Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Van itt pénz dögivel: Ibizára, szipákolnivalóra és gatyából kilógó seggű urizálásra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az utóbbi időben – a napi turulszarban egyéb fejek után kapirgálva – alighanem érthető okokból elhanyagoltuk Ki az a Habony Árpádot. Most viszont újra előkerült az ő ösztönös zsenialitása: a Szerencsejáték Zrt. áprilistól december 31-ig bruttó 486,41 millió forintért (= nettó 383 millió forint) rendelt meg 108 darab egyedi hirdetést a hasbarúgásra szakosodott kendó-bajnok tulajdonában lévő Lokál Extra hetilapban, valamint a június elejétől megjelenő Lokál napilapban.

Annak, aki szereti tudni, hogy jó helyre kerülnek az adóforintjai, biztosan megnyugtató hír, hogy a Lokál egy évvel ezelőtti indulása óta már több mint 1,5 milliárd forintnyi állami megrendelést kapott, így a Gucci-királynak nem kell aggódni a hóvégi csirkefarhátat illetően. Sem. A csürhe farhátáról ugyanis akárhány bőrt le lehet húzni a jó cél érdekében. Merthogy ehhez jön még hozzá az a 23 milliónyi aprópénz is például, amit az MVM (úgy mint Magyar Villamos Művek) kampányának hirdetései után tett zsebre az ibizai partiállat. Ha már a hülyemagyar annyira hülye, hogy nem mond neki semmit az MVM, most jól megkampányolják a pénzéből és fog neki mondani. Főleg miután Habony heti- és napilapját forgatja lelkesen.

Ráadásul mivel a gecigate átrendezte az állami piacot (már ha lehet ezt egyáltalán piacnak nevezni), Simicska ingyenes Metropoljának kiszorításával az ingyenes Lokállal indulhat a napja minden kedves és érdeklődő, BKV-val és nem BKV-val utazó adófizetőnek egyaránt. Ez utóbbi is ugyanolyan ingyenes lesz,  mint az előbbi volt: csak még többe kerül. Merthogy ezt fogják osztogatni úton és útfélen, 2018-hoz közeledve meg főleg. A köz pénzének osztogatása de facto csak ezután kezdődik.

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ez a bizonyos Lokál című napilap – amit hétfőtől kaphat bele az arcába boldog-boldogtalan – n-szer annyi pénzből lesz minősíthetetlenül ocsmányabb, mint a Simicska-féle virágzó médiabirodalom idején előállított tartalom. Megnyugtató közös vonás: az állami megrendelések által ezt is a keményen kínlódó fizeti azért, hogy Habony ráfoshassa az ingyenes címkét.

Egyrészt: mostmár be lehet fejezni a Mibű? hisztériát a mindenféle félretardált kormánypárti politikusokkal folytatott informális beszélgetésekből élő munkanélkülivel kapcsolatban. Igen, abból él, hogy a különféle cégein keresztül folyik a kasszájába a magyarok pénze. Nem azért, mert sehol másutt nem lenne jobb helyen az a pénz, hanem mert csak. Másrészt már azért sem kell aggódni, hogy a másik közpénz-zabáló, mellékállásban kaszinó-monopóliummal rendelkező kedvencnek, Andy Vajnának mibű adja vissza a kölcsönkért százezer dollárokat, eurókat.

Továbbá tanulságos, hogy mára semmi nem maradt Magyarországon, ami után abban a tudatban lehetne adót fizetni, hogy az a pénz nem a szipákoló főzseni, a félanalfabéta mangalicaszerelő, vagy akármelyik másik kitartott takony bankszámláján landol. Ha nem a Szerencsejáték Zrt, akkor az MVM, vagy a harmadik, meg a negyedik állami vízfej, de lehetőleg mindegyik oda nyomja a pénzt, ahova a felsőbb utasítás szerint kell. És bár kevés olyan hely van a világon (van azért), ahol ezeknek az állami vállalatoknak a vezetői szabadlábon lehetnének, itt a nemzeti összetartozás napján és jegyében is nekik csicsereg a turulmadárka.

Ennek a arrogáns, iskolázatlan, ízléstelen divatdiktátornak is olyan aranyéletet sikerült összedobni nemzetileg, mintha hetente, de legalábbis havonta ötöse lenne a lottón. De akkor már tényleg: nem lehetne, hogy felhalmozzanak egy éves nyereményalapot, mondják meg neki a számokat, egyszerre megkapja a csilliárdjait és talán eltakarodik végre abba a véres naplementébe. A törvény nem tiltja és ha tiltaná is leszarnák, akkor meg?

Telibe van szarva a látszat is, de legalább egyre kapzsibbak a pénznyelő elvtársak, és jogosan játszanak arra, hogy a társadalom régesrégen immunissá vált ezekre a hírekre, nem érti a milliók és milliárdok nagyságrendjét, súlyát, a közpénz hűtlen kezelésével kapcsolatos aggályokról nem is beszélve.

Habony Árpád Londonban meresztette a seggétŐhabonyság egy jó éve éppen egy angliai étteremben tömte a majmot és meresztette a hátsóját (444 olvasói fotó)

Ha Magyarországon lenne egészséges piac és gazdaság, akkor semmilyen képlet nem indokolhatná, hogy egy névtelen, senki által nem olvasott lapban bárki hirdessen. Csak ebben a nyomorúságos banánköztársaságban fordulhat elő, hogy az állam olyan felületeken hirdeti magát, amelynek nincs, vagy alig van közönsége. Miközben a semmiből működtetett, egyáltalán nem elhanyagolható látogatottságú oldalak a túlélésért küzdenek (bárcsak ne haza beszélnék), van itt pénz Ibizára, szipákolnivalóra, Gucci-táskára, külföldi bulikra, milliós ruhatárra, angol reggelire és gatyából kilógó seggű, felkapaszkodott urizálásra.

De főleg a gyászos, hazug propagandára. A kormány így védi meg a népet a hozzánk hasonló, erőszakos liberális véleményterrortól. Hazugságokkal. A valóságtól. Habony lapja tálcán kínálja a butító jobban teljesítést és figyelmeztet a gonosz (migránsok-terroristák-Brüsszel-Soros-elmúlt nyolc év) állandó jelenlétére, a tudjukkik köpnivaló értékrendjére, a rezsicsökkentés polgári kormányának jótéteményeire a gaz idegenszívűek ellenében. Jó helyen van minden fillér: az is fizet érte, aki beveszi, az is, aki nem. Ha 16 oldalon keresztül azt ábrázolnák benne, hogyan üríti ki a fényes csillag az államkasszát és tömködi zsákokba a pénzt, az is úgy lenne jól.

Habony vállalkozó zsenijének felkopna az álla, ha erről a tönkrevágott piacról kellene megélnie, mint sokan másoknak. Ez a soha nem volt nemzeti, soha nem volt burzsoázia a taknyában fetrengene (és nem az ibizai levegőtől), ha a kormány, amelynek a seggét nyalja, nem védené meg állandóan a közpénzt az ő eredeti jellegétől. Rohadjak meg, ha ennek a senkiházinak nincs egy fotója arról, hogy a fideszes elit részegen éppen lehugyozza a szent koronát, különben épeszű magyarázat nincs erre a szégyentelen lopásra, ami itt folyik.

És innentől kezdve egyszerű az algoritmus. A nemzeti vitrinőr mond egy számot, hogy idén mennyit szeretne luxusra és külön szipogásra költeni, beszorozza 83-al, hozzáadja, hogy mibe kerül kiadni ezt a szennylapot és amennyi kijön, arra köt egy szerződést az állammal. A megélhetési minimum szélén táncoló rajongó pedig tapsol, hogy a saját pénzén csócsálhatja a kormány propagandáját a Lokál Extrában. Aztán majd amikor már nem győzi a sárgacsekkeket feladogatni úgy, hogy a büdös migráns ráadásul el se vette a munkáját, akkor talán rájön, hogy a GDP 5%-át nem biztos hogy jó ötlet volt fizetett hazugságokra költeni. Csak akkor már 60 év sem lesz elég visszakapaszkodni az élők sorába.

Addig is én vagyok a fizetett bértollnok. Hát igen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.