Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még mindig van bőr a pofádon, Lázár János?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Naiv szervilizmus azt gondolni, hogy az uniós támogatások ingyen vannak. A szocialistákat csak a pénz érdekli és a fontos kérdésekben tehetetlen Unió kritikáját képtelenek értelmezni.

Nem hihetetlen, de valahol mégis. Lázár János sajtóirodája ontotta ki magából ezt a pofátlanságtól egyáltalán nem mentes választ az RTL Klub ama kérdésére, hogy nem tartja esetleg ellentmondásosnak: miközben a hozzá köthető agrárcég nemigen tudott félreállni az elmúlt években az uniós támogatások útjából, ő most hirtelen felindulásból az Európai Unióból való kilépést támogatná. Ha esetleg valaki megkérdezné a magánvéleményét. Amit senki nem kérdezett, de azért elmondta. Nem rövidgatyában, hanem kancelláriaminiszteri egyenruhában a csütörtöki kormányinfón.

Ide teszem az RTL tegnapi esti híradójának vontkozó részletét, igen tanulságos:

 

A fenti abszurd tényállást – miszerint álságos dolog, hogy a Lázárhoz köthető agrárcég éveken keresztül  mintegy 3 milliárd forint uniós földalapú támogatást vett fel ő pedig most éppen kilépne az Unióból – Mesterházy Attila tette szóvá. Az MSZP képviselője azt mondta (korábban közleményben is írta), hogy Lázárnak vagy vissza kellene vonnia ezeket a szavakat, vagy ha szerinte „Magyarországnak jobb lenne az unión kívül, akkor az a legkevesebb, hogy azonnal visszafizeti az elmúlt években közvetve megszerzett uniós földalapú támogatásait.”

Mivel tegnap vasárnap volt és Lázár valószínűleg valahol rövidgatyában tolta aktuális luxushétvégéjét, azaz elérhetetlen volt, ezért különbejáratú sajtóirodája böffentette fel magából ezt a gyomorforgató, cinizmustól bűzös három sort.

Hogy a sors iróniája teljes legyen: éppen a Lázár János vezette Miniszterelnökség hozta nyilvánosságra az 500 legtöbb támogatáshoz jutó magyar cég listáját. Mit ad Isten, ebben a rangsorban az előkelő 82. helyen a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. áll, amely 2007 és 2015 között 3 034 827 737  (több, mint 3 milliárd) forint uniós pénznek volt képtelen nemet mondani. A cég legnagyobb tulajdonosa és igazgatója Gyapjas Károly, Lázár anyai nagybátyja. Lázár Jánosnak 2%-os tuajdonrésze van a cégben, 2001 és 2012 között igazgatósági tag is volt. A Gorzsai Zrt. nettó árbevétele tavaly 2 milliárd forint volt.

Mi következik mindebből? Hogy a szocialistákat csak a pénz érdekli. Eljutottunk a kormányzati impertinencia ama szintjére, ahol az ilyen Annyitisér Jánosok ilyen típusú közleményekben tesznek helyre: teljesen normális, hogy milliárdos EU-pénzek politikusokhoz köthető cégeknél halmozódnak fel. Aki ezt esetleg szóvá teszi, az szervilis, naiv idióta, akit csak a pénz érdekel. Értjük, János!

Mármint lehet, hogy Mesterházy érti, én nem értem és nem is vagyok hajlandó megérteni. Mióta a szürke-szorgos hétköznapok magától értetődő velejárója az, hogy az a kancelláriaminiszter, aki az uniós pénzek szétosztását felügyeli, irányítja, saját érdekeltségének tolja a milliárdokat? Igaz, hogy ezen a szocialisták ki sem akadtak, sőt erre az alapvetésre építették felháborodásukat, de hogyan érkezhetett akár egyetlen forint uniós támogatás olyan cégekhez, amelyekben Lázár papíron is tulajdonos, igazgatósági tag? Nem 3 milliárd, akár egyetlen forint. Hogyan, Lázár elvtárs?

Hogy van az, hogy ezek a nemzetrontók mindenhol ott vannak, ahol lenyúlni, részesedni, haszonélvezni lehet és miután kiderül, hogy újra meg újra maguk felé hajlott az enyves kezük, sértődött, kioktató közleményekben teszik helyre a nagyon marha polgárt: mi így élünk, nekünk ez jár, ami nektek egy nyomorult pohár sör, az nekünk Hong Kongban egy luxushelikopteres városnézés. Nem urizálunk, nekünk ez alap.

Milyen gennyes, romlott lelkület kell, ahhoz hogy egy miniszterelnökségi sajtóiroda azt válaszolja a fenti felvetésre, hogy az uniós támogatások nem ingyen vannak? Hát nem, te szégyent hírből nem ismerő, kimosakodott táskahordozó! A megnyúzott adófizetők tolják a közös kasszába azt a pénzt, ami után a te családi vállalkozásod évekig profitál a jóból. És nem elég, hogy az általatok köpködött, hanyatló országokban másnap lemondanak a korrupció gyanúja alá eső kétes figurák, ti még ráadásul visszaugattok és kikéritek magatoknak.

Az én olvasatomban Lázár a legveszélyesebb élősködője ennek a romboló-puszító rendszernek, mert miközben Orbánnak nem ritkán homályos a tudata, ennek a maffiózónak tiszta. Tudatosan lavírozgat, sunyin mosolyogva döfi hátba a számára veszélyt jelentőket. Végtelenül cinikus és minden védhetetlen mocskot kimagyaráz.

Ha Magyarországon lenne ellenzék, amely túlmutat ezeken a kósza közleményekbe csomagolt, múló fellángolásokon, akkor a Brüsszelnek üzengető plakátok helyett az ilyen hírekkel lenne kitapétázva ez az ország, hogy minden gondolkodásra képtelen, kognitív disszonanciával küzdő hívő kijózanodjon. Hogy az ilyen Lázár-félék ötször meggondolják, mielőtt a Magyarország Kormánya felirat előtt nekiállnak magánvéleményeket óbégatni. Hogy elmenjen a kedvük az ilyen felsőbbrendű, ordas geciknek attól, hogy blöfföljenek, manipuláljanak. Hogy megértsék a szektások is, hogy a kormány felfogása szerint azért vagyunk az Unió tagjai, hogy nekik jól menjenek az üzleteik és bármikor megengedjék maguknak, hogy a hatalomban maradásért Brüsszel ellen hergeljék a keményen elszegényedett kisembert.

Lázárnak sem maradt más eszköze, mint az uszítás és a blöff. Magánemberként, kancelláriaminiszterként egyaránt. Az önző, mohó, mindent felzabáló, fosztogató, harácsoló nemzetállami elit egyik ideáltípusa. Akinek semmi keresnivalója nem lehetett volna haszonélvezőként az uniós pénzesláda körül, mégis könyékig nyúlt bele. És ő van megsértődve, ő nevez másokat szervilisnek.

Még mindig van bőr a pofádon, Lázár János? Még mindig nem volt elég a pusztításból? Nekem lehet magánvéleményem, neked nem. Az ország jövőjével szórakozol, de neked is mondom: senkit nem fog érdekelni, hogy miért tetted.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.