Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A nemzeti színű szalaggal átkötött, harcos magyar búbánat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Háttérhatalmak, összeesküvés-elméletek, kormányzati riogatás, migránsok, Soros, mind meghalunk. Ez a magyar közélet napirendje mostanság. Lázár csütörtökön, Orbán pénteken, szombaton a komplett Fidesz sajtóosztály, Szijjártó állandóan, vasárnap Kövér. Sajnos a hétvégi műszakot a nemzethalál megfestésében a ház elnökére bízták, aki bár különcnek számít a Fideszben, de azért annyira nem, hogy egy ünnepnapot ne lenne képes bármikor zsigerből letrágyázni.

A Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából adott interjút a Kossuth rádiónak, amelyben tette a dolgát. Folyt a száján minden mennyiségben. Az a penetráns buta, vérgőzös duma, amivel persze nem kellene foglalkozni, nem kellene vele szennyezni a környezetet, de valahogy mégsem lehet figyelmen kívül hagyni. Kövér közjogi méltóság:

  • Egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel, amit megpróbálnak elsüllyeszteni különböző erők, ezért érdemes lenne komolyabban venni ezt a sorsközösséget.
  • Az erdélyi magyarságnak és az erdélyi románságnak is az elgyökértelenítés veszélyével kell szembenéznie. A Magyarországon élő nemzetiségek, és a Romániában, Szlovákiában élő magyarok támogatása európai gyökereik erősítésében akkor lesz igazán fontos, amikor ezeket a nemzeti kultúrákat még nagyobb támadásoktól kell majd megvédeni.
  • Szisztematikus lélektani-politikai háború folyik a világot eddig összetartó identitásokkal szemben, a tömeges migráció egyes felfogások szerint háború Európával, az európai országokkal szemben.
  • A globalizáció rengeteg kárral, hátránnyal és rombolással jár a nemzeti kultúrákra nézve. (A simogatós telefon nem civilizációs vívmány!) Olyan homogenizált európai populáció létrehozására irányul, amelynek a világ nagyvállalatai egy brüsszeli központból tudják diktálni a törvényeket: lásd az EU és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP).

Elsüllyesztés, elgyökértelenítés, támadás, háború, kár, hátrány, rombolás. Ebben a néhány mondatban és bármely néhány mondatban, amit a kormánypárt tetszőleges, éppen soron lévő megmondója kiejt fogai kerítésén, tökéletesen tetten érhető a Fidesz-féle  – mindennél kártékonyabb – háborús, puspakoros, nemzeti ködbe borult retorika. Az ellenségkép-gyártás, bűnbak-képzés és uszítás háromszögébe beleragadt kormánypárt politikai programját szavalta el Kövér. Megint.

Őrület, paranoia, ugyanazok a mechanikusan ismételt frázisok, az egyetlen járható út a megroggyant kétharmad számára. Ez van, ez lesz, ebbe fogunk belebolondulni, amíg ezek mindent megüzennek Brüsszelnek. Minél hosszabbra nyúlik a jelenlegi állapot, annál valószínűbb az újabb polgári forradalom győzelme.

Mert a gazember utolsó mentsvára a hazafiság, mondta valaki és sajnos ez a taktika még az olyan lábszagú álkeresztényeknek is bejön, mint Kövér és bandája, aki évtizedek óta a gyűlölnivaló, utálnivaló ellenségre építi nemzeti hitvallását. Ez a nemzeti kormány ezekkel a nemzeti söpredékekkel az élén a magyar nemzet történelmének egyik legdurvább zsákutcáját jelenti.

Mert én azt hiszem, hogy egyetlen háború és globalizációs rontás sem ér fel azzal a pusztítással, aminek következtében néhány év alatt félmillió magyar állt tovább ebből az országból. Jófej vagyok, azért írok félmilliót. Annak a nemzeti kultúrának és annak a nemzetállamnak, amelyet homályos erők megpróbálnak elsüllyeszteni – soha nem lehet elégszer elmondani -, a legnagyobb ellensége a Fidesz-féle pártállami rendszer, a konszolidálódó szocializmus (szándékosan nem írok kommunizmust, nem akarok túlzásokba esni).

Kövér egykori MSZMP-tag és Soros-ösztöndíjas fiatal demokrata testesíti meg (nem ő egyedül, de nagyon) mindazt, amitől a nemzeti szó, az összetartozás, a sorsközösség kiüresedett, megvetendő kategóriává züllött. Ez a kényszeresen nyomatott, sírva vigadó turulmagyarkodás, a hátrefele nyilazós toporzékolás, amely mellett száguldva rohan el a világ, annyira borzasztó, hogy el nem tudom mondani. Ott ahol a Nemzeti dal ugyanolyan nemzeti lehet, mint a dohánybolt, ahol mindent a nemzeti jelzővel tesznek közönségessé és értéktelenné, ahol erre a dagályos fogalomra hivatkozva bélyegeznek hazaárulónak embereket, ott semmi nincs, amit védeni kellene.

Ki ellen háborúznak vajon ezek? Brüsszel ellen? Dehát onnan jön a pénz. Az ellenzék ellen? Ugyan,  nincs is ellenzék. A háttérhatalmak, nagyhatalmak ellen? Ugyan, megesznek reggelire. A népetek ellen, Kövér? Igen, a népetek ellen háborúztok, amely kétszer szavazott nektek bizalmat azért, hogy az elvtársaid ellopják a jövőjét. Veled együtt. Csak azért, mert állítólag nem lopsz annyit, mint ők, nem kapsz felmentést majd te sem.

Ami az erdélyi magyarság gyökereit illeti, itt sem kell az álszent büfögés. 2012-ben éppen Kövér László volt az egyik főszereplője annak a Fidesz-féle nemzetpolitikai csatározásnak, amelynek célja az volt, hogy a nem fideszes határontúli magyar pártot a fideszes határon túli magyar pártok támogatásával ellehetetlenítsék, parlamenti jelenlétét veszélybe sodorják. Kövér László akkor Szász Jenő barátjával hurcolászta Nyirő József hamvait innen oda világ szégyenére. Akkor valahogy nem számított, hogy ki fogja megvédeni az ott élők nemzeti kultúráját, hogy esetleg senki nem fogja képviselni a magyarokat a politika kisebb és nagyobb színpadán.

Sorsközösség? A Fidesz számára, Kövér László számára egyetlen sorsközösség létezik: az egy csónakban evező maffiózók sorsközössége és állandó harci készültsége. Ez az, ami ezt az egész szutykot, mocskot, sikamlós hazugságokra épülő világot összetartja. Aki osztozik ebben a sorközösségben, az maradhat, mindenki másra közösen köpnek magasról.

És miközben a jövő – ha tetszik, ha nem – a globális kultúráé (és baromira nem a simogatós telefonok okán, Kövér), a szabad emberek autonóm döntésein alapuló közösségeké, nekünk ezek a magukba forduló, gyűlölködő buborékfejűek jutottak. És ez a bűzös, hínáros nemzeti mocsár. A hamis, nemzetállami teóriák és a nemzeti színű szalaggal átkötött, harcos magyar búbánat. Minél inkább keseregnek és vagdalkoznak, annál valószínűbb, hogy pofátlanul lopnak a színfalak mögött. Pedig ma ráadásul munkaszüneti nap volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.