Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ha magyarok raboltak volna ki, most kit gyűlölnél, Mariska néni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem vagyok egy Déryné-díjas színésznő, nincsen nekem színitanodám, gyakorlatilag semmit nem tettem le a nemzet asztalára, amiért plecsni, kitüntetés, elismerés járna. Még soha nem jártam Törökországban, bár a bakancslistámon rajta van. Most, hogy ezeket tisztáztuk – nem mintha bárkit is érdekelne -, nézzük meg az alábbi videót:

Ez itt Gór Nagy Mária színművésznő, akinek a munkásságával, szégyen vagy gyalázat, egyáltalán nem vagyok képben. Mostmár nem is leszek, úgy érzem. Ez az 5 súlyos perc, amit arra pocsékoltam, hogy törökországi tragédiájának történetét végighallgassam, életem legkínosabb 5 perceinek egyike. És ezt nem a költői hév, vagy a túlzások iránti affinitás íratja velem.

Gór Nagy Máriával kizárólag ennek a cikknek a megírása előtt kerültem közvetlen kapcsolatba a Google nevű barátom révén. Nem tartozik ide, de ha mégis: saját nevét viselő színitanodájából – amelyet a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat – olyan színészóriások kerültek ki, akik semmiképpen nem hoznak szégyent a névadóra. Növényi Norbert, LL Junior, Liptai Claudia vagy Kapócs Zsóka csak néhány azok közül a súlyos kultúremberek közül, akikre nemzetileg is büszkék lehetünk.

És akkor most beszéljünk Gór Nagy Mária korszakalkotó történetéről. Kifosztották és állítólag leszbikusnak nézték a népszerű magyar színésznőt Törökországban, az egyhetes nyaralása rémálommá vált – így hangzik a TV2 Mokka című reggeli adásának felütése és ez egy annyira közérdekű téma, hogy minden bizonnyal egy egész nemzet rágta a körmét vadhajnalok hajnalán, hogy úristen, szegény. Szigorúan a szöveghűség kedvéért a legerősebb részeket kiemelném:

  • Szebeni István: Leszbikusnak nézték? 
  • GNM: Hát (kétpofára röhögés) úgy nézek ki, nem? (röhögés) Mindig a barátnőmmel utazom, ő civil, tehát – kozmetikus -, mert a férjem, Buda utál nyaralni. Megpróbáltuk, hogy hárman mentünk, hogy nyaraljunk, de ő a hűvös szobában a laptopjával (…) Úgyhogy ketten nyaralunk a barátnőmmel, tavaly Dzserbán (értsd Djerba-Tunézia) voltunk, két nappal a merénylet előtt jöttünk haza, most Törökországba’, ahol engem kiraboltak. (…)
  • Demcsák Zsuzsa: Csak másnap vetted észre, hogy kiraboltak?
  • GNM: Igen, az utazás napján vettem észre, hogy útlevelem sincs, akkor még nem tudtam, hogy másom sincs. A barátnőm hazarepült, adott pénzt, hogy elrepüljek Isztambulba, a konzulátusra. Ott megcsinálták az útlevelem. (…)
  • Szebeni István: Ilyenkor ez egy nap alatt, tehát hamar megy ez az okmány…?
  • Óóó, öt perc alatt. Gór Nagy Mária? Jött be a konzul, szal, hála istennek. (…) Másnap jöttem Isztambulból, arról a repülőtérről, ahol másnap meg már robbantottak. (…)
  • Szebeni István: Kellemetlen így befejezni egy nyaralást..
  • GNM: És iszonyú, ami ott van…Nem vagyok rasszista, de gyűlölöm az arabokat.
  • Demcsák Zsuzsa: Jaj, Istenem. Erőteljes kijelentések ezek, Mária. 
  • Szebeni István: Hát azért szerintem ne általánosítsunk. 
  • GNM: Nem az arab, ez az iszlám, ez a fanatizmus, hogy ott hal meg. Inkább fölrobbantja magát. És én a Várban lakom és látom, ahogy a Hiltonba vonul be az arab, a feleségek viszik a csomagot, és bizony van rengeteg európai feleség is.

Miközben sűrű hányinger közepette leiratoztam ezt a szörnyűséget, a művésznő már reagált is a sajtóhírre Habony bulvárszennylapjában, a Ripostban:

Feldúlt voltam, ahogy a nyaralás rémségeiről beszéltem, ezért volt félreérthető a kijelentésem. Mint mondtam, nem vagyok rasszista, a terroristákat gyűlölöm, nem az arabokat. Csupán nyelvbotlás volt az egész. (…) A migránshullámmal ráadásul hozzánk is bejöhetnek, akár a mi országunk is célpont lehet. Remélem, a miniszterelnökünk továbbra is erős kézzel fogja irányítani ezt a helyzetet.

Nehéz eldönteni, hogy ez már a népszavazási kampány része, vagy Mariska most gondolta elérkezettnek meghálálni a színitanodának álcázott celebkeltetőjének leeső közpénzesőt, de ez magyarázkodás nélkül is felér egy jól irányzott lórúgással. A megrendelés-szagú, jól pozícionált nyelvbotlásos kamuval együtt viszont egyenesen Kossuth-díjas performansz.

Egyetlen jó dolgot tudok elmondani erről a kínosan borzalmas öt percről: ekkora mérhetetlen emberi ostobaság, primitívség és suttyóság láttán a műsorvezetőkbe is belefagyott a sz*r (Demcsákot már múltkor is megdícsértük egy igen kínos beszélgetés kapcsán), és ez a TV2-re való tekintettel igenis szóra érdemes.

Egyéni szocializációs problémám lehet, hogy soha nem fogom megérteni, emberek hogyan utálhatnak olyanokat, akiket nem is ismernek. Hogy már megint a nemzeti jobboldalon igen jól fekvő értelmiségiek lelke mélyéről tör elő az undor, hát igen. Meglepő vajon? Aligha. Törökországban jellemzően törökök és nem arabok élnek, de Gór Nagy elvtársnő, akinek a törökországi magyar konzul is a lábai előtt hever, honnan is tudhatná  mindezt. Nem tudja, nem érti, de gyűlöli. Nem tudja, mi a különbség a vallás és a nemzetiség között, hogy bár Törökország lakossága szinte teljes egészében iszlám vallású, az arabok aránya csekély.

Marika néni! Ebbe az öt percbe nemcsak egy tudatos rasszista beszólás fért bele, hanem két röhögés közé sikerült beszorítani egy burkoltan öblös buzizást is. (Úgy nézek ki, mint egy leszbikus?) Nem tudom, hogy a leszbikusok hogy néznek ki, de a művelt, előítéletektől és tévhitektől nem elborult agyú színésznő szerint állítólag olyanok, ő meg szerencsére nem olyan, hogy ránézésre le lehetne leszbikusozni. Értjük.

Marika néni! Aki nem rasszista, de utálja az arabokat, az mi a frászért nyaralgat Dzserbában a mocskos arabok között? Oda volt már csak lásztminit? De ha már olyan sötét, mint a csillagtalan éjszaka, miért nem hallgat, mint sokan mások, akik ugyanígy lábon hordták ki az agyhalált, mint magácska, de legalább nem pofáznak, nem érzik szükségesnek égetni magukat a nyilvánosság előtt.

Marika néni! Én szégyellem magam, pedig nem én vagyok a primitív suttyó kettőnk közül. Nem nyelvbotlás, vállalom a szavaimat: maga egy ostoba vénasszony, aki szerint a kozmetikus sima civil, ellenben Gór Nagy Mária nem civil. Hanem micsoda? Rendőrfőkapitány vagy tengerészgyalogos? Na jó, ne menjünk bele. Ha ennyire utálja az arabokat, hogy a Várban elhelyezkedő lakásából is kényszeresen figyelgeti őket, és azon forgatja a szemét, hogy sokuknak európai feleségük van – vagyis egy gondolati egységben kétszer tudatosan arabozik -, hogy nem sül le a bőr a képéről, amikor utólag nyelvbotlásra hivatkozik? Ennél ócskább seggnyaló dumát rég hallottam állítólagos kultúrembertől, de ezek után senki ne várja tőlem, hogy a Gór Nagy Mária névről nekem a büdös életben valaha is a kultúra szó jusson eszembe.

Szomorú, hogy ez az áltagos értelmiségi a nemzeti jobboldalon. Elkeserítő, hogy ez egyébként egy teljesen szokványos, földhözragadt gondolatmenet ugyanazon az oldalon. Ugye nem csodálkozik senki ezek után, hogy kikből áll az erőskezű miniszterelnök úr szavazótábora?

Gór Nagy Mária elment Törökországba. Nem civilként. Ez rögtön egy évvel azután történt, hogy hazajött Tunéziából. Kirabolták. Másnap vette észre. Elment a konzulátusra, öt perc alatt kész volt az útlevele. Másnap hazajött és rájött, hogy utálja az arabokat. Meg az iszlámot. De nem, csak a terroristákat utálja. Megbotlott a nyelve. Viszont azóta is retteg és már csak Orbán Viktorban bízik, aki megvédi. Hogy ne rabolják ki a saját országában. (Lopás lesz az, Mariska, de te ezt nem értheted!)

Egy ilyen helyzetben egy egyszerű bocsánatkéréssel talán el lehetett volna simítani az elsimíthatatlant. Sajnos azt látom, hogy ez a népszerű magyar színésznő olyan mély lelki sötétségben élt le közel hetven évet, hogy ezt nem várhattuk el tőle. Marad a rossz szájíz és a költői kérdés: ha magyarok raboltak volna ki, most kit gyűlölnél, Mariska néni?

Amúgy én kérek elnézést. Tudom, hogy azt a pénzt meg kell szolgálni. Biztosan sokan gondolják úgy ebben az országban, hogy az adóforintjaik jó helyen vannak Gór Nagy Mária színitanodájában. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy jó kezekben van a felnövekvő színész- és celebtársadalom. Annyira jó kezekben, hogy az Isten őrizzen meg minket.

Frissítés, mert lehet ezt még fokozni: Nem evett, ezért lett rasszista Gór Nagy Mária.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.