Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Orbán sehová nem vezető sínre tette az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy tetves, nyugodt szombatja nem lehetett az embernek, az meg a vasárnapot is képes elrontani. Ha nem stadion, akkor kisvasút. A lényeg, hogy fel kell avatni, át kell adni és általában ez soha nem elég: mellé bőszen pofázni is kell. Mert ha valami veretesen ócska duma nem hangzik el a megingathatatlan szurkolók lelki orgazmusa érdekében, akkor nagyon felkelni se lenne érdemes.

Mivel erre a hétvégére nem volt beiktatva egyetlen multifunkcionális sportlétesítmény felavatása sem, Orbán Viktor kockás ingben adta át szombaton a Vál-völgyi kisvasutat. Ennek örömére prédikációt is tartott a baráti és nem baráti szaksajtónak:

„Közismert jelenség, hogy minden, ami épül, gyarapodik, létrejön, annak nem örülünk, hanem valahogyan próbáljuk támadni, valahogy kikezdeni, ezt cinizmusnak lehet nevezni, de cinizmusból még nem épült semmi”

– így bölcsködött a kisvasutak megszállottja és mert a kockás ing önmagában nem volt elég cinikus, folytatta: ha a bírálókra hallgatnának (ők, a nem cinikusok), soha semmi nem történne Magyarországon, de a síneket le kell rakni, az országot építeni kell. Ámazonban tekintve, hogy a felcsúti Pancho Aréna és az Alcsúti Arborétum közötti szakasz (5,7 km) – ami most elkészült – nem elég, el kellene vinni Bicskéig. Majdnem jó hír:

„A második szakasz ütemterve készen van, meglátjuk, hogy pénzünk is lesz-e rá.”

Nade sebaj. Igaz, hogy az új szakasz megépítéséhez megint jelentős önerőt kell vállalni, amit a mostani fejlesztéshez a futballakadémia alapítványa adott, de akkor is megcsináljuk. Ezt is megcsináltuk: a szombaton átadott Vál-völgyi kisvasút 600 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósult meg.

Na, akkor kezdjük onnan, hogy kockás ingben zsebredugott kézzel interjút adni a médiának, az valóban nem cinizmus, csak a plebejus-proletár vonal megerősítését szolgálja, ugorjuk is át. Néhány kilométeres körzetből kivezényelni gyerekeket, hogy valahogy kinézzen a történet, nem cinizmus, a hülye Gyurcsány szórakozik a biodíszletekkel már megint.

Viszont szerintem beszéljük meg ezt a dolgot, Viktor! Egyetértünk: cinizmusból nem sűrűn épülnek nagy dolgok. Ez a házad sarkából induló alig hat kilométeres (kilométerenként 100 millió uniós támogatást és több millió adófizetői pénzt elnyelő) kisvasút viszont konkrétan cinizmusból épült. Ugyanabból a cinizmusból, amiből nem újulnak meg és nem épülnek rohadtul fontos, égetően szükséges dolgok ebben az országban. Oltári nagy tévedésben vagy, öregem: az ország építése nem Felcsút Disneylanddé alakítását jelenti. Tök jó, hogy van kisvasutunk, kár, hogy a nagy meg rohad.

Tévedésben vagy, Viktor! Ez, amit te művelsz, nem építkezés, mint ahogy a Várba költözésed sem építkezés, a nyomorúságos futballodba ölt milliárdok, üresen álló stadionjaid sem a jószándékú építkezést jelzik, a szotyolaköpködés pedig végképp nem egyenértékű egy ország kormányzásával. A józan gondolkodást csak azok a belülről kiüresedett, szorongó, elcseszett gyerekkorú, következésképpen életük végéig kompenzálni akaró szerencsétlenek nevezik cinizmusnak, akik akkor is átverik dédelgetett gyerekkori álmaik megvalósítását a környezetükön, ha emberek pusztulnak bele.

Ha az az alaphelyzet, nem tudjuk lesz-e pénzünk arra, hogy további 9 milliárd forintból (Bicskéig, Etyekig) befejezzük a gyerekkorodban meg nem kapott játékkisvasutat, akkor ez azt jelenti, hogy ma Magyarországon semmilyen kisvasút nem lehet prioritás. Akkor sem lenne, ha hónapok óta nem sztrájkolnának a pedagógusok, ha az egészségügyből is csak jó híreket kapnánk, ha senki nem kellene közmunkából tengesse életét és egyetlen ember sem feküdne le éhesen. De mert ez nem így van, te vagy a legnagyobb cinikus gazember, mert miközben romokban minden, szétlopjátok a szétlophatatlant is, te a gyerekkori álmodat ünnepled.

Ne hagyd magad meggyőzni a létező és nem létező démonaid által: nem cinizmusból támadják a kisvasutadat! A lázálmaidat beteljesítő, pragmatikus célokat nem szolgáló, sehonnan sehova nem vezető kisvasút nem az ország jövőjét jelenti. A cseresznyefa burkolatú, foteles-klímás vagonjaid néhány év múlva ugyanúgy fognak rohadni, mint a szintén milliárdos stadionjaid, mint az országra kényszerített futballmániád, ami mögött semmilyen teljesítmény nincs.

Mi más ez, ha nem cinizmus, hogy az Európai Uniót szakmányban bíráló és gyalázó Orbán Viktor, aki uniós pénzből csináltatott magának játékvasutat, ami soha a büdös életben nem fogja visszahozni a befektetést (évi 10 ezer utas!!) arról regél, hogy nem szabad a bírálókra hallgatni. Nem is tudna, hiszen saját hóbortjai irányítják ezt az országot, abba pedig pillanatnyilag tényleg senkinek semmi beleszólása nincs.

Nem kell 10 év és együtt örülhetünk a kihasználatlan, gazzal benőtt stadionoknak, kisvasutaknak, fűtött gyepeknek, multifunkcionális sportlétesítményeknek, akadémiáknak, kazánházaknak. Kitörő örömünket legfeljebb az árnyékolja be majd, hogy egy gátlástalan, cinikus miniszterelnök saját hobbijának megannyi groteszk helyszínére elpocsékolt visszafordíthatatlan milliárdokat is a mi zsebünkből lopta ki. Hogy letegye egy sehova nem vezető ország vasúti síneit.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.