Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Schobert Norbert, az igazi seggfej

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két fociba fulladt örömmámor között még tegnap olvastam (igaz, akkor még nem volt teljes a népnemzeti boldogság), hogy vannak emberek, akik eddig kurvára leszarták a focit, de most hirtelen felindulásból a legnagyobb szakértőivé váltak ennek a sportágnak.

Miután Magyarország 44 év után újra kijutott az Eb-re és rögtön egy 2-0-ás győzelemmel indított Ausztria ellen, az ország fitneszguruja, a nép – dietetikus diploma hiányában – önjelölt dietetikusa belőtt séróval, márkás pólóban beült a légkondicionált, bőrüléses luxusautójába és közölte közel 1 milliós rajongói táborával, hogy elpattant benne valami:

A nemzet Schobertjének tegnapi posztja alatt tekintélyes komment-cunami tört ki, amelynek során az egyik hozzászóló azt írta:

Majd jók leszünk egyszer a 100 méteres egészségügyben is ha az aktuális miniszterelnökünk kedvenc sportja az lesz. Vagy a fedett pályás oktatásban.

Ilyenkor egészséges agyműködésű fitneszcelebek elgondolkodnak, számolnak tízig és vagy nem reagálnak semmit, vagy megrágják a mindenáron kikívánkozó mondanivalót. Mondom, az egészséges agyműködésűek. Schobert Norbert mellékállásban tőzsdeguru ezzel szemben:

 A szép kórterem nem kovácsolja össze a népet. Sorra kerül az is. 

Egy másik hozzászóló így látja:

(…) Bár dícséretre méltó az EB-s győzelem, ez nem mossa le azt, hogy itthon milyen az egészségügy helyzete. Nem akarlak bántani, de valószínű fogalmad sincs hogy néz ki az a kórház , ahol az átlag embert ellátják…

Mire a következetes Update Norbert:

Frissen festett kórteremtől nem fog össze és nem jön tűzbe a magyar! Magánbiztosítási rendszer kell és pont.

Mivel bennem is mély nyomokat hagyott ez a néhány perces produkció és ez a kétszeresen megerősített szilárd vélemény, amely pofaégető módon oszlatja el a rohadó kórházak (schobertül: nincsenek frissen festve a falak) és az üresen álló, rothadásra ítélet stadionok között feszülő ellentmondást, beszéljünk erről a jelenségről.

Nem mondom, hogy a focit lépten és nyomon a magyar egészségügy állapotával kellene párhuzamba állítani, de amikor egy ilyen látványosan szellemi toprongy, aki ráadásul világéletében leszarta a focit, hirtelen megvilágosodik, hogy milyen brutálisan jó ötlet volt 83 stadiont építeni, mert lám-lám, megvan az eredménye, akkor kicsit olyan érzésem támad, mintha: 1. fizetett politikai hirdetést látnék, vagy 2. ez az ember ennyire tapló.

Schobert Norbert, a Fidesz kedvence (jó, lehet pont nem Tállai, vagy Németh Szilárd a legjobb bizonyíték erre) aki pár éve életmentő szívműtéten esett át és a felvételek tanúsága szerint valószínűleg pont egy frissen festett kórteremben feküdt, most az összkomfortos luxusból megszakértette az egészségügyi rendszer évtizedeken átívelő problémáját. Mit állítunk? A magyar fociválogatott megnyert egy meccset. Mi következik ebből? Összekovácsolódott és tűzbe jött a magyar. Ha kórházakba fektetünk, nem kovácsolódik össze a magyar. Logikus? Az.

Te felháborítóan érzéketlen bunkó! Az egy dolog, hogy a tőzsdei ügyleteid kilométerekről bűzlenek, és nagy valószínűséggel sokan bedőltek a disznóságaidnak; az egy másik dolog, hogy olyan életet élsz (örülök, hogy önerőből összehoztad), hogy a gyerekeid azt sem tudják, mit jelent a tömegközlekedés, de mindez egyáltalán nem segített hozzá ahhoz, hogy magad levetkőzd ezt a szociálisan analfabéta stílust.

Egy kurva szót nem kellene rólad szólni, ha nem osztanád az észt emberek tömegeinek és nem téged látnának ha kell, ha nem, a pénzükből megvásárolt propaganda televízióban is. Te nagyon hülye! Nem a frissen festett fal kovácsolja össze az embereket, de az ezer sebből vérző egészségügy (ami kurvára nem festett falakat jelent) miatt lassan már nem lesz kit összekovácsolni. Mert még összekovácsolódás előtt beledöglik valami fertőzésbe, a várólistákba és az általános ellátatlanságba.

Abban feltétlenül igazad van, hogy húszezer ember a büdös életben nem vonul az utcára az egészségügy miatt, a cirkusz és a futballban gyökerező nemzeti eufória miatt viszont bármikor. De ez a fajta eufória csak az olyan debileknek jelent igazolást a stadionépítésekre, amilyen te vagy. Igaz, hogy nem a te kedvedért, de korábban már kifejtettük, hogy sem Orbánnak sem a stadionoknak nincs egy leheletnyi közük a magyar válogatott sikeréhez.

Furcsa ez a hirtelen támadt felismerés pont tőled, aki 4 éve a földbe döngölted a magyar olimpikonokat (igen, akkor is Fidesz-kormány volt) a teljesítményükért és verted a melled, hogy senki nem tett annyit a magyarországi tömegsportért, mint te. Igen, tudjuk: a sportsikerek ebben az országban vagy neked, vagy a jelenleg regnáló hatalomnak köszönhetőek. Az meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg néhány kiváló szakember is kellett ahhoz, hogy most egyből futball-rajongóvá lépjél elő.

Ez a gyomorforgató szervilizmus előírás vajon minden magasra kapaszkodott seggnyalónak? Akinek fogalma nincs mit jelent egy SZTK-ban órákig várakozni, vagy összekuporgatni a hálapénzre valót? Tényleg csak az ilyen érzéketlen érdekemberek lehetnek megmondók ebben az országban? Mert sokan vannak, akik ennek az észlénynek a szintjén élik az életüket, de legalább csendben maradnak és nem büszkék magukra meg a baromságaikra. Hogy hát  minek összekovácsolni azt, aki idő előtt elhalálozik, vagy ha szerencsésebb, megéri, amíg sorra kerül az egészségügy is.

Ezen a bunkóságon szerintem egy festett kórteremben elvégzett agyátültetés sem segítene. Sőt. Még az is lehet, hogy a magyar egészségügy is hamarabb tér magához, mint hogy a nemzet Schobertjéből normális, jóérzésű ember legyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.