Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ha nem a Fidesz pénzeli ezeket, nem ér a nevem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen, ez volt az a nap, amikor az MSZP-ben az elvtársak meglötyögtették a szarosvödröt és elégedetten konstatálták, hogy hiánytalanul megvan az idők során felhalmozott fekália.

E sorok írásakor már tudni lehet, hogy az MSZP választmányának új elnöke Hiller TámogatomaFideszmigránspolitikáját István. Az egykori gyurcsányista oktatási miniszternek Botka Lászlót, Szeged polgármesterét sikerült kigolyóznia a párt második legfontosabb tisztségéből. Nem neki, hanem a komplett istállónak, amelynek szavazati joga volt. Amíg eldől, hogy a színtelen-szagtalan Tóbiás József újabb felhatalmazást kap az MSZP vezetésére, vagy Molnár Gyula naftalinhős vezeti a szakadékba a pártot – igen, eldőlt, Molnár lesz az! – ízlelgessük a dolgot.

Ha már útközben eldőlt a pártelnöki tisztség sorsa is: az, hogy a puhány, komolyanvehetetlen, karizmát nélkülöző Tóbiás ellenében valaki más nyert, történetesen az a Molnár Gyula, akin a Fidesznek nem sikerült fogást találnia, holott az elmúlt években több ügyben is nyomoztak ellene, még akár pozitív történésként is értékelhető. Amúgy nem az. De ha lehetne, akkor sem lehet, mert itt van a másik, jóval lényegesebb szál.

Botka László – aki a Fidesz általános elmúltnyolcévezési rohamain is túlmutató kormánypárti cseszegetések leggyakoribb célpontja – az a politikus, akinek a legtalálóbb definíciója: nem azért szavaznak rá a szegediek, mert MSZP-s, hanem ennek ELLENÉRE. Azt gondolom, hogy az a párt, amely megfosztja meghatározó szerepétől az MSZP talán leghitelesebb arcát és helyette egy leharcolt, újabban kimondva is a Fideszhez simuló figurát (Orbán kedvenc ellenzéki politikusát) juttat Botka helyére, az menjen és húzza le magát a klozeten. De tényleg.

Ez alól az öngyilkos döntés alól az sem nyújthat felmentést, hogy Szanyi már az első körben elvérzett. Megújulás? Fidesz legyőzése? Választások megnyerése? Kivel, elvtársak? Kire kellene 2018-ban szavazni a Fidesz ellenébe? Az elmúltnyolcév korrupt MSZP-jének újrahasznosított arcaira, akik közvetve és közvetlenül rászabadították erre az országra a Fidesz által fémjelzett konszolidálódó diktatúrát? Van még valakinek kétsége afelől, hogy ezek a Fidesz kifizetési listáin vannak?  Ennyi energiával fel is oszlathatták volna a pártot, sőt lassan a következő választást is kár kiírni. Inkább spórolják meg a költségeit és dobják szét egymás között.

Én eljutottam arra a szintre, hogy úgy látom: a Brexit-re szavazó legsötétebb brit paraszt is akadémikus az MSZP színe és virága mellett. De ez is tökmindegy, ezeknek szerintem semmi más céljuk nincs, mint valahogy átcsúszni 2018-ban is a parlamenti küszöbön és csendes egyetértésben elvegetálni újabb négy évig az adófizetők pénzén.

Az MSZP egyetlen látható, agilis, fideszes geciségekkel szemben nem lejáratható, ellenben bármikor vállalható arca helyett választmányi elnök lesz az a Hiller, akinek legmarkánsabb kommunikációs bravúrja az volt, hogy a Fidesz kerítésénél jobb ötlettel még senki nem rukkolt elő, ami mellé oda lehetne állni. És elnöknek választ egy naftalinból előkapott, beszélni nem tudó, modoroskodással aligha megvádolható, hajdani KISZ-elvtársat, aki már 4 mandátumot nyaralt a parlamentben és ugyan tisztázta magát, de mégiscsak bűnügyekkel hozható összefüggésbe.

Hát basszátok meg, ezért kár volt felkelnetek is ma. Gratulálok, sikerült megújítani az MSZP-t és reális alternatívát kínálni az eltévelyedett, lassan kétharmadra duzzadó bizonytalanok táborának. Akkor már lett volna Szanyi, hogy legalább időnként szórakozzunk ezen az egyébként borzasztó lehangoló színjátékon. Ha nem a Fidesz szponzorizálja ezeket, nem ér a nevem. Más magyarázatot nem találok erre az összes közül is legsötétebb forgatókönyvre.

Tény, hogy a gyurcsányista Hiller, illetve a mélyről és messziről jövő, egyáltalán nem minden gyanú fölött álló Molnár tájba simuló főszereplésével valószínűleg a DK-val való összebútorozása kora következik az MSZP számára. Ennek ára Botka feláldozása volt. Jó hír, hogy ő legalább nem járatja le magát ezekkel az ideológiai megújulásról prédikáló bukott figurákkal. A Fidesznél pedig már kibontottak legalább egy láda pezsgőt. Jogosan. Amíg ezek belterjesen cserélgetik az avas, penészes humánerőforrást, ahelyett, hogy eltakarítanák őket a közéletből és közben járulékos haszonként önként-dalolva helyezik mellékvágányra nagyon kevés tehetséges politikusaikat, addig a helyzet reménytelen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.