Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A primitív barom akkor is primitív barom marad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A futball Európa-bajnokság ötödik napja tart és e sorok írásakor még mindig veretlen a magyar válogatott. Mire ez a cikk felkerül a világ hálójára, ez szerencsére/sajnos változhat. (Változott is: a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát.)

Örömmel nyugtáztam, hogy Tállai András Rogán Antallal és Cecíliával, valamint Seszták Miklóssal felszerelkezve már jóízűen bezabált Bordeaux legdrágább éttermében, a Fidesz itthon maradt krémje pedig önmagához híven melegített a történelmi mérkőzésre, amelyen Ausztria volt az ellenfél.

Most, hogy a Németh Szilárd-díjas biomassza, Tiffán Zsolt törölte magát a Facebookról, vagy a gyíkemberek törölték, akik feltörték a közösségi oldalát, maradt itt nekünk egy Boldog István névre hallgató egyed.

Boldog István közszereplő és teljesen véletlenül a Fidesz-KDNP terméke. Nem sokat hallottunk róla, pedig volt polgármester, országgyűlési képviselő, de miniszteri biztos is, bár azt meg nem tudnám mondani, hogy tartalmas nemzeti-közszolgálati munkájának egészen pontosan mi volt az eddig csúcspontja. Azt lehet tudni viszont, hogy szorgalmas szavazógép, minden titkosítási disznóságot gondolkodás nélkül szavazott meg, ám érzékeny lelke azt nem tudta megemészteni, amikor közösségi oldalán az egyik kommentelő lopással vádolta a fideszeseket. Az önérzetes Boldog azonnal fegyveréhez kapott és feljelentést helyezett kilátásba.

Tiffánhoz hasonlóan ő is nagy Facebook-huszár, csak szemléltesképpen mutatom:

És még nagyobb szurkoló:

Azt megértem, hogy a magyar szurkolók egy része csak simán büdös bunkó (lásd ITT), azt is értem, hogy a foci nem egyenértékű egy operaelőadással, ahol disztingvált kultúremberek eltartott kisujjal műkedvelnek, de azon minden alkalommal képes vagyok megütközni, amikor közszereplők – különös tekintettel a nemzeti-keresztény polgári oldal képviselőire – nyilvánulnak meg abban a primitív stílusban, ahogyan például a Kurucinfó vagy G. Fodor&Habony szennylapjának tetszőleges, akárhánybites kommentelője.

Elképesztő ez az ideig-óráig arccal-névvel vállalt tirpákság (úgy lenne ötösöm a lottón, ahogy ez a bizonyos Boldog Pityu időközben törölte bejegyzését, mert őt is ugyanabból a fából faragták, mint Tiffán kar- és NER-társat). Elképesztő az a sűrű erkölcsi fertő, amiben ezek a polgári szörnyek dagonyáznak. Az rendben van, hogy a jó ízlést butaság volna számonkérni a fanatikusokon, az ultrákon. Az is rendben van, hogy más nemzetek hasonlóképpen fanatikus szurkolói szétzúzták Franciaországot és nem kell kiakadni azon, hogy a random magyar megszállottak is bunkók, mint a segg.

Súlyosbítja viszont a helyzetet, hogy Boldog István lábszagú és közszereplőhöz méltatlan megnyilvánulásához Andy Vajna kormánybiztos és a magyar adófizetőket hülyének néző kaszinómilliárdos offshore-lovag rádiója (Rádió1) is csatlakozott, amely ugyanezzel a súlyos tahósággal harangozta be a történelmi pillanatot. Hogy tudniillik 44 év után a nemzeti válogatott is helyet kapott egy nemzetközi versenyen.

Nem tudom  mit kompenzálnak ezek a sötét barmok, nem tudom mitől érzik, hogy nincsen Eb, és ők nem is magyarok, ha nem mennek le kötelezően alpári bunkóba. Nem tudom, mennyire lehetnek korlátoltak azok az emberek, akik egy másik nemzetet úgy gyaláznak és sajnálnak le a futball kapcsán, hogy a sporthoz semmilyen módon nem kapcsolódó, megbélyegző témákra cuppanak rá görcsösen.

Nem lehet kurvázás, zsúrpubizás nélkül örülni annak, hogy a nemzeti válogatott közel fél évszázad után kijut egy Eb-re, és úgy tűnik, buzizás nélkül sem megy ez. Szerintem az osztrákok már régen elfelejtették, ki az a Conchita Wurst, nálunk még mindig vannak lelkileg rosszul összerakott emberek, akik nem tudnak szabadulni rögeszmés gyűlölködésük tárgyától.

Se nem humoros, se nem elegáns, ellenben ócska és hányingerkeltő. És attól, hogy Boldog István vagy Andy Vajna katonái nem törtek-zúztak, mint más nemzetek lelkes rajongói, szégyen, hogy az ilyen selejtes gyökerek formálják a köz véleményét. Nem gondolom, hogy Magyarország azonos lenne ezekkel a frusztrált homofóbokkal, mint ahogy Ausztria sem azonos Conchita Wurst-tal. Képtelen vagyok felfogni, hogy egyeseknek miért fáj, vagy mitől kevesebbek attól, hogy a Conchitához hasonló, nem mindennapi, nem szokványos, más emberek is nyíltan felvállalhatják, sőt meg is valósíthatják önmagukat és ez senkit nem zavar. Miért nem lehet elviselni egy osztrák-magyar futballmeccs kapcsán, hogy más emberek a maguk területén elértek valamit és ez független attól, hogy futballoznak, énekelnek vagy éppen vécét takarítanak.

Ezt a meccset a pályán megnyerte a magyar válogatott (igen, szép volt), de ezek a nagyarcú, tökös magyar Boldog Istvánok (Vajna G. Andrást is csókoltatom), ezek a közéleti hulligánok igencsak alulmaradtak. Van a nemzeti büszkeség és a tahóság között egy elég markáns választóvonal, amit a (szélső)jobbszélen nem nagyon érzékelnek. A primitív barom akkor is primitív barom marad, ha nagybetűvel írja a nemzetet, a hazát és a magyart.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.