Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor Mészáros Lőrincek ganét hánytak a kert végében és Lázár Jánosok táskát hordoztak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy döntöttem, a magam részéről kiteszem a pontot a Soros ügy végére, ami Orbán múlt pénteki Kossuth rádiós eligazítása óta, azaz kb. tíz napja borzolja a kedélyeket. Ehhez néhány dolgot feltétlenül egymás mellé és alá kell tennünk kronológiailag. Kezdjük rögtön ezzel a ko(ó)rdokumentumnak számító videóval, amelyen az elhangzottak mellett különösen érdekes lesz a fejeket, a mimikát és a testbeszédet is figyelni:

Igaz, valamelyik nap már kifejtettem (lehet, hogy csak magamban beszéltem és kihallatszott), magasról leszarom, a magyar népnemzeti polgári kormány egyik vagy másik oszlopos tagja pontosan mennyi pénzt kapott Soros Györgytől azért, hogy neves és hírneves európai oktatási intézményekben tanulhasson, továbbá azért, hogy a mocskon kívül ragadjon rá néminemű tudás, illetve talán azért is, hogy nyitott, gondolkodó, értelmes ember váljon belőle.

Attól eltekintve, hogy ezt a nem tudjuk mennyi pénzt Soros teljesen feleslegesen dobta ki az ablakon, íme röviden a lényeg:

  • Lázár János: Ma nincs olyan, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros György pénze állna. Természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktbe is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak.
  • Lázár János később: Ha bűncselekmény alapos gyanúja nem áll fenn, a titkosszolgálatok nem figyelnek meg civil szervezeteket. Csak akkor merül fel egy ügyben egy szereplőnek a neve, személye, tevékenysége, ha az Magyarország nemzetbiztonsági érdekeivel ellentétes, kockázatot jelent, vagy bűncselekményre utal. (Hogy tehát Soros Györgyöt megfigyelik-e, arra nem sikerült válaszolni, mert blöff, blöff és blöff.)
  • Lázár Orbán Viktort kérdezte meg arról az erkölcsi dilemmáról, mennyire jogos a Fidesz részéről Soros Györgyöt úgy támadni, hogy közben vezetőnek jelentős része az ő pénzén tanult külföldön, illetve a pártot a kilencvenes évek elején támogatta a magyar származású amerikai milliárdos.

Ha Soros úrnak kell a pénz, akkor minden fideszes fizesse vissza! (…) Soros úr azért adta az ösztöndíjat és azért adta a pénzt, hogy mindenki úgy gondolkodjon, mint ő?

  • Kovács Zoltán még mindig kormányszóvivő szerint nem tartozik a közre, hogy mennyi pénzt kapott Soros Györgytől, hiszen az nem közpénz. Időközben kiderült, hogy Kovács Zoltánt, aki a CEU-ra járt, és volt egy évet Oxfordban is, a Magyar Nemzet számítása szerint kb. 23 millió forinttal támogatta Soros György. Kovács Zoltán egyébként megnézte a tabletjét, és nem kapott arra vonatkozó kérést Sorostól, hogy fizesse vissza az ösztöndíját, így nem fizeti vissza.
  • Szájer József fideszes EP-képviselő szerint aki felteszi azt a kérdést, kész-e az egykori támogatási összeget visszafizetni, az még mindig nem sajátította el a demokrácia és a polgári szabadságjogokra alapozott társadalom, a szabad gondolkodás leglényegesebb gondolatait sem.

    „Ha Soros György oxfordi tanulmányi ösztöndíja elfogadásának harminc évvel ezelőtt az lett volna a feltétele, hogy onnantól kezdve egyet kell értenem vele, akkor sosem fogadtam volna el azt. Ismerve Soros György szinte már doktríner véleményét a gondolkodás és szólás szabadságáról, azt kell mondani, hogy neki ilyesmi eszébe sem jutna”

Azt most hagyjuk, mennyire súlyos kijelentés a penetránsan büdös összeesküvés-elméletet toló Fidesz (Orbán, Lázár, Kovács) szájából az, hogy vannak olyan szervezetek ebben az országban, amelyeket senki nem választott meg, mégis folyamatos politikai befolyásra törekednek, és befolyást gyakorolnak a döntéshozatalra. Különösen súlyos ez annak fényében, hogy hatodik éve a Fidesz kormányoz egyesegyedül, amely Fidesznek a döntéshozatalára kizárólag az erőpolitizálás, az önkényesség és a mindenki más véleményének leszarása jellemző. Ezek szerint a kormány álláspontjával nem egyetértő magyaroknak, akiket szintén nem választott meg senki és Soros Györggyel sem ivócimborák, nem lehet joguk bírálni és megpróbálni eltéríteni az elszabadultan sodródó hajót a jéghegy útjából? Hát igen, bőven elég ha négyévente szavaznak a gecik, aztán kuss.

Tegyünk pontot a Soros-ügy végére, amely tulajdonképpen nem ügy, és nem is Sorosról szól, hanem az állampárt elkeseredett (bár fölényeskedőnek álcázott) vergődéséről annak elkendőzése érdekében, hogy 6 évnyi ámokfutás után az összeomlás és a recesszió szélére sikerült lavírozni a szép hazát. Ez a tíz napja tartó tragikomikus parádézás ugyanarról szól, mint a legtöbb mesterségesen kreált hisztéria: ezt gondolják a saját választóikról és nem választóikról hatalmasék. Hogy tökkelütött idióták mind.

Miről szól a parasztvakítás? Arról az elmebeteg teóriáról, ami hosszú napok óta mérgezi a közbeszédet, miszerint, ha elfogadtuk 30 éve Soros mocskos pénzét, az nem jelenti azt, hogy életünk végéig úgy kell gondolkodnunk és aszerint kell élnünk, ahogyan és mint Soros György. Kérdezem én minimális tisztelet nélkül: ki a búbánatos franc kért tőletek ilyet, seggfejek? Ennyi ragadt rátok Oxfordban meg a CEU-n, hogy ha kell a pénz, visszaadjuk? Ti csináltok témát abból, ami Sorosnak valószínűleg eszébe nem jutott, és ti vagytok megsértődve? Hát igen. A szokásos. A mindenáron túlélést szavatoló, politikai hasznot húzó beteg társasjáték, az ellenségkép-gyártás mögé bújtatott fosztogatás. A hisztérikus toporzékolás mögött meg változatlanul semmi más nincs, mint egy hanyatló gazdaság és egy széteső ország.

Ha szerintetek a ti gondolkodásotokat Soros mocskos-büdös pénze kurvára nem befolyásolja és ilyet senki nem várhat el tőletek (nagyon helyes!), akkor másokat miért vegzáltok és végeztek ki verbálisan ugyanezért? Mi az, hogy ha ti kaptok támogatást, az nem közpénz és senkinek semmi köze hozzá, ha bárki más kapja, az a háttérhatalom ügynöke és a nemzetre készül rárontani? Azért mert a kórusban bégető, Soros nevétől vöröset látó rajongóitok kollektív memóriája nem nyúlik át egyik napról a másikra, attól még a többi nem hülye: milyen alapon mutogattok most másokra? Nem lehet véletlen, hogy a ti kicsinyes, pitiáner, bosszúálló agyatokban merült fel először, hogy akkor bassza meg a pénzét a vén zsidó, visszafizetjük.

Ha annyira undorodtok attól a pénztől és a gazdájától és mindenkitől, aki nem vastapsol miközben toljátok az országot a szakadék fele, akkor miért nem ajánljátok fel erkölcsi nagyságotok jeleként valamilyen jótékonysági célra? Mikor a közbeszédben elterjedt (újra), hogy márpedig tömegesen profitáltatok a gaz Sorosból, akkor jön az ótvar duma, hogy nagyvonalúan visszadjuk. Ugyanaz az a mese, mint Lázár János külföldi, ötcsillagos dorbézolása: ha kiderül, hogy a köz pénzén a világ legdrágább szállodáinak egyikében urizált, inkább visszafizeti a pénzt, csak ne kelljen elmesélnie, mégis hogyan és mibű? Nem az van, hogy meg sem meri cselekedni, mert erkölcsileg gázos a dolog, hanem utólag megsértődik és mártírkodik. Mert kiderült.

Nem, Soros nem fogja visszakérni a pénzt, mert  neki már akkor is volt, amikor Mészáros Lőrincek ganét hánytak a kert végében és Lázár Jánosok táskát hordoztak. Ennek a csürhének nem Soros pénzével kellene elszámolnia, hanem saját, nem létező lelkiismeretével és ezzel a megvezethető, naív néppel. Ami nyilván nem fog bekövetkezni. Azzal, hogy kormányzás helyett ezt a beteg hatalmi játékot űzték hosszú éveken át, ami mára odáig fajult, hogy konkrétan a társadalom kétharmadából ellenséget kreáltak.

Ennek az erkölcsi fertőben röfögő bagázsnak nem Soros György az ellensége, hanem mindenki, akinek négyévente beleszólása van egy-egy választás kimenetelébe. A nem fideszes magyarok. Legyenek azok civilek, aktivisták, magánemberek, pártok, szervezetek. Soros ebben az egyenletben pusztán egy jelzős szerkezet, egy minősítés egy megszokássá silányított lózung. Ez az ügy nem róla szól, hanem a kormányellenes erők elleni kommunikációs hadjáratról. Itt az ideje tehát, hogy kitegyük a pontot a nem létező Soros-ügy végére és sokkal fontosabb dolgokkal foglalkozzunk. A Fidesz népszerűsége csökken, beszéljünk inkább erről.

Ja, és Szájer meg nyugodtan kiléphet a Fideszből. Szerintem is botrányos, hogy Orbán Viktor és Lázár János és Kovács Zoltán még mindig nem sajátította el a demokrácia és a polgári szabadságjogokra alapozott társadalom, illetve a szabad gondolkodás leglényegesebb gondolatait sem. Ne reménykedj, Józsi, hagyd ott őket a picsába!