Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mészáros pedig kantáros játszóruhában gázt szerelne és lehet, hogy nem lenne ekkora bőrönd a szeme alatt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy véletlenül se kelljen tudatlanságban eltölteni a népszavazásig hátralévő időt, megszólalt végre Deutsch Tamás is abban a fontos témában, hogy vajon Lázár János a magánvéleményét mondta-e a kormányinfón, amikor kijelentette: ő bizony a kilépésre szavazna, ha kérdeznék, vagy a kormány kilépési tervét teszteli a nagyérdemű és nagyeszű magyar polgárokon.

Miután Deutsch Tamás egy sokat bizonyított, tiszteletreméltó, erkölcsös, bölcs politikus (mennyi szó, ami kiment a divatból), én neki álmomban is elhiszem, amit mond. Ébren már nem.

Deutsch ugyan a maga részéről nem tudja értelmezni Lázár kijelentését, azt pláne nem, hogy egy politikus hogyan választhatja külön a magánvéleményét és a közvéleményét,  de tőle nem is vártam mást.

„Én egyébként nem vagyok álmomban két macska, amelyik egymással viaskodik. Nekem a magánvéleményem a közvéleményem, és a közvéleményem a magánvéleményem.” – mondta ő a szájával az ATV-n.

Már csak azért sem, mert ugye nem arról van szó, hogy Lázár egy olyan véleményt mondott, ami nem publikus, szemben a publikussal. Véleménye bárkinek lehet, de közvéleménye az egy darab Deutsch Tamásnak nem annyira. Már amennyiben nem óhajtja egy személyben képviselni a társadalom egy részét, vagy egészét.

De ne csellengjek el a témától. Miközben Deutsch közkinccsé tette a véleményét, Lázár János forradalmi bejelentésekkel szórakoztatta a Figyelő olvasóit. A szokásos titokzatos halandzsa után/közben olyat mondott, hogy megállt bennem a konyhakés.

Kijelentette, azokon a területeken, ahol neki van vagy lesz felelőssége, „irtani ” fogja azokat, akik visszaélnek a bizalommal, mert nincs szükség olyanokra, akik „semmilyen felelősséget nem vállalnak, csak kínos ügyeket hagynak hátra, ártva ezzel hazájuknak és közösségüknek ”.

(Figyelő)

Most van itt az ideje megkérdezni: mire gondolt a költő? Pontosabban: kire?

Egyes felvetések szerint Andy Vajna lehet az egyik irtani szándékozott szerencsés. Ez azért nehezen elképzelhető, mert a kaszinótulajdonos parókakészítő nem egy esernyővel szállingózott bele a magyar köz- és gazdasági életbe, hanem konkrétan Orbán Viktor kegyelméből tollasodott meg ott, ahol éppen nem visel szakállt. Az első perctől kezdve az Orbán-kormány egyengette az útját ennek a nagyon tehetséges hazatántorgónak. Olyannyira, hogy külön az ő könnyebb előre (és pozícióba) juttatása érdekében tették a földdel egyenlővé azokat a vállalkozásokat, amelyek odáig abból a piacból éltek. Az Orbán-kormány volt az, amelyik úgy csinált helyet Vajnának, hogy közben a szerencsejátékból befolyó bevétel a töredékére esett vissza, jócskán megcsapolva ezzel az államkasszát. Arról már nem is beszélve, hogy Vajnáné nagysága közben összegyógyult Hajdú Péter Sarka Katájával és Rogán Antal Cilikéjével. Nem csak barátnőileg, hanem üzletileg is. Szóval ez érdekes műtétnek ígérkezik.

Ki lehet még ilyen kiirtandó összefonódó? Habony Árpád? Ő régebben van Orbán Viktor mellett, mint Lázár. Nemrégiben is személyesen jelentette ki a fővezér, hogy kuss van, Árpit nem bántjuk! Én legalábbis nem tudtam máshogyan értelmezni azt, hogy bár letagadja Orbán Habonyt – hivatalosan – nem hivatalosan viszont a divatdiktátor folyamatosan ott nyüzsög a kormány körül és benne, olyan dolgokra is rálátása van, amire más kormánytagoknak nincs. Nem hinném, hogy elengedi a kezét Orbán. Meg nem is lenne szerencsés, hiszen igen valószínű, hogy Habony összeforrt Rogánnal. Mármint letelepedési-kötvény fronton feltétlenül.

Ezekkel a dolgokkal többnyire az szokott lenni a baj, hogy az ilyen kiépült hálózatokban mindenki mindenkivel szimbiózisban él. Ha az egyiket kilökik, az rántja magával a többit.

Ki az, aki nem elég okos hozzá, hogy túl sokat tudjon, mégis milliárdos? Nekem most valamiért Mészáros Lőrinc neve ugrik be. Ő – gondolom – szép csöndesen bevonulna a hűvösre, mint Stadler. Amúgy is sok párhuzamot vélek felfedezni a két ember között, már amennyiben feltételezzük, hogy a szellemi kapacitás többnyire arányban áll a gazdasági sikerekkel. Ha ez így lenne, Stadler még most is birkákat őrizne (és szerintem boldog ember lenne), Mészáros pedig kantáros játszóruhában gázt szerelne és lehet, hogy nem lenne ekkora bőrönd a szeme alatt.

De ha valaki nem bukhat, az Mészáros. Már csak azért sem, mert olyan kedves, régi szomszéd. Megbízható. Becsületes. Vallásos. Szép. Okos. Őt nem engedi Orbán, már csak a régi emlékek miatt – közös libaőrzés – sem.

Tehát arra jutottam, hogy nem tudom, kit fog irtani Lázár, ha esetleg úgy alakul, hogy módja nyílik ilyesmire. Az az érzésem, hogy hamarosan megtudjuk. Addig is: Deutsch helyében én vigyáznék a számra, mert például őt könnyedén kinyírhatja a mindenminiszter. Csak hát azzal mi például semmit nem nyerünk, mert egy ilyen kaliberű ember mindegy, hogy hol van.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.