Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Agresszív, sem nem okos, sem nem kedves

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Cseppben a tenger. Sokan ismerik ezt a kifejezést. Lényegében azt jelenti, hogy kis részletből megállapítható az egész milyensége. Ilyen egész a kormány, amelynek része Németh Szilárd rezsi- és nagyonbiztos is. Agresszív, sem nem okos, sem nem kedves, ellenben a piaci légy kitartó szorgalmával rendelkező illető. Ismeri a humort, de nem szereti. Valamint azt sem szereti – és nem is tűri el -, hogy valami ne úgy legyen, ahogy azt ő kitalálta. Ha ő valamit akar, azt meg is szerzi. Bármi áron. A többi pedig – hogy mit rombol szét közben, esetleg hány életet tesz tönkre – rohadtul nem érdekli.

Alig több, mint egy évvel ezelőtt lett Németh a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. Az ok a posztért való indulásra: gyermekkorában néhány évig birkózott, de nem lett karfiolfüle, mert puhák a porcok a hallószervében. Így, nagyjából ennyi. Meg annyi, hogy ő akart lenni a Szövetség elnöke. Vagy magától, vagy szóltak neki, hogy ő akar lenni. Lényegében mindegy is. Mert jól hangzik és mert van ott pénz, csak meg kell találni. Ha csak átfolyó-rendszerben is, de működik, nem véletlenül ül minden ilyen pozícióban jó pártkatona.

Tehát Szilárd vagy önként, vagy felkérésre indult a posztért. Korrekt módon ment a szavazás. Már jóval előtte megindultak a pletykák. Bacsa Péter nemzetközi bíró, elnökségi tag volt kedves nyilatkozni időnként. Ilyeneket: „Költségvetésének mintegy felét, hozzávetőlegesen 500 millió forintot költ a szövetség évente a központi felkészülésekre, edzőtáborokra, összetartásokra. Nem tudható, mire mennek el pontosan ezek az összegek.” Pedig de, minden tudható volt, az utolsó fillérig.

Az elnökség utolsó ülésén Bacsa bejelentette: indul az elnöki posztért, Hegedűs Csaba ellenében.

Január elején Bacsa újra bejelent: visszalép az indulástól, gálánsan maga elé engedi Németh Szilárdot. Szilárd akcióba is lendült. Készített egy szívszaggató videót a lerobbant csepeli birkózócsarnokról, amiben – zokogj, magyar! – még fűtés sincs. Azt elfelejtette hozzáfűzni a rezsibiztos, hogy akkor rohadt le a csarnok és akkor nem volt fűtés, amikor véletlenül ő volt Csepel polgármestere. De – mit ad isten – Németh hirtelen elintézte a kormánynál, hogy 400 milliós forráshoz jusson a csepeli csarnok, de még a Kertváros SE is kapott 300 milliót. Az csak véletlen egybeesés, hogy a Kertváros SE elnökét Bacsa Péternek hívták éppen. Ennek ellenére úgy tűnt, Hegedűs Csabát fogják támogatni a sportág szavazásra jogosult képviselői. Mígnem eljött a szavazás napja, ahol a sportági képviselők helyett a polgármesterek jelentek meg – átvéve a szavazati jogot – és eldöntötték a kérdést.

Miközben még javában zajlott a szavazás, Hegedűs Csaba irodájában biztonsági emberek jelentek meg és megpróbálták kidobni Hegedűst.

Hát így dolgoznak a fiúk. Korrektül.

De azóta eltelt egy év és tudjuk, hogy az ambíciózus emberek mindig új kihívásokat keresnek maguknak. Németh Szilárd is így van ezzel. A nol.hu most hozta le a rezsibiztos harcát a legújabb zsákmányért. Ez pedig nem más, mint a Csepeli Munkásotthon. Ezt szeretné most bekebelezni a mi Szilárdunk. Igaz, nem most kezdődött ez az ügy sem.

Németh még csepeli polgármesterként kinézte magának az alapítványi működtetésben lévő intézményt, de nem sikerült többséget szereznie a kuratóriumban. Ekkor fogta magát – honnan ismerős vajon a technika? – és megvonta a létesítménytől az önkormányzati támogatást. Ezután igyekezett megszerezni az alapítói jogokat, de nem járt sikerrel.

Semmi baj, amit Szilárd akar, azt meg is szerzi. Törvénymódosítás következett, az önkormányzat egyik cége már meg tudta szerezni az alapítói jogokat és mit ad isten (már megint! hiába, ilyenek a véletlenek) Németh Szilárdot kérte fel a kuratórium élére, aki nagyvonalúan elfogadta a megbízatást és persze hozta a saját embereit. A Fővárosi Bíróság még mindig útban van, mert nem járult hozzá az alapító okirat módosításához, hiába verte az asztalt Németh Szilárd birkózó-és rezsibajnok, immár főkurátor.

Ha úgy nem sikerül megtörni a makacs csepelieket, akkor majd máshogy! A Csepeli Munkásotthon – mint minden ilyen intézmény – rá van utalva az állami támogatásra. Most derült ki, hogy az idén véletelenül megfeleződött a Csepelnek szánt pénz, de még ezt a felére csökkentett összeget is majd csak év végén kapja meg. Már ha egyáltalán. Szintén véletlenül elfelejtette erről értesíteni az érintett intézményt a döntéshozó, Hoppál Péter.

Remélhetőleg hamarosan mégis előkerül valahonnan néhány millió forint, amit Németh Szilárd a két szép kezével hasít le a költségvetésből, hogy a csepeliek örüljenek. Hogy lám csak, milyen jó ember is ő. Talán mégis kár makacskodni és jobban járnak mindannyian, ha Szilárd szilárd kezébe teszik le a Munkásotthon kulcsait. Lábai elé pedig a fegyvert. Természetesen.

Sok undorító mocsokban gázolunk jó ideje, de ez a történet remekül mutatja, hogyan is működik a Fidesz.

Hát így.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.