Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne fenyegess, hülyegyerek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ellenzékinek a legnagyobb rosszindulattal sem nevezhető Magyar Hírlap mai száma közölt le egy érdekes cikket. Nem maga a cikk tartalma érdekes, hanem az, hogy itt jelent meg.

Fideszes mozgósítási főpróba lesz országos szinten. A Fidesz választókerületi elnökei­nek az őszi kvótaellenes referendum lesz a 2018-as választások főpróbája – tudtuk meg. Akár az egyéni képviselőségért való indulás is múlhat a választókerületi népszavazási eredményeken.

Ez anyira nem meglepő információ, hiszen eléggé nyilvánvaló volt, hogy a kormánypárt könyékig kotorva a közpénzes bödönbe (azért kell könyékig belenyúlni, mert már igen alaposan kifosztották eddig is), a mi pénzünkből óhajtja építgetni a fényes jövőt. Mégpedig nem a mi jövőnket, hanem a saját jövőjét.

Ez a cikk ugyanis pontosan azt jelenti, amit elsőre gondolhatunk róla. A Fidesz minden létező eszközt megragad azért, hogy hatalomban maradhasson. Ennek érdekében a többségében nem-fideszes polgárok pénzéből fog hadgyakorlatokat végezni az országban hogy lássa: kit kell kirúgnia a pártkatonák sorából és min kell változtatnia ahhoz, hogy egyetlen egy nem-kormánypárti polgár se legyen képviselve a következő kormányzati ciklusban. Se.

Ugyanis a Fidesz szavazóbázisa nagyjából egyharmados, ezek jókora része nem aktív korú. Tehát a tényleges adófizetők döntő többsége nem Orbánt szeretné látni a trónon, de most a kormány az ő pénzükből akarja biztosítani azt, hogy mégis Orbán uralkodjon továbbra is.

Teszik mindezt úgy, hogy többes hasznot hoz a dolog. A választásra való felkészülés mellett a kvótaellenes népszavazás jó lehet a kormánynak arra, hogy továbbra is letolt gatyával trappoljon az Unióban és közben az istenáldotta magyar nép akaratára hivatkozzon. Továbbá hasznos arra is, hogy felmérjék: egy Unióból való kilépés esetén a migrációt fel lehet-e használni mozgósító hívószóként, vagy Habonyt be kell adni a detoxba és amint feltisztul, ki kell találnia valami mást, ami elég nemzeti, elég sok embert képes az urnákhoz csalni és azok az emberek a kilépésre húzzák be az ikszet.

Akár azt is el tudom képzelni, hogy a kormánypárt tanul a britektől és váratlanul létrehoznak egy olyan tömörülést, mint mondjuk ott az Ukip (abba bele se merek gondolni, hogy ez a – bármire felhasználható – párt már évek óta létezik), néhány karizmatikus kóklerrel, akik képesek fanatizálni az embereket és hazugságokkal rávenni a kilépésre. Számomra Nagy-Britannia esetében sem az a tragédia, hogy a kilépés mellett döntöttek a polgárok, mert az szívük joga. Az viszont nem jó, hogy ezt a döntést sokan hazugságok és félrevezető információk birtokában hozták meg. Az Ukip vezető politikusai most sorra jelentik be, hogy nekik elég is volt a politizálásból, mennek birkát őrizni. A brit polgárok (és mindenki más) pedig elviszik a balhét.

Az mindenesetre biztos, hogy a kormánypárt a mi pénzünkből készül a választásra. Az azonban rendkívül különös, hogy ezt nyíltan, a kormánypropaganda egyik lapján keresztül hozzák nyilvánosságra. Azt nem hihetem, hogy véletlenről lenne szó. Abban sem hiszek, hogy a Magyar Hírlapot megtámadta valamiféle vírus, amitől igazat mondanak akkor is, ha az nem a kormány érdekét szolgálja, vagy akár egyenesen szembe talál menni azzal. Ilyen vírus sajnálatos módon nem létezik.

De nem ez történt. Én nem hiszek abban, hogy a Fidesz az ellenzéki pártok lába alól kívánta volna kihúzni a szőnyeget azzal, hogy önként ismeri be azt, hogy a köz pénzéből kíván választási kapmpányt folytatni, a közösből erősíti a tulajdon hálózatát. Szó sincs erről. A választási lehetőségek között ott lett volna még az, amit a kormány hetedik éve alkalmaz: letagadni mindent akkor is, ha teljesen nyilvánvaló minden.

Szerintem a kormány nekünk, választóknak akar üzenni. Az üzenet lényege: figyelünk téged! Tudjuk hol vagy, ki vagy és tudni fogjuk, elmentél-e szavazni és még abban se legyél biztos, hogy nem tudjuk pontosan, hová teszed az ikszet! Ha elég aktív vagy és nekünk kedvező módon voksolsz, akkor – talán – békén hagyunk, de ha nem akkor számíthatsz a bosszúnkra!

Azt gondolom, ez a lényege ennek a váratlan helyen megjelent kis cikknek. Ha így van, akkor én is üzennék szeretett kormányunknak. Mégpedig azt, hogy ne fenyegess, hülyegyerek! Nem vagyok ostoba, nem félek és garantálom, hogy nem vagyok ezzel egyedül.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.