Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Előmászott a kövek alól a kormány valódi énje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Városligetben megkezdődött a bontás. A demokrácia, a jogrend bontása. Nem is jó kifejezés rá, hogy megkezdődött, inkább folytatódik. Az Orbán-kormány különbejáratú verőemberei védik a kormányt a polgároktól, Orbán rögeszméit, hagymázas álomvilágát a valóságtól.

A rendőrség felett álló slapajok felszívták magukat. Mivel intellektuális szkanderezésre nem alkalmasak, marad számukra az, amire képesek, amiben jobbak. Az ordítás és a fizikai erőszak, a maguk büdösbunkó stílusában. Parancsra cselekszenek. Meg a maguk örömére is nyilván, hiszen valamiben ki kell emelkedniük a masszából. Agresszivitásban, tahóságban jobbak az átlagnál, tehát abban villantanak nagyot.

Fogalmam sincs, mennyi köze lehet a Kubatov-fiúknak az ügyhöz, vagy akár Pintér Sándor egykori biztonsági emberei közül hány dobálja most a Ligetvédőket. Hogy milyen felhatalmazás alapján, az nem kérdés. Itt nem arról van szó, hogy valaki magántulajdonát kell védeni az illetéktelenektől. Itt a polgárok tulajdonát védik a polgároktól.

Orbán Viktor és bandája levetette az álarcot és többé nem is próbálják azt a látszatot kelteni, mintha politikusok, demokraták, vagy akár csak kultúremberek lennének. Annak mutatkoznak, amik: hatalom és pénzéhes csürhének. Semivel, egyetlen egy centivel sem különbek, mint a kigyúrt verőlegényeik. Esetleg csak a vezér lottyadt pocakja lógna ki a sorból, ha összeállnának egy kedélyes csoportkép erejéig.

Minden látszat ellenére a nyílt erőszak nem az erő, hanem a gyengeség és gyávaság megnyilvánulása. Világosan látszik, hogy a rendszer széthullik, nincs már eszköze a hatalomnak arra, hogy legalább a demokrácia mázát megőrizze, hogy a polgári társadalom, a jogot tiszteletben tartó rendszer függönye mögé rejtőzzön. Előmászott a kövek alól a kormány valódi énje.

Ha valóban egy ésszerű, átgondolt, alátámasztott terv alapján folyna a munka a Városligetben, semmi szükség nem lenne keretlegényekre. Egészen nyugodtan oda lehetne menni a Ligetvédőkhöz és bemutatni, mit szeretnének csinálni, hogyan alakítják át a területet és mi a garancia arra, hogy nem csökken a zöldterület. De ilyen terv nincs, csak egy sebtében feltöltött videó valamelyik propaganda-közösségi oldalon. Márpedig ez a kormány nem úgy működik, hogy valaha valamit betartana azokból az ígéreteiből, amiket kényszerből, vagy érdekből tett.

Nyilván nem kevés pénzről van itt is szó és meglesz az anyagi nyertese a dúlásnak. Azonban a lényeg nem ez, hanem az izomból uralkodás. Nem politizálás, ez már nagyon régen nem az. Ez már a sarokba szorított patkány-szindróma. 50 ember tiltakozik a Ligetben és szabad polgárként ragaszkodik az őt megillető jogokhoz. A hatalom birtokosa, név és arc szerint Orbán Viktor (ebben az esetben az is mindegy, ha ő személy szerint akár még csak nem is tud az eseményekről, mert a felelősség az övé) többszáz rendőrt és hordában járó gorillákat küldött erre az ötven emberre.

Orbán verőlegényei megtehetik, amit a rendőrök nem.

Gyenge az a kormány, amelyik ilyen védelemre szorul az érvek, egyeztetések helyett. Retteg az a diktátor, akinek már a törvényes rendőrségben sincs bizalma, hanem pénzért bérelt magánhadsereg mögé bújva támad saját polgáraira.

Gyenge és gyáva az a miniszterelnök, aki a nem létező Alkotmány bíróságának talárja alól pislog ki a háza előtt tüntetni akaró civilekre.

Erőtlen, összezavarodott és döglődő rendszer képes csak arra, hogy saját polgárai ellen támadjon, hogy kizárólag csak a könnyen befolyásolható, tanulatlan és minden téren tudatlan polgáraihoz szóljon, hogy a menekülteket maga előtt tolva akarja megerősíteni a tulajdon rogyadozó hatalmát.

Látok azért más változást is. Ahogy az utcán egyre durvább Orbán magánhadseregének lábszaga, a virtuális térben finomodnak a módszerek. Már szinte teljesen kikoptak a nagyon primitív trollok, helyüket átvették a sokkal rafináltabb bérkommentelők. Már nem a dögölj meg hülye ballib a jellemző, hanem az én aztán nem vagyok fideszes, de úgyis rájuk fog megint szavazni a nép, úgysincs más választás – típusú kriptaszagú lemondás.

Az élet pedig pont attól érdekes (olykor szép is), de feltétlenül izgalmas, hogy a dolgok változnak és nem mindent lehet előre sem kiszámítani, sem befolyásolni. Ki tudja, mi lesz ősszel, melyik bokorból bukkan elő egy új párt, hogy elsöpörje a dohos pókhálókat, vagy mikor kerül elő valaki, aki képes kiforgatni a sarkaiból ezt a rozsdásodásnak indult társadalmi tespedtséget.

Ha valami biztos, az az, hogy semmi nem biztos. Az évek óta minden következmény nélkül a szőnyeg alá sepert ezernyi ügy nem tűnt el, csak pillanatnyilag nem látható. De a dolgoknak az a sajátossága, hogy amikor megindul a lavina, amikor a közhangulat megváltozik (megélhettük már néhányszor), akkor egytől egyig előkerül minden feledésre ítélt szemétség.

Most még nem tartunk itt. Egyelőre ott tartunk, hogy a kormány, a kormány kegyelméből gazdagodók és maga Orbán Viktor legfőbb hadúr rettegnek. Ez pedig jó hír. Szerintem.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.