Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak ahhoz nem vagytok hülyék, amihez ők akarják?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel mostmár nap nem telik el a magyar emberek véleményénél semmi nem erősebb szlogen puffogtatása nélkül és ez minden bizonnyal így is marad, amíg a papíron ötmilliárd, a színfalak mögött ennek a sokszorosa el nem folyik a betelepítési kvóta elleni nemzeti és határokon átívelő népszavazásra, úgy gondoltam érdemes volna a hetedik éve kormányzó Fidesz és Orbán Viktor néhány jócselekedetét felidézni és kordokumentálni.

Természetesen olyan felelős kormányzati döntésekről van/lesz szó, amelyekről messzire lerí, hogy ennek a keresztény és demokrata kormánynak minden pillanatban csak és kizárólag a magyar emberek véleménye lebegett a szeme előtt. Hogy soha nem hoztak meg olyan döntéseket, amelyek a magyar emberek szíve vágyát és óhaját leszarta volna. Az egyáltalán nem teljes leltár elkészítése során az események időrendiségét legtöbbször felülírta a konkrét intézkedés kontextusa, súlya.

  • 2014. decemberében a dohányipari dolgozók demonstráltak a dohányipart érintő, megszavazás előtt álló törvények ellen. Tiltakozásuk jeléül családi fotókkal díszített, különböző üzenetekkel ellátott csokit küldtek a képviselőknek, arra kérve őket, ne szavazzák meg a sokak állását veszélyeztető jogszabályokat. A Fidesz kormányzásának egyik legundorítóbb pillanata volt, amikor Orbán Viktor és Semjén Zsolt önfeledten zabálta fel a csokoládét (a miniszterek elnöke farkaséhségében a fogával marta szét a csomagolást), a törvényeket pedig szemrebbenés nélkül szavazták meg.
  • A magyar emberek véleményét mindenben kikérő kormánypárt nem tart népszavazást a 2024-es olimpia ügyében. Tarlós István budapesti főpolgármester szerint a népszavazás pusztán politikai haszonszerzésre alkalmas, hiszen „a lakosságnak kevés az információja ahhoz, hogy felelősen döntsön ebben az ügyben”. A lakosság nagyon hülye ahhoz, hogy eldöntse tízezermilliárd forintját szeretné, vagy nem szeretné egy olyan ügyre fordítani, aminek nagyrésze lehet, hogy sima pénzkidobás, mert egyáltalán nem lesz olimpia. Ha meg lesz, akkor azért, mert eddig minden olimpia (egyet-kettőt leszámítva) veszteséges volt még olyan országokban is, amelyek nem éppen a gazdasági recesszió felé úsznak, mint Magyarország.
  • Az államdósságot növelő, hitelből épülő paksi atomerőmű blokkjainak megépítéséről szóló döntést a kormány szintén az érintettek véleményének figyelembevételével hozta meg. Vagy valami. A 10-12,5 milliárd eurót elnyelő teljes beruházás 80%-ban orosz hitelből valósul meg, a költségnövekedés kockázata nem ismert, ráaádásul a beruházás megtérülése a mostani áram árának kétszerese, másfélszerese mellett valószínű.
  • Az állami földek, azaz a magyar emberek tulajdonának eladása, a politikailag és gazdaságilag lekötelezett kormányhoz hű réteg földhöz juttatása, az intézményesített (látszólag törvényes!) korrupció minősített esete. A magyar emberek véleményénél semmi nem volt erősebb, amikor az utolsó állami kézben lévő földek kiárusításáról döntöttek. Pedig az, hogy néhány új földesúr kezére kerülnek a magyar földek praktikusan azt jelenti, akik húsz év múlva szeretnének gazdálkodásba kezdeni, családi hátszél nélkül már nem tudnak belevágni. Ha egyre kevesebb ember kezében egyre több föld lesz, nőni fog a munkanélküliség, drágább lesz az egészséges élelmiszer és nőni fog a helyi földesúrnak kiszolgáltatott réteg, azaz megszilárdul a politikai függések rendszere. Kishantost külön magyarázzam? Nem hiszem, hogy szükséges.
  • A vasárnapi boltzár önkényes, társadalmi párbeszéd nélküli bevezetése, majd egy év után az abból való röhejes és kényszeres kipávatáncolás is szépen mutatja, a magyar emberek véleményét semmi nem írhatja fölül. Csak és kizárólag a kormány pillanatnyi politikai érdeke. Ha az ellenzék sikeres népszavazást vitt volna végig, az hivatalos bizonyítéka lett volna annak, hogy megbukott a nemzetileg mindenkivel minden baromságról, legkevésbé a húsba vágó témákról konzultáló kormány.
  • Hetedik éve felbecsülhetetlen és megszámlálhatatlan közpénzből származó százmilliárdok folytak el a stadionépítésekre egy olyan országban, ahol a kutya nem jár focimeccsekre, ahol hosszú évek óta nincs teljesítmény. Mert a magyar emberek ezt akarják? Ja, nem.
  • Hol volt a magyar emberek véleménye, amikor bevezették az egykulcsos adót, amellyel a magas fizetésű, jól szituáltak előnyére mindenki más veszített? És a nyolcvanféle szektoriális adóval és az áfaemeléssel mi a helyzet?
  • Ki kérdezte meg a magyar emberek véleményét, amikor a három millió magánnyugdíj-pénztártagot kényszeres választás elé állítottak, miszerint vagy feladják megtakarításaikat, vagy lemondanak addig felhalmozott állami nyugdíj-követeléseikről? 
  • Hol volt a magyar emberek vélményének szentsége, amikor a munkanélküli segély időtartamát önkényesen csökkentették, átalakították a rokkantnyugdíjak rendszerét és általában úgy módosították a  munka törvénykönyvét, hogy a munkavállalókat kiszolgáltatottabbá tették? Miért nem lehet ma törvényesen sztrájkolni Magyarországon, ha számít a magyar emberek véleménye?
  • Ki kérdezte meg az emberek véleményét, amikor kisvállalkozók százait tették tönkre azért, hogy Andy Vajna kaszinókirály lehessen? Vagy azért, hogy a Fidesz seggnyalói nyerjék el a trafik-koncessziók zömét?
  • Ki volt kíváncsi arra, mit gondolnak a magyarok arról, hogy úgy írják át a választási törvényt, úgy szabják át a választási körzeteket, hogy a Fidesz egyharmados többség birtokában is kétharmaddal kormányozhasson?
  • Kinek volt fontos, mit gondolnak a magyar emberek, amikor a korábbi fülkeforradalmi ígéreteket pofán köpve  5 millióra emelték a Matolcsy-félék fizetését? Hol voltak a magyar emberek, amikor a képviselők saját maguknak szavaztak meg luxusfizetéseket?
  • És anélkül, hogy pontot lehetne tenni e lista végére, hol van a magyar emberek véleményének fontossága most, amikor a nyilvánvalóan megbukott állami oktatási intézményfenntartóval összefüggő rendszerszintű problémák dacára csakazértis véghez viszik a köznevelési-oktatási rendszer totális államosítását? (A tandíj bevezetéséről például el is feledkeztem.)

Mennyire álszent és aljas az a kormány, amely a fenti gyalázatos, önkényes, társadalmi párbeszédet nélkülöző, a pillanatnyi érdekeket révbe juttatni hivatott és a hatalom bebetonozására irányuló intézkedései után képes a szájára venni – és naponta szájára veszi – a magyar emberek véleményét. Úgy, hogy közben ráadásul határon túli magyarokat is felhasznál a kvóta elleni értelmetlen, semmilyen jogkövetkezménnyel nem járó, populista, az Európai Unióból kifele vezető utat mutató népszavazása tető alá hozása érdekében.

Meddig veszitek be ezt a maszlagot, jó magyar emberek? Még mindig nem látjátok, hogy retardáltnak néznek? Csak ahhoz nem vagytok hülyék, amihez ők akarják, minden máshoz igen? Azokról beszélek, akik vakon imádják a bálványokat. Mert a bálványok előbb-utóbb ledőlnek, de a pusztítás, ami utánuk marad… Na, azzal nem tudom, hogy mit lehet majd kezdeni. Ha egyáltalán lehet bármit is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.