Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ha innen nézem, akkor azt kell mondjam: ezek nagyon gecik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program van. Nem nálunk, hanem ahogy a neve is mutatja, külhonban. 525 millió forintos kerettel indul, az a cél, hogy a szomszédos országokban működő fiatal magyar vállalkozók eszközeinek beszerzését, vállalkozásainak fejlesztését támogassák. Illetve támogassuk, mert feltehetően nem a kormánytagok dobják össze a több, mint félmilliárdot, hanem adófizetői pénzből megy.

A pénzre 1976. január elseje után született magyar állampolgárok pályázhatnak, kivétel Felvidék és Kárpátalja, ahol elegendő a magyar igazolvány. Vissza nem térítendő, egyöszegben folyósított támogatásról van szó. Mezőgazdasági tevékenységre 3-4,5 millió forintot, nem mezőgazdasági tevékenységre 3-6 millió forintot lehet elnyerni. Éljen!

Közben – merthogy csütörtök és ha csütörtök, akkor Lázár János – kormányinfó.

A multinacionális nagyvállalatok egy részének ideje volna elhagyni az országot ahelyett, hogy Magyarországra zúdítja Európa élelmiszer-ipari szemetét.
Magyarországi agrártermelés akkor tudna boldogulni, ha a feldolgozóipar magyar kézben lenne, és a magyar feldolgozók szempontjai érvényesülnének a kiskereskedelemben.

Na most vagy én nem vagyok normális, vagy a kormány néz hülyének. A harmadik verzió, hogy ők a hülyék, de ez kevéssé valószínű. Telhetetlenek, sumákok, a végtelenségig cinikusak, ez tény.

Van itt ugye két hírecske és nem, nem arról van szó, hogy sajnálnám a külhoni magyar vállalkozóktól a támogatást. Arról viszont szó van, hogy a véletlenül Magyarországra született és kalandvágyból itt élő vállalkozókat a következő módon segíti a kormány: rommá adóztatja, ezerféle adminisztratív akadályt gördít az útjukba, bónuszként pedig az összes létező hatóságot a nyakukba zúdítja, amely hatóságok helyből úgy viselkednek mindenkivel, aki nem kiemelten Mészáros Lőrinc, mintha bűnöző lenne. Az már csak hab a tortán, hogy a hatóságok által kiszabott bírságok tervezett költségvetési források és ennek örömére akkor is bírságolnak (mert teljesíteni kell az elvárást), ha egyébként nem kellene bírságolni.

Ez csak azért nagyon jó, mert így jóval kevesebben mernek/akarnak/tudnak vállalkozni, sokan inkább külföldre viszik a vállalkozásukat, mások pedig tönkremennek, bezárják a vállalkozásukat.

Van még egy dolog, ami a véletlenül nem külhoni, hanem belhoni magyar vállalkozókat irtja teljes erővel, ez pedig nem más, mint a magyar kormány és a korrupció. Így, kettő az egyben. Mert péládul vállalkozók voltak azok az emberek, családok, akiktől a kormány egy pillanat alatt elvette a dohánykereskedelem jogát azért, hogy meg tudja hálálni a számára fontos néhány embernek a hűséget. Vállalkozók voltak azok is, akiktől a játékgép-engedélyeket vonta meg a nemzeti kormány azért, hogy a hazaszédelgett parókakészítő kaszinómágnás lehessen. Vállalkozók voltak továbbá azok a beszállítók, akik a tankönyvpiacról kiszorultak, hogy a kormány néhány hűséges beszállítója tudja egy kicsit vastagabban vajazni a téliszalámiját.

Magyar vállalkozók voltak azok a mezőgazdasági termelők is, akik nem jutottak földhöz azért, hogy Mészáros Lőrinc főparaszt és kiterjedt famíliája, L. Simon László hozzáértő felesége és néhány miniszter személyi sofőrje kapálhasson.

Magyar vállalkozók azok is, akik nem tudnak megbízáshoz jutni Mészárostól, Mészáros jövendő vejétől, Garancsitól, Tiborcztól, Csányitól, Simicskától (a G napig legalábbis és ne feledkezzünk el róla sem). A magyar vállalkozók alvállalkozóként jutnak csak munkához, nagyságrendekkel kevesebb pénzért. Már persze, ha egyáltalán kifizetik őket.

Vállalkozók mennek tönkre azért, mert a kórházak nem tudnak fizetni a beszállítóknak. Magyar vállalkozók esnek el minden piaci lehetőségtől azért, hogy a kormányközeli csókosok, rokonok és feleségek napról napra zsírosodjanak.

Ha innen nézem és ha azt is hozzáteszem, hogy ugyanezek a vállalkozók dobják össze azt a félmilliárdot, amiből a kormány külhoni szavazatokat vásárol, akkor azt kell mondjam: ezek nagyon gecik.

Ha ehhez még hozzáveszem azt, hogy Lázár nyilvánvalóan nem a magánvéleményét adja elő egy kormányinfón, akkor eléggé valószínűnek tűnik a képlet: ki akarják seprűzni az országból a multikat azért, hogy ugyanaz a pereputty, amelyik már most is gennyesre kereste magát mindenki más rovására, a magyar lakosság élelmiszerellátását is saját zsebben tudhassa a közeljövőben. Mert hogy ebből a mohorai Szűcs családhoz annyi fog lecsapódni, amennyit a (mondjuk) Csányi tulajdonában lévő bolthálózatba az egyedüli beszállítóként működő Mészáros és Mészáros és még egy Mészáros nevű cég fog fizetni a krumpliért, az teljesen biztos.

Mindezt természetesen ránk, az istenadta népre és az ő érdekeire hivatkozva fogja megvalósítani a kormány. És szerintem ha két év múlva előveszem ezt a cikket, akkor azt fogom látni, hogy megjósoltam a jövőt.

Egyszóval: már nem sok lenyúlható maradt az országban, ezért kell a bűnszervezetnek a teljes ellátópiac. Egyrészt mert sok pénz van benne, főleg, ha fillérekért megvásárolják a magyar termelőtől az árut. Másrészt mert azé a hatalom, akinél a kamra kulcsa. Ha még közben azt is sikerül elhitetni az egyre degeneráltabb hívekkel, hogy mindez az ő érdekében történik és a kormány már megint megvédte őt a vésztől (Európa szemetétől), akkor még tapsikolni is fog és boldogan fizet dupla árat a félig rohadt krumpliért a nemzeti krumpliboltban.

Nem baj, úgy kell nekünk. Majd eszünk a Mészáros pékségében sütött kenyeret Vajna Timi-féle fánkkal. Aki hülye, haljon meg.adomány