Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Meg fogtok bukni, mert amiről beszéltek, az nem létezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága véreim! Nem szeretnélek terrorveszély nélkül hagyni a hétvégére. Mármint én szívesen meglennék nélküle, de nem engedik a politikusoknak kinéző szellemi-testi-lelki honvédőknek kinéző, kormányzásra felhatalmazást kapott homo sapiens-ek.

Tegnap például Németh Szilárd és Tuzson Bence adta meg a hangot a jelentős népszerűség-csökkenéssel viaskodó (a Századvég olvasatában a közvélemény-kutatásokban 10 éve vezető) Fidesz napi vergődéséhez. Az egyik sajtót tájékoztatott, a másik betrappolt az M1 (Migráns1) aktuálisba és ott hörgött.

A gránitszilárdságú rezsibiztos, gyorstalpalt migráns-szakértő elvtárs azért tapsolt össze egy sajtótájékoztatót a hét utolsó munkanapján, hogy közölje: végtelen butasága és elvtelen gazembersége állandó harcban áll egymással és nem tudja eldönteni, mikor melyik győzi le a másikat. Na jó, nem ezért (ezt minden egyes megnyilvánulása megerősíti bennünk) hanem hogy előadja az aktuális Grabovoj-számot: Magyarországra szegednyi, akár 150 ezer embert is betelepíthetnek az elkövetkezendő néhány évben. És akkor terroristák, Iszlám Állam, mind meghalunk. Ezt megakadályozandó, az ország nyugati határát is meg kell védeni, főleg mert Brüsszel, illetve a mögötte álló nagyhatalmak egyike másikat azt akarja, hogy mi mind meghaljunk. Az MSZP kurva anyja, hogy nem volt képes egyeztetni a terrorveszélyről, de végül is a népszavazás majd mindent a helyére rak.

Másfelől Tuzson Bence kommunikátor és államtitkár mesélte el az alaptákolmány soros (megint hehe) fércelése kapcsán, hogy

„terrorveszélyhelyzetben mérlegelni kell és döntéseket kell hozni, politikai vitára nincs idő.”

Meg még a baloldali pártok kurva anyja, amiért  a magyar emberek biztonságát szolgáló módosítást nem szavazták meg. Nem elég, hogy ott sem voltak az arról szóló egyeztetéseken.

Az a helyzet, fiúk, hogy az idő múlásával egyre kínosabb ez a produkció. Napról napra fájdalmasabban serceg ez a beakadt lemez. És nemcsak kínos, de zavarbaejtően elkeserítő is, hogy nap mint nap csak ennyire futja. Mert meggyőződésetek, hogy ha naponta ötvenszer riogattok, keltitek a pánikot és uszítjátok az embereket Európa ellen, közben bármit megtehettek és minden lopás, csalás, hazudozás alól felmentést nyújt, hogy kivont szablyával véditek a hont.

Ebben az országban hat éve nincs idő semmilyen vitára, egyeztetésre, párbeszédre. Nem idő, hajlandóság sincs. Ha rajtatok múlna, már a négyévenkénti választásokra se lenne idő. Csak a falra festett patás ördögök elleni állandó verbális szabadságharc van, csak a gondosan koreografált sajtótájékoztatók mikrofonjai vannak, a különböző lakájmédiák mikrofonállványainak alákérdezős seggnyalása van, az előre leírt és papírról felolvasott mechanikus, arrogáns, lekezelő válaszok vannak és az asztalról önkényesen lesöpört, húsba vágó problémák vannak, amelyek mindegyikére egy kiadós migránsozás a válasz. (Csak szólok, elvtársak, hogy a pedagógustüntetésen nincsenek kevesen, hiába hittétek, hogy egy Palkovicsra épülő helycserés támadással és a Lovasberényig meghosszabbított államosítással be is van fejezve a történet.)

A történet nincs befejezve. Hiába vagytok most is meggyőződve arról, hogy még több Németh Szilárddal és Tuzson Bencével, még több kerítéssel (igen, újdonság, hogy már az osztrák határra is tervezitek a vasfüggönyt), még jobban kidagadó erekkel a nyakatokon, még több gyűlölettel és a rettegés hamis érzésének szétterítésével az idők végezetéig politikai és közpénzmilliárdokban mérhető anyagi hasznot kovácsolhattok magatoknak.

Nagyon egyszerű magyarázata van abban a nem oly távoli jövőben sorra kerülő bukásotoknak, ami akkor is be fog következni, ha a 29% 44%-ával, a saját gátlástalan pofátokra igazított választási törvénnyel, a 15 százalékos kétharmadotokkal, a külföldön dolgozó magyarok szavazati jogának ellehetetlenítésével látszólag minden nektek kedvez. Meg fogtok bukni, mert az, amiről beszéltek, nem létezik. Mert az, amiről beszéltek, az nem találkozik az emberek mindennapi tapasztalataival.

Azért remélem annyira hülyék nem lesztek, hogy a népszerűségetek csökkenését megállítandó, mesterséges terrorcselekményt kreáltok. Még Németh Szilárdról sem feltételezem (lehet, hogy naiv vagyok), hogy erre vetemedne. Ti egy fényes nappal elkövetett bankrablást sem tudtok megakadályozni, terrorveszélyhelyzet esetén halomra fosnátok le a bokátokat. Nektek tökéletesen kielégítő a torz, nem létező veszéllyel való eltúlzott, öncélú riogatás. Minél tovább, annál jobb.

Ezért jut minden egyes napra 3 Németh Szilárd és két Tuzson Bence, aki megindokolja, hogy a nem létező terror miatt mennyire megalapozott és elkerülhetetlen kivégezni a megmaradt, vérszegény demokráciát. Aki elmagyarázza a 15%-nyi kétharmadnak, hogy terrorhelyzetben hátrányos a demokrácia. Ezért puskaporos a levegő hat éve, mert illiberális demokráciát csak úgy lehet eredményesen működtetni, ha közben háború van. A terrorveszély hat éve nem a migránsok miatt, hanem a Németh Szilárdok miatt van, akiknek lételemük az ökölbe szorult gyomrú gyűlölködés.

Az a helyzet, hogy ha voltak is valaha, már nincsenek érveitek. Igaz, Németh Szilárdot elnézve, szellemi muníció se nagyon van, ami vállalhatóvá tehetné az érveket. Ezért kellenek a diktátumok, a magyarázatot nem igénylő felhatalmazások. Nagy igazság, hogy konszolidálódó diktatúrákban nincs helye a vitának. Politikai vitáknak főleg. Fogy a levegő, elvtársak. A kevesebb néha több lenne, de ti nem tudtok leállni. Úgy tűnik azonban, hogy egyre kevesebb ember vevő a tartalmatlan, populista dumátokra. Már a Századvég se képes annyit hazudni, hogy az ellenkezőjét mutassák a számok.

Amúgy tényleg: vajon hány százalékra kell visszaessen a népszerűségük ahhoz, hogy megmerényeljék saját polgáraikat?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!