Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A Liget után a Gellért-hegy is kell nekik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A frász állt belém, ahogy kiadta a hírt az MTI.

Nyílt, kreatív ötletpályázatot hirdetett a Miniszterelnökség a Gellérthegy megújítására.

Na, bakker, ezek már a Gellért-hegyet is kinézték maguknak. Gondolnak rá, hogy a Liget-projekt után se maradjanak munka (pláne lenyúlható pénz) nélkül csókosék. Az a baj, hogy az már tök mindegy, hogy indokolt, vagy nem indokolt a hely felújítása. Itt tartunk. Ösztönből gyanakszom, mindegy, miről van szó. Most a Gellért-hegyről.

 A 40 millió forintos összdíjazású ötletpályázat kiemelt célja olyan alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett – közölte az MTI-vel pénteken a Lechner Tudásközpont.
Tájékoztatásuk szerint a széles körű alkotói szabadságot biztosító ötletpályázat kiemelt törekvése a Citadella épületére vonatkozó hasznosítási javaslat feltárása. A pályázóktól olyan megoldásokat várnak, amelyek megvalósítható, fenntartható módon válaszolnak a Gellérthegy jelenlegi rendezetlen körülményeire, hogy a helyszín vonzó környezetalakítással, releváns területhasználattal képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni.

MTI

A Gellért-hegynek reszeltek, de legalább megpróbálok egy kis hasznot kicsikarni belőle. Mivel a múltkoriban elnyerte a kormány tetszését egy olyan terv, ami Felcsútra, egy fa köré épített, stadion alakú galériába cuccolná át Pécsről a Csontváry festményeket és ezért az ötletért fizettek is a tervezőnek, nincs mit veszítenem. Amúgy is mindig rágjuk a körmünket, hogy ebben a hónapban összejön-e annyi pénz, amiből fenn tudjuk tartani a Szalonnát, meg kell ragadni minden kínálkozó alkalmat. Tehát ezennel benyújtom az ötleteimet, valamint a pályázatomat, hátha elnyerem a nagyérdemű zsűri tetszését és egyenesen a Fidesz támogatásával működhet egy darabig a Szalonna…bár ez vicces lenne.

Pályázat (alternatív cím, amennyiben valamelyik dédelgetett, de kevéssé iskolázott szakember – nem gondolok itt senkire, Habonyra, Kósára, Farkas Flóriánra sem, csak úgy mondom – bírálná el, akkor: Pájázat)

Első lépésben ki kell írni egy pályázatot a pályázatról. Ezt meghívásos tender keretében a Századvég nyerné el, másfél milliárd forint értékben. Egy hét múlva az összeget meg lehet duplázni.

Össze kell állítani egy reklámcsomagot. A kormányhoz közeli weboldalak cikkenként 4 millió forintért folyamatosan (legalább napi egy alkalommal) írjanak cikket arról, hogy mennyire jó lesz nekünk, ha átalakítják a Gellért-hegyet. Ehhez kapcsolódó külön hirdetéseket is meg kell jelentetni ezekben a lapokban, legalább heti 10 millió forint értékben, persze darabonként.

Rogán Antal szomszédja – bizonyos Csetényi Csaba – kapjon kétmillárd forint összegben megbízást a reklámozásra.

Mindenki más is kapjon megbízást a reklámozásra és tanulmányok írására, aki fontos a kormánynak. Szijjártó ismerősei, és Lázár ismerősei is, természetesen. Eleve legyen egy reklámkeret, mondjuk húszmillárd. Ezt szét lehet osztani.

Az tök mindegy, hogy fog kinézni a Gellért-hegy. Ezért Mészáros Lőrincet kérjék fel a tervek elkészítésére. Aztán a Mészáros és Mészáros vállalat (valamelyik) vágja ki az összes fát a környéken, majd fúrjanak egy alagutat a helybe. Ezen keresztül kell a várba felvinni a felcsúti kisvasutat. Szerintem kétszáz milliárdból kijön, de ha nem, akkor többől.

Matolcsy György fiától kell rendelni nyolcvanezer széket, darabját egymillióért. Hogy az a család is jól járjon. A Gellért-hegyhez nem kell ugyan szék, de majd augusztus huszadikán fellőjük őket. Vagy felgyújtjuk, mindegy.

Ha megvan az alagút és a kisvasút, akkor Garancsi cége az egész hegyet faragja stadion alakúra. Negyvenmilliárdért.

Orbán Viktor kedves vejének valamelyik cége szedje le a hegyről azt a csimpaszkodó nőt ábrázoló szobrot és cserélje ki a varnyú-szoborral, ami jelenleg a Szabadság téren van. Ez nyolcvan millió. Tízszer.

Habony Árpád kapjon egymilliárdot azért, mert sehol nem jelenik meg.

A Citadellába pedig költözzön be Orbán Ráhel és kedves családja, mivel most nagyobb otthonra lesz szükség, ahogy nő a gyerek.

El kell még különíteni ötven milliárd forintot, hogy azok a rokonok is kapjanak, akik most nem jutottak eszembe.

Remélem, elnyeri a kormány tetszését a pályázatom (pájázatom), de igény esetén örömmel beleírok még néhány milliárdot.

A Gellért-hegy meg majdcsak kinéz valahogy, ki a francot érdekel? Annyi fontos még (én hülye, majdnem elfelejtettem), hogy Kubatov úrtól rendelni kell őrzés-védés-szakos egyetemistákat. Olyan hatezer darabot. Ők 10 ezer forint/óra/fő védjék meg a hegyet a munkálatok idejére, nehogy a Gulyás Márton névre hallgató közismert terrorista megakadályozza a művészi kivitelezést.

Szerintem mindenre gondoltam. A pályázat győztesének járó összeget kérem ide, magam alá utalni. A piros négyzetben található narancssárga gomb nem detonátor (még), hanem pénzt lehet vele utalni. Nekünk. És akkor a Fidesznek és a kormánynak egyszerre lesz egy olyan remek érzése, hogy anyagilag is támogatta egy ellenzéki oldal működését. Hehe.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.