Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Még ezerszer megbánod, hogy nem maradtál a tehén tőgye és a kapa nyele mellett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy néz ki, hogy át kell vennem a napi-Rogán rovatunkat megfáradt kollégámtól, de örömmel teszem. Osztozom abbéli szándékában, igyekezetében, hogy addig kell ütni a kérdést, amíg szükséges.

A Jobbik TV ma (tegnap – szerk.) megjelent videója egy arctalan hazugság. A videón szereplő névtelen, arctalan személy egyetlen szava sem felel meg a valóságnak. Az ügyben a mai napon azonnali hatállyal feljelentést tettünk. Minden olyan sajtóorgánummal szemben, aki ezt az arctalan hazugságot leközli, jogi eljárást fogunk eszközölni

– ezt a közleményt adta ki soha nem látott gyorsasággal Rogán Antal, miután a Jobbikhoz köthető N1 internetes televízió a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjával, a maffiózó bizalmasával készített több órás interjú első része nyilvánosságra került. Vizoviczki László, alvilági ember (ITT és ITT részletesen lehet olvasni róla), híresen hírhedt diszkópápa egykori alkalmazottja arról mesélt, hogyan működött főnöke vendéglátóipari birodalma hosszú éveken át az önkormányzatok és a rendőrség asszisztálásával.

A nő neve nem hangzik el, arca nem látszik  a 4 perces felvételen (innen az arctalan hazugság rogáni olvasata), állításai azonban nem meglepő, de mégis mellbevágó képet festenek a korábbi V. kerületi polgármester, Rogán Antal és Vizoviczki személyes kapcsolatáról. A lényeg: minden évben 4 millió forintot (más szavakkal kenőpénzt) kellett Vizovicki Lászlónak személyesen bevinnie Rogán Antalhoz, hogy az érdekeltségébe tartozó belvárosi helyek megkapják az önkormányzattól a teraszengedélyt.

Szeretném felhívni Rogán Antal figyelmét arra, hogy az azonnali hatályú feljelentések kilátásba helyezése és a nem közpénzből fenntartott, nem kormánypárti sajtó zsigeri fenyegetése nem javít a helyzetén. Akkor sem, ha Magyarország legfőbb ügyészét Polt Péternek, miniszterelnökét pedig Orbán Viktornak hívják. És még akkor sem, ha a Vizoviczki-ügyben költségvetési csalás és vesztegetés vádjával folyó eljárásban politikusokat nem sikerült megvádolni, holott a nyomozati dokumentumok szerint polgármesterek/jegyzők is kapcsolatban álltak a vállalkozóval, és a rendőrség is megállapította: Vizoviczki több emberének voltak kapcsolatai a kerületi önkormányzatoknál.

Előrebocsátom azt is, hogy nem tényként kezelek egy szélsőjobbos leleplezést (bár azért sokkal komolyabb kísérlet, mint a fideszes szennymédia nőügyes leleplezése a Jobbik frakcióvezetőjével kapcsolatban), viszont megdöbbenéssel konstatálom: ha nem is minden napra, de minden hétre jut egy olyan történet, ami arra utal, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda élén egy alvilági emberekkel összefüggésbe hozható és összefonódó, velejéig korrupt ember áll. Azt gondolom, semmi túlzás nincs abban, hogy Magyarországnak jelen pillanatban maffiakormánya van. Nem kell ahhoz semmilyen párt tagjának lenni, hogy az ember ezt magától is észrevegye.

Az a helyzet, Rogán, hogy egy működő jogállamban, ha egy miniszter hosszú hetek óta ilyen ügyek kapcsán kerül a híradásokba és nem azért például, mert kiemelkedően jól végzi a munkáját, amelyen felül társadalmilag hasznos és értékes tevékenységet folytat, akkor már régen maga kérte volna, hogy vizsgálják ki az ügyét. (A világ egyéb sarkaiban ennek töredékéért lemondtak már politikusok.) Pontosan azért, mert állítólag nincs takargatni valója és mert a köz érdeke, hogy kiderüljön: honnan kerülnek elő újabb és újabb emberek, akik élethű részletességgel mesélnek olyan megbotránkoztató történetekről, amelyek mind egy irányba mutatnak. Afelé, hogy egy hivatalával visszaélő, megvesztegethető, pénzéhes gazember vezette a Belvárost hosszú évekig.

Ezen a ponton már kevés hazugságot kiáltani és fenyegetőzni. Itt már a minimum az volna, hogy önként mondasz le mentelmi jogodról, valamennyi tisztségedről és nem húzod tovább az időt. Oda kellene állni a bíróság elé – ahova már egyszer kaptál meghívót, ám egy veretes hazugsággal kivontad magad a szembesítés alól – és elmagyarázni, hogy mindenki más miért hülye és milyen okunk van arra, hogy kizárólag neked higgyünk. Hagyni kéne a francba ezt a hülye dumát az elítélt bűnözők evidenciaként kezelt szavahihetetlenségéről. Gyűlnek az állítások a hisztérikus tagadásoddal szemben, és hullanak kifele a csontvázak abból a dohos bűzt árasztó szekrényből, Rogán!

Egyik disznóság húzza maga után a másikat, de legnagyobb szerencsétlenségetekre akinek szeme van, látja: bevallott, hivatalos jövedelmetek ellenére hogyan éltek. Nyilvánvaló, hogy Rogán Antal, felkapaszkodott parasztlegény  – szerintem még ezerszer megbánja, hogy nem maradt a tehén tőgye és a kapa nyele mellett – életvitele, bemondásra táguló ingatlanai hivatalos jövedelméből nem fedezhetőek. A vagyonbevallás és a vagyonosodási vizsgálat intézményeinek kiüresítése ellenére, vagy éppen azért, mindenhonnan kilóg a lóláb. A mantrák, a félrebeszélések, a másikra mutogatások már legfeljebb a sarokba szorított patkány-effektussal mérhetők.

Összegezzük: a Vizoviczki-birodalom nem működhetett volna éveken keresztül a legmagasabb szintekről jövő támogatás nélkül. A támogatásnak ára volt, ez is nyilvánvaló. Ez nem most derült ki, ezt nyomozati anyagok bizonyítják. Az egyedüli kérdés még mindig az: miért van Rogán Antal szabadlábon? Miért fontosabb Rogán Antalnak, hogy saját ügye tisztázása helyett nyolcadrangú jelentőséggel bíró feladatokra hivatkozva hazudozzon és fenyegetőzzön? Meddig nézi ezt karba tett kézzel az Polt-Orbán bűnpártoló bizottság? Még hány vallomást kell végighallgatnunk, amíg elérkezettnek látják az időt, hogy vezetőszáron elvezessék ezt a gyáva, korrupt, hisztérikus politikusok szégyenét?

Rogán! Fölöttébb átlátszó ez az újabb és újabb fenyegetőzéssel körített feljelentgetősdi. Annyira szánalmas vagy, hogy még azt sem fogja át a tudatod, hogy a mostani helyzetbe éppen saját feljelentésed rángatott bele. Az, hogy bűnöző vagy, az nem Juhász Péter agya szüleménye, ezt már bíróság is jogerősen megállapította: áron alul herdáltad el a közvagyont.

Az okosabbja ilyenkor hallgat és reménykedik. A butábbja ezzel szemben nem érti, hogy minden egyes újabb hisztérikus kirohanás lejjebb és lejjebb húzza a sárba. Jóindulattal ismétlem meg, hogy a gyengébbek is megértsék (igen, rólad van szó): ebből már nem lehet jól kijönni. Rosszabbul viszont igen. Persze nem állítom, hogy nem örülnék, ha magaddal rántanád a példaképedet, mentorodat, uradat, parancsolódat és az egész kuplerájt.

A bélyeg akkor is rátok fog égni, ha még mindig nem hiszitek el. Mert a nemzeti-polgári, fiatalokat és demokratákat tömörítő párt csak egy megvetésre számot tartó, alvilági figurákkal üzletelő bűnszervezet. Amely odáig süllyedt a saját mocskában, hogy mára kopasz erőszakszervezetekkel védi magát a békés magyar civilektől. Sokan lesznek közületek, akik ezerszer megbánják, hogy nem maradtak a tehén tőgyénél, a kapa nyelénél, vagy különböző táskák hordozásánál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.