Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Valaki magyarázza el ennek a sérült lelkű és gerincű embernek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

GFG (így nevezi magát) a saját maga által főszerkesztett három nyolcasról felismerhető, magát konzervatív újságírásnak becézgető, habonyizált migránsportálon vastag betűs cikkben panaszolta el, hogy az általa mélyen gyűlölt és megvetett 444-ről kellett megtudnia, hogy döntött az ügyében az ELTE.

G. Fodor Gábor ellen, aki saját bevallása szerint a 888.hu főszerkesztője, illetve a Századvég elnökhelyettese és stratégiai igazgatója, de korábban Orbán Viktor tanácsadója is volt, azért kezdeményezett etikai eljárást az ELTE, mert főszerkesztőként két darab minősíthetetlen cikknek adott teret.

Az első – január 15-én kelt – cikkben fürdőruhás lányokat mutogattak az  iran_sexy2016  Instagram-profilról, ezzel a felhívással: „Ha már a bevandorlók alaposan belekóstoltak szilveszter éjszakáján az európai lányokba, gondoltuk, mi is gyönyörködhetnénk egy keveset a Közel-Kelet szépségeiben. Ez így korrekt, nemde?!:) Megjegyeznénk: egy teljesen új világ nyílt ki előttünk.” A képekhez a cikk szerzője készített aláírásokat pl.: „Helló szexi! Jössz elfoglalni Európát? ;)” vagy „Öltözz fel szépen, Európában tél van!”

A második – január 23-án kelt – cikkben (amelyről a maga idején háborgó gyomorral ITT írtam) a névtelen szerző Tóbiás József akkori MSZP-elnök feleségének erotikus képeit kommentálta olyan jelzők kíséretében, mint maszturbációs segédeszköz, szőrös bula, jó kis öreg szoci retrópornó, stb. Ebben szó esett a politikus 14 éves lányáról is, akiről azt írták: „nem tudjuk eldönteni, hogy mi lesz rosszabb: ha apja politikai vagy anyja pornófotós nyomdokaiba lép majd a szépséges Nina, mindenesetre mi egyiket sem kívánjuk neki.”

Miután a cikkek (különösen ez utóbbi) heves reakciókat váltottak ki a médiában, de még a keresztény-nemzeti politikai körökben is, GFG megmondta a tutit a fanyalgóknak. A konzervatív újságírásról c. posztjában így reagált: „Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami.” Hogy a hülye is értse: Rába Tímea, Tóbiás felesége egy ribanc. Ekkor még Bayer Zsoltnál is elszakadt a cérna és megvédte a konzervatív újságírást GFG-től, ez pedig egy jófajta tudathasadás erejével törölt pofán, és csak nehezen tudtam összeszedni magam.

A növekvő felháborodás hatására a cikket törölték, GFG pedig úgy tett, mintha megbánta volna a dolgot és fogcsikorgatva, de leírta: túlmentek egy határon és az érintettek nevének említése nélkül bocsánatot kért. Hogy mennyire volt álságos és komolyan vehetetlen ez a gesztus, azt pontosan jelzi ez az egész történet. Az ELTE által a szexista, rasszista, emberi méltóságot sértő tartalmak miatt indított eljárás megállapította, hogy a habilitált docens úr cselekedete márpedig igencsak negatívan hatott az egyetem társadalmi megítélésére és hírnevére, ezért március 1-én meghozta az elítélő határozatot.

Fontos pillanat: GFG az eljárás megindításának hírére egyetemi docensként aláírt levelében azt fejtegette, nem kíván az egyetemi etikai bizottság elé járulni. Szerinte az eljárás megindítását kezdeményező közlemény magában foglalja az ítéletet is. Meggyőződése, hogy nem várható el az etikai bizottság tagjaitól az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása. Erről tájékoztatta a bizottság elnökét. Tehát megjelenni nem volt hajlandó a bizottság előtt, ettől függetlenül fellebbezett, ám ennek a bizottság legutóbbi, júniusi ülésén nem adott helyt. Ellenben megerősítette márciusi ítéletét és elítélte G. Fodort, mert megsértette az egyetem normáit, azaz etikai vétséget követett el.

Innen jön a sirám, a nyavalygás, a sértődés. Velejéig tisztességes emberünk mosakszik: ő már 2015 augusztusában fizetés nélküli szabadságra vonult azért, hogy az egyetemen kívüli tevékenysége ne keveredhessen össze az egyetemen végzett oktatói tevékenységével. Mielőtt elmorzsolhattam volna egy könnycseppet, jött a fenti bekezdésben foglalt nehezmény: az etikai eljárás megindítását kezdeményező közlemény már magában foglalta az ítéletet is. Ebbéli meggyőződése okán április 19-én a moralitás és gerincesség nyolcasokból formált szobra írásban és hivatalosan és mindenhogyan közölte: nem fogadja el az ELTE bizottságának döntését. Mára, azaz tegnapra – a bizottság másodfokú döntésének ismeretében – megszületett a géfodori szentencia, fontos idéznem (csupa vastag betűvel, ahogyan a költő):

Azt gondolom, az Egyetem átlépett egy határt. Azok, akik ma az Egyetem nevében járnak el, szembementek saját egyetemük szellemiségével. Miközben más számos, valóban indokolt esetekben az Egyetem néma maradt, velem szemben mégis politikát akart csinálni. Aki azonban politikát akar csinálni, az nem hagy más lehetőséget, mint hogy politizáljanak vele szemben is.

Az Egyetem nevében fellépőkkel szemben is meg kell védeni az Egyetem szellemiségét. Nem fogadom el az Egyetem nevében fellépők eljárását. Ezennel megválok az egyetemi katedrámtól.

G. Fodor Műhelye ősztől az egyetemen kívül folytatódik.

Amikor a konzervatív újságírásról vallott nézeteinek ismertetése után gyalázatos bocsánatkérését közzétette, azt reméltem, ez az emberi lény – akit valószínűleg igen sok csalódás ért élete során és azért vált egy frusztrált, magabiztosságot sugározni akaró, de valójában megkeseredett gnómmá – nem tud már mélyebbre süllyedni abban a mocsárban, amit önként kavart maga körül. Hát íme, sikerült neki.

Sajnos ugyanaz jut eszembe erről, mint általában mindenről, amit ez az oldal művel. Oldal alatt értem ezt az erkölcsileg nagyon mélyen szántó, hírportálnak álcázott sötét propaganda-csatornát, de azt a magát állandóan keresztényként-nemzetiként-polgáriként aposztrofáló elitet is, amely a magyar adófizetők pénzéből, a magyar adófizetők beleegyezése nélkül fenntartja ezt a morális fertőt. A saját tetteikért, szavaikért, cselekedeteikért felelősséget vállalni nem hajlandó, sérült gerincű hazafiakról és rólad beszélek, GFG!

Mert mennyire kell aljas puhatestűnek lenni ahhoz, hogy fogcsikorgatva ugyan, de belásd, túlléptél egy határt, majd a saját, védhetetlen húzásoddal vádold meg azokat, akik elítélik minősíthetetlen cselekedetedet? GFG nem ült le a seggére, nem fogta be a száját, nem látta be, hogy tévedett, hanem etikai kódexek mögé bújva, ellene indult politikai akciókról hadovál. GFG szerint az ELTE lépett át egy határt, amikor eredeti felháborodásában és utólagos határozatában egyaránt elítéli a GFG-féle politikailag kitartott kurvák által képviselt moralitást.

Valaki magyarázza el G. Fodor Gábor fizetett csahos szolgának, hogy a magyar társadalom egészségesebbik fele (amibe a 888 olvasóinak jelentős része is beletartozik) szerint egy erőszakos cselekedet nem legitimálhat további erőszakos cselekedeteket: a kölni nemi erőszakot elítélni kell, és nem arra hivatkozva megengedhetőnek és jó bulinak tartani a bevándorló nőkkel szembeni erőszakot. Valaki magyarázza el ennek a sérült lelkű és gerincű embernek, hogy még politikai ellenfelek méltóságába sem taposunk bele úgy, hogy családtagjaikat, politikai tevékenységükhöz semmilyen módon nem kapcsolódó múltjukat köpködve gyalázzuk őket. Ez nem politikai, ideológiai, jobb- avagy baloldali kérdés. Ez emberi jóérzés kérdése.

Itt az egyetlen, aki már többször, aki naponta átlép mindenféle határt az G.Fodor és a nevével fémjelzett, messziről rothadó szennylap, az egyetlen, aki politikai megrendelésre köpött pofán erkölcsileg soha, semmilyen körülmények között pofán köphető elveket, az G. Fodor. Attól, hogy nem vettél fel fizetést az egyetemről, még az ELTE oktatója voltál akkor, amikor Tóbiás József feleségéről azt az ordenáré cikket összelapátoltad te, vagy az alattvalóid. Mennyire kell utolsó gazembernek lenni, hogy azt gondolja valaki: bármilyen etikai norma megsértése alól felmentést ad, ha ez ember átmenetileg nem veszi fel a fizetését? Ez bármilyen gennyes politikai célzatú karaktergyilkosságra feljogosítja?

Ide figyelj, G. Fodor! Sértett önigazolásod és magyarázkodásod egyre mélyebbre húz le abba a bűzlő fekáliába, amelyben úgy egyébként szívesen mártózol meg naponta. Nem kétlem, hogy számodra ez az etikai vonatkoztatási pont, az emberi mérce. Mosakodhatsz, magyarázkodhatsz, megpróbálhatod lejáratni az ELTE-t, de tudnod kell: belülről rohad minden, amihez a nevedet adod. Szakmai reputációd értelmezhetetlen számomra, az oktatói kvalitásaidat (ha vannak neked olyanok) tökéletesen megsemmisítetted azzal, hogy a hatalom közönséges kiszolgálójává züllöttél. Ahelyett, hogy már februárban megváltál volna a katedrádtól, vagy lett volna annyi gerinc benned, hogy a felelősséget vállalva odaállsz az etikai bizottság elé, üzengetsz, megsértődsz, puffogsz, mint egy fürdőskurva. (Igen, például Rogán is pont ezt csinálja.)

Legyen nagyon világos: nem az ELTE etikai bizottsága az, amelytől meg kell védeni az ELTE szellemiségét, hanem a G. Fodor-féle legalja mentalitástól kellene megvédeni nemcsak az újságírást és az ELTE-t, hanem ezt az egész társadalmat is. Nem kétlem, hogy Lánczi haverod tárt karokkal vár a politikailag leigázott Corvinuson, ahol tovább hirdetheted romlott, egészségtelen és pusztító igéidet a felnövekvő generációknak. Egy egészséges demokráciában az ilyenek, mint te, már régen eltűntek volna a süllyesztőben, ezzel szemben itt még a ti konzervatív értékrendetek rombol. Amibe simán belefér a maszturbációs segédeszköz és az erőszakra uszítás. Úgy is belefér, hogy még saját, többé-kevésbé józan ítélőképességel rendelkező olvasóitoknak is felfordult a gyomra attól, amit műveltél/műveltetek. Mindennek a tetejébe Deutsch Tamás is beszólt a 888 mikropöcseinek.

Él bennem a remény, hogy eljön az idő, amikor a magadfajta szellemi-lelki toprongyoknak nem lehet keresnivalójuk a közéletben, a közpénzek körül, a véleményformálók sorában és az egyetemi katedrák környékén. És ha egy kis szerencsénk van, talán még el is lehet takarítani a mocskot, amit magatok után hagytok. Talán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.