Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Elképesztő ez a magatartás és arcpirító ez a mélység, ahova Orbán lesüllyedt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A szóban forgó személy nevét egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég fizetési listáján sem találtam, ezért kérdése megválaszolásában nem tartom magam illetékesnek”

– ezt volt pofája válaszolni Orbán Viktornak ma a parlament ülésén a jobbikos Volner János ama kérdésre, hogy kicsoda Habony Árpád és milyen szerepkörben dolgozik a kormány környékén.

Orbán és Habony a parlamentben (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala!!!!)

A pillanatot sajnos nem láttam, de el tudom képzelni: mint az utóbbi időben mindig minden kínos kérdésre, a miniszterelnöknek álcázott tsz-elnök ezúttal is papírból nyekeregte az előre megírt választ. És mert ő maga sem hitte el a – valószínűleg maga Habony Árpád által tollbamondott – gépies röfögést, visszatámadott: sokkal izgalmasabb, hogy Volner János kicsoda.

A nép szolgája, akinek az összes többi mellett az lenne a feladata, hogy válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre, különös tekintettel azokra, amelyekre eddig még egyszer sem volt hajlandó gerinces választ adni, rátámad a kérdezőre. Ez az ember az ország miniszterelnöke. A vérben forgó szemű valaha volt nagyszerű rétor, lilahajú nénik szerelme úgy viselkedik a parlamentben, mintha János szomszédjával a sarki kocsmában négy fröccs után hajba kapnának.

Szóval Habony Árpád,

  • akiről – Kósától Tarlóson át Rogánig és Lázárig – a fél Fidesz-vezérkar már elismerte, hogy az állampárt politikai családjához tartozik és jótanácsokkal látja el őket
  • aki amikor éppen nem nyugdíjasokat rúg hasba az átjárón, akkor Andy Vajna kaszinócézárral és filmügyi kormánybiztossal furikázik biztonsági öv nélkül, tilosba behajtva, sajtó elől menekülve
  • aki állami cégek vezetőivel, Tiborcz István miniszterelnöki vővel és egyéb bennfentes, kormányközeli arcokkal szokott spontánul ebédelni
  • aki a Fidesz-KDNP frakcióüléseire jár és parlamenti belépővel rendelkezik,
  • akinek az esküvőjére a Szépművészeti Múzeumot annak igazgatója ingyér a rendelkezésére bocsátja és festményeket is csak úgy odaad neki
  • akinek cégeit milliárdszámra tömik ki Orbán Viktor akaratából állami propaganda-hirdetésekkel az adófizetők pénzéből
  • akinek kedvéért Simicska Lajos Metropol című lapját is eltakarították az útból, hogy a feketeöves arroganciabajnok Lokálját tolják a helyére
  • és akinek tehát semmilyen jövedelme nincs, akit az adóhatóság soha nem zaklat, aki Ibizán szívogatja az orrát vagy Londonban lógatja ki a seggét a gatyájából, valami luxusétteremben, amikor éppen nem Washingtonban lógatja a nemiszervét

semmit nem mond Orbán Viktornak  és nem érzi magát illetékesnek a kérdés megválaszolásában. Hogy ki ez a dologtalan, munkanélküli, ízlésficamos senkiházi, aki milliárdszámra zabálja a költségvetési pénzeket, akit állandóan helyzetbe hoznak, aki mindenütt ott van, de senki nem tudja, hogy kicsoda.

2013, Gyula, Fidesz-KDNP frakcióülés (Forrás: MTI/Mohai Balázs)

Elképesztő, borzasztó, szörnyű ez a magatartás és ez az arcpirító mélység, ahova Orbán lesüllyedt. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy ki az a Volner János. Nem érdekel, hogy hány millió forintot kért számon rajta a NAV cégei köztartozása miatt. Leszarom, hogy Volner János 100 ezer forintért szabadult meg 3 milliós törzstőkéjű cégétől azért, hogy a 21 millió 400 ezer forintos bírságot ne kelljen kifizetnie. Teszek rá, hogy Orbán szerint Volner kamuegyetemen szerzett marketing szakon diplomát, amivel meg tudta téveszteni pártját és a Jobbik választóit.

Hihetetlennek tartom, hogy egy ország miniszterelnöke ilyen kicsinyes, aljas módon személyeskedik ahelyett, hogy szembenézne a tényekkel: egy iskolázatlan munkanélkülire költi zsákszámra a magyarok pénzét. Erről van szó. Hat éve kormányoz Orbán Viktor, minden napra jut legalább egy hír arról, hogy hány milliárd tűnt el valamelyik fideszes potentát cégében, bankszámláján és ez a kimosakodott dakota egy ellenzéki párt képviselőjének múltjával zsibbasztja a népet.

Senkit nem érdekel Volner János 21 és fél millió tartozása, amikor Mészáros Lőrinc nem stróman 1 milliárd forintot elfelejt feltüntetni a vagyonbevallásában és amikor Habony Árpád egy év alatt 1, 5 milliárd forint állami megrendelést kap a közösből. Ha csak ezt az egy tételt ismernénk ennek a tahó munkanélküli zseninek a Fidesszel fenntartott kapcsolatáról, Orbánnak akkor is kutyakötelessége lenne válaszolni a kérdésekre. Nyilván nem fog, mert – Kósához hasonlóan – Habony Árpád bizonyára neki is elmondta, hogy provokatív kérdésekre ne válaszoljon.

Ha a kollégámra hallgatok, akkor csak annyit kellett volna írnom: ilyen mocskos, aljas ember nincs még egy, az kurva élet. És tényleg. Mások által megírt, önálló gondolatok nélküli hazugság-generátorrá süllyedt ez a szépreményű fiatal demokrata. Bár mióta ismerjük, csak papírokból beszélt. Az volna az igazán meglepő, ha egyszer nem eléje rakott, megrágott szellemi trágyát olvasna fel a papírjaiból. Bár az is igaz, hogy amikor nagyon ritkán előfordul, hogy ellenőrizetlenül hagyják, csak baromságokat beszél (lásd: soft power). Mindenesetre hétről hétre egyre megdöbbentőbbek a szereplései, a beszédei, a különböző fecnikről felbüfögött, mérgezett kinyilatkoztatásai.

Nem érti, ezért leírom még egyszer: Volner János nevetséges milliói nem teszik semmissé a Habony Árpád luxuséletét biztosító adóforint-milliárdokat. És bár egyáltalán nem mellékesen rendkívül aggasztónak találom, hogy mégis honnan és milyen alapon gyűjtik az adatokat az ellenségnek kikiáltott ellenzéki képviselőkről, mennyire legálisan vájkálnak az életükben, a legfontosabb mégis az, hogy előbb-utóbb válaszolni kell a kérdésekre, Orbán elvtárs! Kaya Ibrahiméktól Habony Árpádig. Bármilyen hihetetlennek tűnik abban a talpnyalók által fenntartott, valóságtól elszakadt párhuzamos univerzumban, a végtelen cinizmusnak is vége szakad egyszer. Fájdalmas lesz, de megvárjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.