmit nem fogok hozzáfűzni, nem írom le a véleményemet. Nem bírná el még a blogos forma sem.

d1

d2

d3

d4

Annyit – csak annyit – hozzá kell fűznöm: a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forintja a Nemzeti Banktól származik. A forint árfolyamának zuhanása következtében képződött nyereség egy része. Ami a Nemzeti Banknak nyereség, az a devizahiteleseknek sok esetben a teljes csőd.

Ez a pénz közpénz. Volt.

Azok a gyermekek a pécsi Dóri-házban a mi gyermekeink.

A civilek, a társadalom működik.

A kormány menthetetlen.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.