Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Emberfajok keveredése, vagy politológusok kavarása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A reggeli beköszönőben megemlítettem egy, a Magyar Időkben megjelent cikket valamint az ehhez a cikkhez kapcsolódó hidegrázásomat. Ugyanis véleményem szerint Fricz Tamás egy igen szépen csomagolt, hivatkozásokkal és elméletekkel körülbástyázott, nemzeti színű szalaggal átkötött fajelméletet tálalt szombat reggelire.

Fricz Tamás az írását, pontosabban annak első felét egy – a Zeit Online-on, közel egy hónappal ezelőtt – megjelent cikkre építi fel. Itt az eredeti cikk.

Itt jegyezném meg, hogy nem árt megtisztelni azzal az olvasókat, hogy amennyiben egy cikkre hivatkozunk, annak a linkjét hozzáférhetővé tesszük. Mi is így szoktunk eljárni még akkor is, ha általunk nem igazán kedvelt lapról van szó. Ez egy webes felületen semmi nehézséget nem jelent. Zárójel bezárva.

Tehát megjelent egy cikk közel egy hónappal ezelőtt, melyben Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter arról beszél – többek között, mert arról is beszél ugyanitt, hogy igyekezni kell a problémák forrásánál megoldani azokat, hogy ne kényszerüljenek elmenekülni az emberek -, hogy véleménye szerint Európának nem szabad teljesen bezárkóznia. Schäuble úgy ítéli meg, hogy a teljes elszigeteltséggel veszítene Európa és azon belül Németország.

„Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe. Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt. Schauen Sie sich doch mal die dritte Generation der Türken an, gerade auch die Frauen! Das ist doch ein enormes innovatorisches Potenzial!” (Zeit Online)

„Az elzártság a világtól az, ami minket tönkretenne, ami a beltenyészetből eredő degeneráltsághoz vezetne. Számunkra a muszlimok Németországban a nyitottságunkat és sokszínűsegünket gazdagító tényezők. Nézzék csak meg a törökök harmadik generációját, különösen a nőket! Ez egy hatalmas innovációs potenciál.”

Azon el lehet vitatkozni, hogy ez mennyiben helytálló vélemény, de ez egy vélemény. Egy olyan ország miniszterétől, aki egy soknemzetiségű országban él és közvetlen közelről tapasztalhatja meg ennek jó és rossz oldalait.

„A pénzügyminiszter az interjúban kitágítja a témát, s nem pusztán német, hanem európai metszetbe helyezi, s közvetetten arra utal, hogy Európa elkorcsosul, életképtelenné válik, ha nem történik meg az európai és arab – vagy más – fajok egyesülése.” – folytatja Fricz. Néhány mondatban eljut tehát arra a következtetésre, hogy egy hermetikusan zárt Európa, vagy a fajok egyesülése a két választható opció.

Fricz Tamás itt hosszan értetlenkedik, hiszen Európában különféle népcsoportok élnek együtt, keverednek és ők adják a kontinens sokszínűségét. Ami igaz is. Csakhogy.

Hogyan lehetne beszélni faji elkorcsosulásról ebben az esetben?  – itt már másodszor kerül elő a faj szó, holott az eredeti – a cikk apropóját adó interjúban – erről nincs szó. Nem is lehet.

A ma élő emberek a Homo sapiens („értelmes ember”) faj, ezen belül a mai ember (Homo sapiens sapiens) alfaj tagjai. (Wikipedia)

Egy mezei olvasónak talán nem feltétlenül kell tudnia arról, hogy nincsenek különféle emberfajok – bár nem árt -, de Fricz Tamásnak feltétlenül tisztában kell ezzel lennie. Az emberiség egyetlen faj. Nincs külön arab faj, európai faj, sem egyéb faj. Ellenben van valami, amihez ez a torzított rendszerelmélet szükséges.

A különböző emberfajok, népek, nemzetek értékbeli különbözöségét, fölé- és alárendeltségét hirdető reakciós, áltudományos elmélet. A fajelmélet azt állítja, hogy vannak olyan emberi fajok, amelyek átlagon felüli tulajdonságaiknál fogva eleve uralkodásra termettek, míg mások csak szolgaságra képesek. A fajelmélet elméletileg igazolni akarja a kizsákmányolást, a nemzeti és osztályelnyomást, az imperialista politikát.” (kislexikon.hu)

Fricz Tamás cikkében említ egy Timmermans interjút is, de mivel gondosan eltitkolja, honnan is szedte, képtelen voltam rátalálni a forrásra, ezért fogalmam sincs, mennyi igaz belőle és mennyi a torzítás.

Lényegében én azt gondolom, hogy lehet kritizálni Schäuble véleményét, lehet és kell is vitába szállni. De azt úri kedvünk szerint eltorzítva felhasználni ahhoz, arra a következtetésre jussunk, amire Fricz. Az idézetek sorrendisége nem az eredetinek megfelelő, de a logikai lánc így áll össze.

„Vagyis itt nem mással állunk szemben, mint vezető európai politikusok ideológiai alapú víziójáról, tervéről, a világ átalakításának nagy, neoliberális-globális kísérletéről (…) halkan érdemes megemlíteni, hogy az interjú megjelenése előtt először vett részt a Bilderberg-csoport évi rendes összejövetelén Drezdában. Ott általában sokat okosodnak a résztvevők. De ez bizonyára roppant véletlen egybeesés (…) Mindez immáron nem párhuzamos társadalmak, hanem párhuzamos kultúrák és vallások élet-halál harcához vezetne, pusztuláshoz, háborúhoz és romláshoz (…) újra kell gondolnunk nekünk, magyaroknak, s az európai állampolgároknak, van-e még értelme az unió egyben tartásának, van-e még értelme egyáltalán egy ilyen unió irányítását elfogadni, avagy más megoldásokban kell gondolkodni.” (Fricz Tamás)

Fricz jóval szofisztikáltabban és ravaszabbul, de lényegében ugyanazt fogalmazza meg, amit mondjuk a Bayer Zsolt-vonal képvisel.

Európát elárulták a vezetői. Az európai fehér rassz, a fehér faj (ha emlékszünk még a Kövér-Bayer interjúra) különb, jobb, magasabbrendű az arab állatoknál. Az arabok más fajhoz tartoznak és el akarják foglalni a kontinenst. Nincs más megoldás, mint bezárkózni és védeni magunkat, de ezt csak úgy tehetjük meg, ha kilépünk az Unióból, mert ott a zsidók-vezérelte vezetők a fajok keveredésében érdekeltek.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.