Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Leszarjuk Medgyessyt, Lajos! A lenyúlt magánnyugdíjunk hol van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A demokráciánk 25 éves történetében miniszterelnököt ilyen súlyos vád még nem ért (…) és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnöknek el kell számolnia azokkal az összegekkel, amiket az Alstom-tól korrupció és kenőpénz gyanánt átutaltak neki

– ezt Kósa Lajos, a Fidesz doorstep-es félanalfabéta szakzsenije ámokfutotta keddi napirend előtti felszólalásában, hivatkozva a Magyar Idők nevű kormánylap ma hajnalban megjelent, igen jól időzített lelplező cikkére, amelynek igazságtartalmához és aktualitásához kétség nem férhet. Ha valakinek van gyomra és néhány fölösleges perce, nézze meg Kósa Egyékként Lajos performanszát, amelyet az üresen tátongó parlamenti székek társaságában adott elő, a tőle megszokott iskolázatlan tahó stílusban:

A Magyar Idők nevű – sajtónak alig nevezhető – orgánum, amely valamiért arról elfelejtett akár egyetlen sort is leírni, hogy Matolcsy és bandája a kelet-afrikai könyvtárhelyzettől kezdve a saját maga dícsőítéséről szóló könyv négynyelvű kiadásáig mi minden elképzelhetőre szórta el a Magyar Idők olvasóinak pénzét, előkapott jobb híján egy Medgyessy Péter ex-miniszterelnökkel összefüggésbe hozható, korrupciósnak vélt ügyet.

Kósa gyakorlatilag ezt a cikket szavalta el ma az üres országgyűlésben, ahol nem állt fenn a veszélye annak, hogy egy arra sertepertélő pofátlan újságíró őkósaságát megzavarja fontos ügyleteinek intézésében, netán megkérdezi tőle, mennyire erkölcsös a magyarok 20 milliárdjával a Fidesz-klientúrát kitömködni. Ilyenkor nagy a pofája Lajosnak, még büszke is magára!

A Magyar Idők megrendelés-izű cikke szerint (elszavalta Kósa Lajos) két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter egykori miniszterelnök családi cégéhez. A Fidesz frakcióvezetője feltette a kérdést, el tud-e számolni azzal a szocialisták miniszterelnöke, hogy milyen jogcímen kapott az Alstomtól ilyen jelentős összeget.

Annál is inkább, mert mint köztudott, az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala eddig négy Alstom-vezetőt vádolt meg azzal, hogy 2006 januárja és 2007 októbere között bűnszervezet tagjaként összesen 2,3 millió eurónyi összeget adtak, vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV tisztviselőinek, ügynökeinek, hogy befolyásolják a budapesti közlekedési céget az Alstom szerelvényeinek megvásárlása érdekében. Ha 2,3 millió eurót utalt át az Alstom a BKV-hoz és a hozzá közel álló tanácsadó cégekhez – amelyeknek egyike Medgyessy Péter tanácsadó cége volt -, akkor hol van a többi pénz, ki vett részt ebben a példátlan csalássorozatban?

Mert – félreértés ne essék – a magyar adófizetők is jelentős összeggel támogatták a metróberuházást – ordítja bele az arcunkba Kósa azt sugallva, hogy Medgyessy Péter családi cége lenyúlta a magyar adófizetők pénzét. Ez ám a hír, a szocialista korrupciós botrány, csak úgy dőlnek ki hirtelen a csontvázak abból a dohos szekrényből.

Jól mondod, Lajos, Medgyessynek el kell számolnia, mint ahogy mindenkinek el kellene, aki lop, csal, hazudik. Csakhogy 2016 április végét írjuk, te nagyon pofátlan képet viselője a parlamentnek! Medgyessy Péter 2004 óta nincsen a vályú közelében, ellenben pár napja derült ki, hogy a hat éve a moslékos vödör körül röfögő fideszes jegybankelnök súlyos milliárdokat tüntetett el nem létező közcélokra. Lajos, a magyar adófizetők jelentős összeggel támogatták azt, hogy Matolcsy palotákat, festményeket vásároljon magának és a rokonának is milliárdos tételeket juttasson. Devizahitelesek százai roppantak bele abba, amiből Matolcsy vigad és zabálja kétpofára a kaviárt. Hány év telt el 2008 óta, mennyi alkalom kínálkozott volna arra, hogy Medgyessynek utánajárjatok? Ki volt Medgyessy 2007-2008-ban?

Ha van egyáltalán ügy, és fölöttébb érdekelne, hogy miért pont most lett ebből ügy a Magyar Időknél, amikor Matolcsyról hi-va-ta-lo-san is kiderült, hogy belefosott a ventillátorba (onnan gondolom, hogy szerintetek is belefosott, Lajos, mert tegnap úgy menekültetek a sajtó elől, mint ördög a szenteltvíztől) akkor ki kellett volna vizsgálni a szocialista miniszterelnök ügyet. Ahhoz az kellett volna, hogy ez érdeke legyen a kézivezérelt, Polt-féle iratmegsemmisítő berendezésnek, meg nektek, Lajos. A baj az, hogy Medgyessy ügyei nem mentenek fel benneteket és Matolcsyt semmi alól. Már többször mondtuk: az elmúlt nyolc év után hat évvel ocsmány és lábszagú húzás azzal védeni magatokat, hogy a szocialisták is loptak. És ha a 12 éve nem miniszterelnök, aki akkor sem volt miniszterelnök, amikor szerintetek 180 millió kenőpénzt elfogadott, akkor nektek 20 milliárdot jogos önvédelemből kötelező eltüntetni Kelet-Afrikában és Matolcsy unokatestvérének feneketlen zsebében?

Miért nem álltál ki nagy pofával, Lajos, hogy az EU csalás elleni hivatala vizsgálódik az egész közbeszerzési kifizetési rendszer ügyében Magyarországon? Arra miért nem ekkora az arcotok, Lajos? Miért nem hőbörögtél napirend előtt, hogy a magyar adófizetőknek joguk van tudni a paksi szerződés részleteiről, a MET gázimportjáról, a Quaestor botrány otromba szálairól, de ha már a múltban vájkálunk, akkor miért nem csapdostad magad a földhöz a titkosított olajszőkítés ügyében, vagy éppen a székház-eladásból elfolyó pénzek miatt? Azok a pénzek hol vannak, Lajos? Miért nem számolt el a Fidesz azokkal a milliárdos tételekkel?

Miről hablatyolsz, Doorstep elvtárs? Ha korrupció van és ti már állítólag öt éve tudjátok, akkor hogy a bánatba nem történt semmi eddig? Lajos, a hat éve elmúlt nyolc évhez képest nem hogy csökkentek volna, a csillagos égig érnek a korrupciós ügyeitek, amelyekre magasról tesz a ti politikai megrendelésetekre tartott ügyészség. Miközben több mint 200 milliárd tűnt el Tarsoly segédletével, Mészáros barát 1 milliárdokat simán elfelejt bevallani, neked nem sül le a bőr arról a buta pofádról, hogy Medgyessyt kapkodod elő a naftalinból, hátha bejön?

Amiről a Magyar Idők nevű szégyenlapra hivatkozva böfögsz, Lajos, amibe elkeseredetten kapaszkodtok testületileg, az olcsó terelés, sunnyogás, ködösítés. Medgyessy már sehol nem volt, amikor állítólag befolyással üzérkedett és zsebre rakott 180 milliót, de ti itt tapostok a nyakunkon, ültök a pártállami funkciókban és talicskát már rég kamionokra cseréltétek. Ha Medgyessy jogtalan haszonhoz jutott a magyar adófizetők kárára, akkor el kell ítélni, meg kell büntetni. De attól a Mészárosok, Garancsik, Matolcsyk, Tarsolyok, Orbán dinasztiák és egyéb telhetetlen szélhámosok ügyét nem lehet lesöpörni az asztalról.

Szánalmas vagy, Lajos! Ahogy egyik nap gyáván menekülsz az orbitális disznóságaitokat érintő kérdések elől, másnap meg felolvasod a parlamentben a megrendelt lelepző koholmányt, amelyben a magyar adófizetőket emlegeted és példátlan korrupcióról halandzsázol, hátha a barmok megint elfelejtik, hogy elloptatok még néhány évet az életükből. Leszarjuk Medgyessyt Lajos, a lenyúlt magánnyugdíj hol van? És a többi? Ezekről beszélj, Lajos, akkor legyen ekkora pofád, amikor ezekre a kérdésekre kell válaszolni, nem amikor üres teremben el kell szavalni a pártutasításra született lejárató verset. Félreértés ne essék, a magyar adófizetők téged is utolérnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.