Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Még röhögtök is rajta, hogy a sok idióta meg beszopja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napi rohaggyonmegmindenszoci:

A Fidesz szerint az MSZP most béremelést követel, de amikor ők kormányoztak, akkor adót emeltek, megszorításokat hajtottak végre, és több tízezer közalkalmazottat bocsátottak el vagy csökkentették a fizetésüket. A Fidesz a felére csökkentette a személyi jövedelemadót, a munka mellett gyermeket nevelőket adókedvezményekkel segíti…

MTI

Ez az elmúlt hat évben bármikor elhangozhatott volna (el is hangzott mintegy ötezerháromszáz alkalommal), de – tekintettel a nyárra és a ma esedékes Magyarország – Izland meccsre – megint. Én pedig olyan szinten unom, hogy azt el sem lehet mondani.

Figyelj, kormány!

Ki a búbánatos francot érdekel hat évvel a kormányváltás után, hogy mit csinált a másik kormány? Ha ők hülyék voltak, nektek is kötelező? Egy ötéves óvodás komolyabban érvel, mint amit ti képesek vagytok minden egyes nap kinyomni magatokból. Mi a franc van már a kormánykommunikációs zombihadsereggel? Nem telik olyan melósra, aki legalább képes variálni a hülyeségeket? Jó, tudom. Nem nekem szól ez és nem is az ország még gondolkodni képes lakóinak. A saját szavazóitoknak szólnak ezek a kétmondatos, mindig azonos szavakat tartalamazó üzenetek. Már egy értelmes ember nincs a környéketeken, egyszerűagyúaknak meg pont elég is ez.

De akinek van némi szürkeállománya – bár ti vagytok az élő példa rá, hogy anélkül is simán lehet élni – az egyrészt már unja a hülyeségeiteket, másrészt azt is átlátja, hogy megállás nélkül hazudtok.

Beszéljük meg ezt az adóemelést. Az előző kormány megemelte az ÁFA-t 25 százalékra, ti pedig a 25 százalékot 27 százalékra. Nem csökkentettétek basszus, hanem emeltétek. Akkor miről pofáztok?

Megfeleztétek a személyi jövedelemadót. Oké. És? Jobb lett nekünk? Összességében több pénzünk marad? Számoljunk minimálbérrel, mert szerencsére és hála annak, hogy hat év alatt az uniós támogatásokra, a német összeszerelő-iparra és a közmunkára alapoztátok a gazdaságot, rohadt sokan minimálbéren élnek. Úgy értem, tényleg azon élnek és nincs ám a legtöbbnek zsebbe csúszó pénz. Most buttó 111 ezer a minimálbér. Tudom, hogy 2009-ben nem ennyi volt és azt is ti emeltétek, de csak úgy lehet viszonyítani, ha azonos számot nézünk. Tehát.

2009. buttó 111 000 forint nettója 82 875 forint volt.

2016. bruttó 111 000 forint nettója 73 815 forint.

Tételezzük fel, hogy nincs mindenkinek három gyereke ilyen fizetés mellett, de ha lenne, akkor sem tudná igénybevenni az adókedvezményt, mert az önmagában közel több – mármint a kedvezmény – mint az egész nettó bére. Tehát nincs gyereke, vagy már felnőtt. Akkor hogy a bánatban lehet 9060 forinttal kevesebb a hülyemagyar kisember bére, hiszen még le is feleztétek a SZJA-t! Mondom, cukorborsó. Figyeljél!

Egyrészt francot feleztetek ti le. Tudod mit feleztetek? A legmagasabb adókulcsot. A melóstól meg elvettétek az adókedvezményt. Azt már tudjuk, ki járt jól a ti adópolitikátokkal. Nézzük csak meg, mennyire. Mondjuk dobjunk hozzá egy egyest a minimálbérhez – az elejéhez – és nézzük, mi volt az elmúlthatévelőtti elmúltnyolcévben és mi van most.

2009. bruttó 1 111 000 forint nettója 574 648 forint volt.

2016. bruttó 1 111 000 forint nettója 738.815 forint.

Hoppácska. 164 167 forintocskával növekedett a nettója valakinek. Na, kinek? Szijjártó Petikének például 1,3 millió bruttóban a fizetése. Egyszóval kedvesdrága kormány! Azt csináltátok, hogy elvettétek a szegényebbektől és szétdobtátok magatok között a pénzt. Ebből csorgattok vissza egy keveset azoknak, akiknek van gyerekük. De akinek még nincs, nem is lesz, vagy már felnőtt, azok megszívták.

A másik ilyen jótétetményetek a fiatal házasoknak járó izé. Ötezer pénz. Mert hogy ti támogatjátok őket. Tegyük fel, hogy két fiatal összeházasodik és tegyük fel, hogy mindkettő minimálbéres. Namost akkor ti végső soron – 2009-hez viszonyítva – elvettetek tőlük fejenként 9060, összesen 18 120 forintot és abból visszaadtok 5 000 forintot. Ügyes! És még kezet is csókol az egyszerű érte.

Ez egyébként a világhírű egykulcsos adó, amit a sok idióta olyan lelkesen bekajált, mint a szél. Holott azt csináltátok, amit szoktatok. Elvettétek a többségtől és szétosztottátok magatok között.

Egyébként a megemelt ÁFA – ezt most a szektatagoktól kérdezem, mert a kormány pontosan tudja – kinek szívás? Szijjártó Petikének, akinek eleve is a nettó minimálbér dupláját hagyta a zsebében a jólteljesítés kormánya, vagy a minimálbéres házaspárnak, a közmunkásnak, a nyugdíjasnak? Na ugye!

Szerintem amikor kiadjátok a napi hazugságokat, még röhögtök is rajta, hogy a sok idióta meg beszopja. Tudjátok mit? Igazatok is van. Ezen csak röhögni lehet.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.