Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez a demokrácia és a diktatúra szembenállása, egyre keményebb eszközökkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormánynak a választópolgárok szavazata kell, akadályozzuk meg közösen, hogy az Unió erőszakkal betelepítsen többmillió migránst Magyarországra, mert a magyar embereknek joguk van eldönteni, kivel akarnak együtt élni. A migránsok amúgy is mind állatok és kizárólag a keresztény kultúránkat akarják kiirtani.

Most, hogy összefoglaltam a kormánytagok, a kormány, a Fidesz és KDNP mai (valamint a tegnapi és holnapi) mondanivalóját, beszéljünk valami érdekesebbről. Például arról, hogy mi a jó fene folyik ebben az országban.

A Ligetben történtek fölött majdnem szó nélkül átsiklott a társadalom. Akik nem a fővárosban élnek, azokat nem igazán érinti és úgy gondolják – sajnos nem ok nélkül – hogy ennél fajsúlyosabb problémáik is akadnak jelenleg, meg aztán Budapest messze van. Ez igaz is, csakhogy.

A Ligetben történt valami, ami feltétlenül szóra érdemes, függetlenül attól, hogy valaki hol él és milyen gondokkal kell megküzdenie.

A kormány, vagy a Fidesz, de leginkább Orbán magánhadserege egyre kevésbé álcázza magát. A választási irodánál debütáló erős fiúk a Ligetben már nem is nagyon titkolják, hogy bizony itt ők osztják a lapokat. Az intézkedő rendőröknek is. Ha ez nem így lenne, a rendőr karját rángató, annak az arcába üvöltő, azt letegező figurát ott helyben a földbe döngölték volna és hátrabilincselt kézzel viszik a rendőrségre kihallgatásra. De semmi nem történt. A hatóság embere szemmel láthatólag tisztában volt a saját lehetőségeivel és ezek között a lehetőségek között nem szerepelt a büdösbunkó szájbaverése.

Rendkívül érdekelne, hogyan reagált volna a hatóság, ha a Ligetvédők egyik tagja rángatja a rendőrt és üvölt az arcába. Vagy ha egy tetszőleges vallású és tetszőleges pártállású honfitársunk bárhol az országban odaballagna egy szabadon választott rendőrhöz és ugyanezt előadná, akkor mi történne? Semmi? Kötve hiszem.

Nem véletlenül kongattuk a vészharangot akkor, amikor a spontán szavazási kezdeményezés irányában felbuzdult, az egyetemi tanulmányaik szünetében Erdösiné testőrének jelentkező jóemberek előadták azt, amit előadtak. Már akkor is látható volt, hogy a hatóságok nem tudnak (mondani sem merem, hogy nem mernek) mit kezdeni ezekkel a verőemberekkel. Mert ők immár a hatalom akaratát képviselik. Ha kell, az állampolgárokkal, de akár a rendőrséggel és a bírósággal szemben is. Az sem lehet véletlen, hogy a nyomozati szervek hónapok óta nem képesek azonosítani azokat, akiket immár egy fél ország pofáról és névről is ismer.

Ezek a dolgok mindig így kezdődnek. Egy kis anomália itt, némi erőszak ott. Aztán megint és újra. Lassan megtanuljuk, hogy mi a sorrend, hogy a rendőr nem fog megvédeni a kopaszoktól, mert a kopaszok felhatalmazása erősebb. Ők az elnök emberei.

Magyarországon a törvények már jó ideje nem egyformán vonatkoznak mindenkire. Ezer és egy példát lehetne hozni erre, kezdve a legfőbb ügyész szelektív látásától a bírósági idézésre fittyet hányó politikusig, a minden jel szerint korrupciós pénzekből gazdagodók sérthetetlenségétől a megbukni képtelen ORÖ vezérig. A hiányosan kitöltött vagyonnyilatkozatok következmények nélkül maradásától egészen odáig, hogy senkinek nincs bátorsága megkérdezni akár L. Simon feleségét, akár Lázár János gondos apukát, de még Rogán Antal térhajlítót sem: miből?

Tudjuk, mindenki látja, de tehetetlenek vagyunk. Most e mellé a tehetetlenség mellé odarakhatjuk azt is: ha demonstrálunk, tiltakozunk, akkor arra is van esély, hogy felbukkannak a kopaszok, eltörik a kezünket, orrcsontunkat és a rendőrség tétlenül nézi.

Ne úgy legyen, de eljöhet az a pillanat, amikor az egyenruhásoknak dönteniük kell, ki mellé állnak. Az elnök prancsát teljesítő barmok mellé, vagy a civilek mellé, akik között talán ott vannak az ő szüleik, testvéreik is. Drámaian hangzik és egy demokráciában nem is elképzelhető, hogy egy csoport vadbarom terrorizáljon akár civileket, akár egyenruhás rendőröket.

De ez már régen nem demokrácia, hiába finomkodnak a politológusok és egyéb civilizált illetők. Ez már régen nem az, itt rohadtul nagy baj van. És holnap még nagyobb baj lesz, mert az ilyenfajta kolera gyorsan terjed és megfertőz mindent és mindenkit. Lehet itt eltartott kisujjal finnyáskodni, hogy de mégis egy demokratikusan megválasztott kormány és egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök. Jelzem, Hitler és pártja is teljesen demokratikusan került hatalomra.

Már régen nem arról van szó, hogy a jog és a törvény keretein belül működik egy kormány, ami sok emberben ellenérzéseket vált ki, ezért tiltakoznak. Ez nem politikai ellentét. Ez a demokrácia és a diktatúra szembenállása, egyre keményebb eszközökkel. Ma még csak a szolgálatot teljesítő rendőrrel ordít a vadbarom, mert megteheti. Holnap téged, a feleségedet, a gyerekedet is bátran összeverheti az utcán ugyanaz a vadbarom. Holnapután pedig nem az utcán verik össze, hanem egy lista alapján megkeresnek az otthonodban.

Lehet ezen röhögni és azt állítani: paranoia. Egészen addig, ameddig meg nem döndül az ajtó.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.