Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán Viktor 10 pontja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szenilitás ellen ideje visszanézni az időben. Úgy teszünk, mintha Orbán Viktor minden magyarok ura és focistája nem szólt volna időben, hogy mik a tervei az országgal. Pedig de. Szólt.

„Magyarország újraiparosítása, a munkát terhelő adók csökkentése, a külkapcsolatok erősítése Keleten és Nyugaton, a birtokszerkezet átalakítása, a bankrendszer átalakítása, a teljes foglalkoztatottság elérése, a lakossági állampapír-állomány növelése, innovációs központok létrehozása, még olcsóbb energia, a népességfogyás elleni küzdelem”. Forrás: MNO 2014.03.23.

Ezt érdemes részekre szedni, hogy az egyszerű agyunkkal értelmezni tudjuk.

1. Magyarország újraiparosítása

Mivel elenyészően semennyi alapanyaggal rendelkezünk ipari tekintetben, a következő víziók jöhetnek szóba szerintem:

Bércsinálunk valakinek valamit. Bérvarrunk, bérösszeszerelünk, bérgyártunk. Ázsiában nagy hagyománya van ennek, menni fog nekünk is.  Hosszú csarnokokban szorgos asszonyok kattogtatják a lábbal hajtós Zingert, melegítőket, pólókat és farmergatyákat gyártva. Kommunista szombat keretében kézzel hímzett falvédők készülnek, mint például két fehér galamb között Kövér László, vagy Balogh képviselő arcmása a következő felirattal: „Az én uram csak a vizet issza, nem is sírom a lányságom vissza!”

A hadiipar is szóba jöhet, amikoris „Libás Gordon”, „Szeretünk Viktor” és „Nem leszünk gyarmat” hirdetményeket nyomtatunk transzparensekre és molinókra.

2. A munkát terhelő adók csökkentése

Ez nem rossz gondolat, minekutána rohadtul megterhelték az élőmunkát. Ez még akkor is így van, ha pont az ellenkezőjét állítja a kormány. Javasolnám még a forgalmi adó csökkentését is.

3. A külkapcsolatok erősítése Keleten és Nyugaton

Ez sem ártana, mivel már senki nem áll velünk szóba. Hirtelen nem is jut eszembe, mikor látogatott utoljára az országba komoly politikus. Azt csak remélem, nem úgy kell érteni, hogy Kelet-Oroszország és Nyugat-Oroszország a potenciálisan erősítendő kapcsolat.

4. A birtokszerkezet átalakítása

Hát ja, ez már javában zajlik. Ezek szerint még nincs minden birtok a cimborák kezében. Mik a távlati célok? A saját földeket, konyhakerteket, hétvégi hobby-telkeket államosítják és újraosztják? Tessék mondani, a cserép muskátli maradhat magánkézben, vagy le kell adni?

5. A bankrendszer átalakítása

Mivé óhajtják átalakítani a bankrendszert? Vagy csak arról van szó, hogy ki kell üldözni a még itt lévő bankokat, hogy az új gazdit kapott Takarékszövetkezetek jussanak pozícióba?

6. A teljes foglalkoztatottság elérése

Közmunka.

7. A lakossági állampapír-állomány növelése

Békekölcsön.

8. Innovációs központok létrehozása

„Itt valahol, ott valahol, négy-öt magyar összehajol.” (Ady) Az innováció célja: hogyan magyarázzuk meg?

9. Még olcsóbb energia

Gyertya, lámpaolaj, kukorica csutka, gyakori lehelgetés.

10. Népességfogyás elleni küzdelem

Határokat lezárni, kötelező házasság és családonként minimum négy utód létrehozása.

Mit mondjak, nem vagyok boldog ettől a tíz ponttól.

Ajánlanék helyette másik tíz pontot, abból ki is emelnék néhányat.

Atyádat és anyádat tiszteld! – lehetőleg ne irtsuk ki az idős embereket a megvásárolhatatlanul drága gyógyszerekkel, fizethetetlen rezsivel, kórházi várólistákkal (a kevésbé időseket se!).

Ne ölj! – sehogy se. Fagyhalálra ítélt hajléktalanok, reménytelen helyzetbe taszított rokkantak, éhező gyerekek.

Ne lopj! – magánnyugdíjat se, kiflit se. Földet, piaci részesedést, Uniós forrásokat, üzleti részesedést se. Erdőt, trágyát, közvagyont se. Életet, jövőt, reményt se.

Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! – nem sorolom, mert az nem cikk, hanem hat kötetes könyvsorozat lenne. Tudjuk, miről szól ez a pont. Már úgy értem, mi tudjuk…Orbán Viktor és társai tudják?

Mások tulajdonát ne kívánd! – nem csupán ne kívánd, ne is vedd el!

Nem tudom, más hogy van ezzel, nekem nem nagyon tetszik Orbán Viktor 10 pontja. Hogy őszinte legyek, Orbán Viktornak nincs egyetlen olyan pontja sem, ami tetszene.

Nem jó kormány, nem jó kormányfő, nem jó program.

Zavaros, mint a Vezért tekintete szentmise után.

Nem tetszik nekem, mert hazug és kártékony.

Kérnék egy másikat!

/Ezt a cikket több, mint két éve írtam. Írhattam volna most is? Na ugye!/adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.