Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A butaságra, sötétségre építő istenkirály, aki a büdös életben nem fogja kiheverni a gyerekkorát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hír 1: Lázár János bejelentése szerint az Országos Széchényi Könyvtár főépületét felújítják, erre hivatalos tervpályázatot írnak ki, emellett az intézmény Piliscsabán kap raktárépületet. Piliscsabán, értitek? Magyarország nemzeti könyvtáráról beszélünk, amely a kéziratos kódexektől a nyomtatott dokumentumokon keresztül az elektronikus kiadványokig gyűjti, feldolgozza, megőrzi és hozzáférhetővé teszi a magyar/magyar vonatkozású írott kulturális örökséget. Mert Budapesten nincs egy átkozott raktár, amit megkaphatna a Széchényi.

Hír2: Másfélszer annyiba (mintegy 6 milliárd forintba) kerül a Felcsúton épülő új sportcsarnok, mint a Pancho Aréna, ami szintén Felcsúton van és 3,8 milliárdból épült. Felcsút az ország 1800 lélekszámú, kiemelten frekventált, virágzó települése ennek a fejlett országnak.

Új sportcsarnok alatt az alábbiakat kell érteni: parkettaborítású és műfüves focipálya, ökölvívóring, fixen telepített kondigépek, szertárak, orvosi szoba, irodák, büfé, konyha, tárgyalók, egy kisebb és egy nagyobb konferenciaterem.

Szerintem ez így egymás mellé téve és kiegészítve azzal, hogy ha minden jól megy, a pécsi Csontváry Múzeum is nemsokára Csútra költözik, meg azzal, hogy Felcsút reneszánsz polgármestere éppen egy böszme nagy irodaházat vásárolt magának, mert éppen lehetett kapni, mindent elmond erről az országról. Nem, annál sokkal többet is elmond.

A telibefosott magyar kultúráról, a vidékre kibaszkodott nemzeti könyvtárról, a síkhülye, tanulatlan, felkapaszkodott senkikről és arról, hogy többet nekem senki ne mondja, hogy ez az ember nem beteg. Nem abban az értelemben, hogy a viselkedésének nincs értelme és célja, mert van. Teljesen ellenkezik az ország érdekeivel, de van neki. Évek óta téma ez a kismillió haszontalan betorengeteg, még a hívek is eligazítást kérnek egymástól, hogy milyen érvekkel lehetne védeni a kényszeres stadionépítést, mert ez már nekik is sok.

A legújabb parkettaborítás fölé hajolva szimbolikusan, most kezdem megérteni, hogy ez a megalománia, amely semmilyen típusú kritikára nem reagál, amely nem lép hátra egyet, amikor már tegnap is kettő kellett volna, tulajdonképpen felbecsülhetetlenül hasznos a patológiás énképpel rendelkező emberi roncs céljának tekintetében. Minden újabb elmebeteg húzásánál elmondjuk, hogy ez már a legalja, ennél durvább nem lehet, és közben eltelt hat év. És minden egyes nappal lehetett durvább. És minden egyes ilyen gigaberuházás tovább erodálja az egyébként is haldokló ellenállást. Nincs megállás, és egyre nyilvánvalóbb, hogy bármit, akármit megtehet.

Végignéztük, ahogy egy 1800 fős falut telenyomott felesleges, haszontalan, befektetésekkel. Az ország számos hasonló  méretű települése évtizedek alatt nem kap annyi költségvetési támogatást, mint amennyit ez a híres putri néhány év alatt.  Milliárdok röpködnek Felcsút és a hülye magyar feje fölött és mostmár meggyőződésem, hogy mindenfajta tiltakozás, ami az elmúlt években csírájában kimúlt, pont ezeknek a futószalagon a pofánkba nyomott létesítményeknek, csarnokoknak, stadionoknak, öncélú kisvasutaknak, rongyrázó haszontalanságoknak köszönhető.

Hat éve azt épít, amit akar, ahova akar, amennyiből akar. Ha bármi megtetszik neki, másnap törvényt írnak rá és megszerzik, ha a Várba akar költözni, kivágatja a Városliget fáit, ha erkély is kell meg kilátó, akkor addig nem nyughat, amíg nem lesz az a fránya erkély. Egyáltalán nem érdekli, hogy százezres települések is megroggyannak az üresen álló, veszteséges, fenntarthatatlan monstrumok súlya alatt. A butaságra, sötétségre építő istenkirály, aki a büdös életben nem fogja kiheverni a gyerekkorát és azt, hogy nyolc évig marginális senki volt a magyar politikában, hogy a pályafutása nem egymásra tevődő sikerek láncolata, most beteljesíti a küldetését, most elégtételt vesz minden sérelemért. Ha az az ára, hogy feléget mindent maga körül, hogy a befizetett adókból akkor is két konferenciatermet épít a parkettaborításra. Felcsúton. A putriba.

Ő  ne tehetné meg? Hisz a félanalfabéta gázszerelőből is multimilliárdost csinált, aki bármelyik zsebéből kihúzza egy horvátországi luxusnyaraló, vagy egy többemeletes istálló nagyságú irodaház megvételéhez szükséges milliókat, milliárdokat. Mind közül a legokosabb Simicska alól is szép lassan kihúzza a szőnyeget, Spédert egyik percről a másikra mellékvágányra teszi, az ő akaratából lesz emberekből valaki, és az ő elképzelései szerint tünnek el emberek a süllyesztőben. Ő egy mindenki felett álló szent és sérthetetlen, már-már félisten, vagy kettő isten. Elhitte, hogy az és mostmár szervilis seggnyalók hada dolgozik azon, hogy ez így is maradjon.

Ezért teszi a hülyét Lázár a kormányinfón, ezért kérdez vissza Kovács Zoltán ártatlanul, hogy Miért baj, hogy épül egy csarnok? Ezért röfögik kétpofára, hogy mennyire jó, hogy a TAO-támogatásból rendbeteszik a sportinfrastruktúrát végre, és ez milyen jó. Felcsút, ahol az ország egyik legfontosabb fociakadémiája működik, országos ügy.

Felcsút országos ügy, az Országos Széchényi Könyvtár meg megy a levesbe. És örülhetünk, hogy nem gyújtanak tüzet abból a sok felesleges, értéktelen könyvből. Pedig nem lenne meglepő. És ez a szarcsimbók, ez a vélt és valós traumáiba belezakkant, gyógyíthatatlanul sértett, frusztrált, önigazolási kényszerrel küzdő zsarnok félti a magyar kultúrát, erre hivatkozva háborúzik hat éve. Lesújtó, szomorú, tragikus. Már őrjöngeni sincs kedvem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.