Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán Viktort ideje lenne megmutatni egy orvosnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem most kezdtem aggódni a miniszterek elnökének egészségi állapota miatt és nem is én vagyok az egyedüli, aki aggódik. Ahogyan aggódott annak idején Orbán Viktor is Antall József egykori miniszterelnök egészsége miatt. Akkoriban még lehetett a televízióban követni a parlamenti eseményeket és én tisztán emlékszem arra, mikor Orbán felszólította Antallt – akiről akkor már tudható volt a rákbetegsége – hogy mivel nem képes ellátni feladatait, jobb lenne, ha lemondana posztjáról.

Orbán Viktor szerencsére nem szenved olyan súlyos betegségben, mint a néhai miniszterelnök. Lemondani főleg nem fog és nem is hiszem, hogy ez valaha is megfordult a fejében. De a teljesen civil néző is aggasztó jeleket lát Orbán viselkedésében és ezek a jelek egyre sokasodnak.

A sokszor véreres szemek, a zavaros tekintet lehet akár kimerültségtől is. De a kényszeres szájnyalogatás, a szintén kényszeres nyakkendőigazgatás, zakósimogatás minden, csak nem természetes jelenség. Az sem megnyugtató, hogy Orbánt nem engedik – vagy ő maga nem hajlandó, bár én nem hiszem, hogy ez az ő döntése – egyetlen nyílt vitában, interjúban sem fellépni.

Az, hogy egy felnőtt ember, aki ráadásul egy ország miniszterelnöke, ne legyen képes egyetlen egy kérdésre sem fejből, önállóan válaszolni, egyenesen félelmetes dolog. Hogy mennyire pofátlan, tapló dolog az ország első emberének részéről egy papírfecniről elszavalni a választ arra az egyszerű kérdésre, hogy ki az a Habony Árpád, aki közel húsz éve ott van mellette, minimum rémisztő. Az még ennél is félelmetesebb, amit és ahogy válaszol – pontosabban papírból elszaval – ez az ember.

Nem hiszem, hogy amit Orbán mond, azt ő mondja. Nem tudom, mennyire kezelhető az állapota és azt sem, hogy van-e egyáltalán állapota. Ha az a helyzet, ami külső szemlélőként elég egyértelműnek tűnik, akkor nagy bajban vagyunk. Mi országosan is, de a Fidesz-kormány is.

Azt mindannyian olvastuk-láttuk-hallottuk, hogy a jelenlegi miniszterelnököt rendszeresen és durván bántalmazta szerető édesapja.

Azt nem tudjuk – én legalábbis nem tudom -, hogy Orbán apuka a másik két fiát is verte-e. A két testvérről annyit lehet tudni, hogy az idősebbik – Győző – a miniszterelnök apjával közösen dolgozik, az ifjabbik – Áron – kevés figyelmet kap a sajtóban. Talán a dislexiája miatt, talán más okból, de az a hír járja – Kende könyvéből legalábbis ez derül ki – ő a család kedvence.

Orbán Viktor garantáltan nem dislexiás, mert még a saját nevét is papírról olvassa fel. Ahogy minden beszédét és minden parlamenti válaszát is. Hogy ezeket ki írja, miért kell leírni és aztán szó szerint felolvasni, miért nincs jó ideje egyetlen spontán megnyilvánulása sem Orbánnak, miért retteg a nyilvános vitáktól, vagy akár csak az olyan beszélgetésektől, ahol közvetlenül lehet kérdést feltenni neki, azt nem tudom. Csak sejtem.

És ha a sejtéseim csak részben is igazak, akkor nagyon nagy bajban vagyunk. Nem hiszem, hogy Orbán le-, vagy felváltható. Ő egymaga a Fidesz és a kormány. Neki hisznek a szavazói, őt istenítik a hívei, belé szerelmesek a lilahajú nénik. Őt kell tolni, neki kell előtérben lennie, az ő neve és arca hozza a győzelmeket.

Elég valószínű, hogy a háttérben súlyos harcok zajlanak azért, hogy ki befolyásolja, vagy ki befolyásolja jobban a miniszterek elnökét. Ha hirtelen nyilvánvalóvá válna egy esetleges mentális betegség és nem lehetne leplezni azt, szerintem azonnal egymás torkának esnének a reménybeli uralkodók.

De Lázár nem Orbán és Rogán sem, de még Pintér Sándor sem. A szavazóik nem hozzájuk, hanem A Viktorhoz ragaszkodnak. Nélküle széthullana a kormánypárt. Talán annyi pozitív hozadéka lenne egy ilyen esetnek, hogy a sakálok egymást tépnék szét.

A kérdés csak az, hogy mi történne az országgal egy ilyen esetben? Lenne-e kit választani, kire szavazni akkor, ha ez szükségessé válna? Az is kérdés persze, hogy ha nem a természet fura játéka a miniszterelnök különös és egyre különösebb viselkedése, akkor nincs-e arra jogi út és nincs-e a kormány többi tagjának, a parlamentnek kötelezettsége kivizsgálásra kötelezni azt az embert, aki egy tollvonással dönt az életünkről?

Mert szerintem szükség van egy ilyen vizsgálatra, mégpedig nagyon sürgősen. Ha egészséges Orbán, akkor az derüljön ki, de ha nem egészséges, az is derüljön ki.

Mindez a miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött rövidke videóról jutott eszembe.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.