Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor lemond Orbán Viktor?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szombat reggel megmondta a tutit a Magyar Hírlapban. Kezdésnek mindjárt lehülyézte az ellenzéket – így kompletten – amely ellenzék feneketlen ostobaságában legyőzendő ellenségeket gyárt saját magának.

Ha nem tartanám teljesen kizártnak azt, hogy a kormányból bárki is olvas olyan írásokat, amelyeket nem Habony Árpád ösztönös zseni és vitrinfelelős hoz a világra két szipogás között, meg lennék győződve arról, hogy a kormányszóvivő úr a kormányt kritizáló írásokból merített, csak éppen a kormány helyére berakta az ellenzék szót.

Hetedik éve vagyunk tanúi annak, ahogy az Orbán-kormány folyamatosan gyártja a nem létező ellenséget, megállás nélkül harcba hívja híveit. Hol az ősmagyar akácot kell megvédeni a gaz Uniótól, hol a pálinkafőzés népi művészetét. Közben kötelékben támad az USA, Soros György és Gyurcsány Ferenc. Ezt tetézi a háttérhatalmak által pénzelt civil szervezetek sora. Kedves Kovács Zoltán! Hazudni tetszik, mint a lávaömlés. Ezt ön is tudja, mi is tudjuk, a híveknek meg oly mindegy. Mi értelme van?

Ilyen legyőzendő démon – az ellenzék saját gyártásában – az a felvetés, hogy Kovács Zoltán és Lázár János magánvéleménye nem véletlen elszólás, hanem a kvótareferendummal együtt az ország Unióból való kilépését készíti elő.

Ez – Kovács Zoltán szerint – csupán cirkusz, mert ők Lázár Jánossal kéz a kézben nagyon szeretik Európát, egyáltalán nem akarnak kilépni a kontinensből és ő egyébként sem azt mondta, amit mondott, csak ahhoz hasonlót. Szó szerint idézem a kormányszóvivő szavait, mert klasszikusokat így szokás:

„Ez is csupán cirkusz. Hiszen nem Európa-ellenesek vagyunk, sőt, Euró­pa-pártiak. Csupán arról beszéltünk, hogy nem értünk egyet a jelenlegi brüsszeli iránnyal, amelynek szimbolikus eleme éppen az uniós migránspolitika. Másfajta EU-t szeretnénk, ezért áll ki a magyar kormány a bukott, elhibázott uniós politikával szemben, ráadásul a többi visegrádi országgal közösen.”

Kedves Zoltán! A földrészből rohadtul nehéz lenne kilépni, akár lehetetlennek is mondanám, bár tudom, hogy Orbán Viktor nem ismer lehetetlent. Ha ő nagyon akarja, olyan kisvasutat épít Felcsút-Biskek viszonylatban, amire aztán felpakoljuk a Mátrát, a Balatont és sorban az ország minden zugát, valamint zegét és hamarosan a Kárpát-medence közepe helyén csak egy fekete lyuk lesz látható. Ja, nem! Már most is ez van.

A kérdés arra vonatkozott, hogy az Európai Unióból való kilépési szándékkal mi a helyzet. Arról most nagyvonalúan feledkezzünk meg, hogy sem Orbán Viktor jobbkezének, sem a kormányszóvivőnek nem lehet magánvéleménye a nyilvánosság előtt, a sajtó jelenlétében. Legfeljebb azzal kapcsolatban fogalmazhatnak meg ilyesmit, hogy a csokifagyit kedvelik jobban, vagy inkább velőspacallal hűsítik magukat nyárvíz idején. Lázár Jánosnak és Kovács Zoltánnak magánvéleménye kizárólag otthon, a négy fal között lehet, amennyiben benéztek az ágy alá és nem tartózkodik ott a sajtó.

Egyszóval Kovács Zoltán és Lázár János nem értenek egyet a jelenlegi brüsszeli iránnyal? Nem ügy, mi itt, országon belül vagyunk néhány millióan, akik meg az orbáni-iránnyal nem értünk egyet már igen hosszú évek óta. Az a nagyon nagy különbség a két dolog között, hogy az Unió vezetését a tagországok választották meg és a legtöbb kérdésben csak a tagországok közös akaratából lehetséges döntéseket hozni, a mi kis háztáji diktatúránkban egyetlen ember pillanatnyi agydugulása, kezeletlen lelki defektusai és menstruációs ciklusának alakulása mérvadó, semmi más. Az országban élő emberek akarata, véleménye semmiben nem játszik szerepet, a döntésekben főleg nem.

Kivéve a mostani esetet, amikor léccilécci menjünk el szavazni, mert az érvényes népszavazás majd felhatalmazást fog adni a kormánynak arra, hogy meggátolja Brüsszelt a kötelező kvótaelosztásban (a kényszerbetelepítés már helyből orbitális hazugság), amely kötelező kvótaelosztás tervéről már réges régen letett az Unió vezetése. Tehát majdnem ötmilliárd forintból szavazzunk egy nem létező tervezet ellen, aminek a végeredményét a kormány majd jól belevési a gránitszilárdságúba.

Aha. Tehát egyrészt megint bele akarnak kotorni az alaptákolmányba, másrészt a zabszem sem nagyon fér el ama bizonyos helyen, mert lehetséges, hogy sikertelen lesz a népszavazás.

Nekem mindössze egyetlen kérdésem lenne Kovács Zoltán kormányszóvivőhöz: amennyiben Orbán Viktor remek ötlete (innen is üdvözlöm az ismeretlen Habony Árpádot) érvénytelen lesz, akkor a fényestekintetű vezér lemond? Mert kultúrországokban ez a szokás. Epedve várom a választ.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.