Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Balliberális MNB-botrány és csókoltatom a jó édesanyátokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hányszor írtuk le vajon, hogy az unortodox jegybankelnökhöz és a csatolt alapítványai ügyéhez hasonló esetek nyilvánosságra kerülése után már lángolnia kellene az országnak. Nem baj, most sem lángol.

Ezért aztán sorolom szépen, még egyszer, ahogy a csillag megy az égen, összefoglalásul az utókor számára (a teljesség igénye nélkül), hogy mire való az adófizetői pénz ebben az országban:

  • Matolcsy György univerzális közgazdasági zseni életéről és munkásságáról szóló – Sakk és póker című – könyv kiadása négy nyelven: 70 millió forint;
  • Kásler Miklós, MNB-alapítvány kuratóriumi tag és onkológus Nemzeti nagyvizit című hiánypótló, magyarságtudatot, honfiúi érzéseket erősítő hat kötetes remekművének kiadása: 39 millió forint;
  • A régi budai városháza megvásárlása, tervekkel és engedélyeztetési dokumentumokkal, illetve kivitelezéssel (Magyar Építő): 1, 85 milliárd + 273 millió + 1,2 milliárd forint;
  • Az ország valószínűsíthetően legdrágább ingatlanának megvásárlása néhány utcával odébb, előkészítő dokumentációval és kivitelezéssel (Magyar Építő): 4,4 milliárd + 291 millió + 989 millió forint;
  • A Mészáros Lőrinc és leendő veje érdekeltségébe tartozó cég (Magyar Építő) összesen 3 680 000 000 (3 milliárd 680 millió) forint értékben kötött szerződéseket a jegybank alapítványaival;
  • A Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában lévő, New Wave Media Kft., az Origo és a vs.hu portálok kiadója másfél év alatt 613 millió forintot kapott cikkírásra és rendezvényszervezésre;
  • A Tusnádfürdői Szabadegyetemre, Orbán illiberális határon túli imáinak fő rendezvényére 5,2 millió forint jutott;
  • Egy darab meg nem nevezett magánszemély 1,3 milliót kapott egy ruandai tanulmányútra, hogy a nők politikai részvételét és a szingapúri fejlődési modellt vizsgálja;
  • Egy másik meg nem nevezett magánszemély 3 millió forintot kapott egy kelet-afrikai tanulmányútra, hogy a tanzániai választások nemzetközi politikai következményeit tárja fel;
  • Egy harmadik meg nem nevezett magánszemély 2 millió forintból végzett terepkutatást Botswanában és Namíbiában.

Nem adom össze, nem hozom közös nevezőre, nem kommentálom és nem szólok egy szót sem arról, hogy a Fidesz szombaton szolgálatos alelnökének hozzá hasonlóan buta telefonja van, ezért fingja nem volt, hogy mivel lehetne kimagyarázni ezt a hazaárulásra hajazó eszement pénzszórást.

Van azonban a Fidesznek egy másik alelnöke, aki vasárnap volt szolgálatos és ugyanezzel a kérdéskörrel kapcsolatban szólt a szája, mert neki valószínűleg van okos telefonja. Az ártatlanul tenyérbemászó fejű, jóllakott óvodás-imitátorról, Gulyás Gergelyről van szó, akinek volt bőr azon a megtévesztő orcáján azt mondani a fentiekkel összefüggésben, hogy a jegybank Matolcsy György vezetésével kiemelkedően jó teljesítményt végez (szerintem teljesítményt legfeljebb nyújtani, vagy nem nyújtani lehet, semmiképpen végezni). Az ország ugyanis „sok százmilliárd forintot nyert azon, hogy egy új jegybanki politika váltotta fel a Simon András-félét” (szerintem Simor András volt a jegybank elnöke 2013. március 3-ig, de mindegy) és helyesnek nevezte, hogy az MNB alapítványokat működtet.

Jelen okfejtésem szempontjából a következő elképesztő állítást tette még (ha már van neki okos telefonja): „az egyik legnagyobb balliberális internetes hírportált is az MNB finanszírozta” és gondolt itt vs.hu portálra. Hozzátette: tudomásul veszik, hogy ezek „pártok felett álló döntések voltak”, amelyekkel a döntések meghozóinak kell elszámolniuk. És ezzel a szart elkentnek tekintette.

Hát kedves Gulyások és hülyébbnél hülyébb telefonokra hivatkozó, a magyar nép gazdatestén élősködő paratizák! Arról van itt mégiscsak szó, hogy amikor a pártok felett álló Matolcsy géniusz egyebek mellett a devizatartalék árfolyamnyereségéből keletkezett tételekből összeálló, a GDP megközelítőleg 1%-át kitevő összeget államkötvénybe forgatja és az egyébként tiltott monetáris támogatás hozamát a családtagoknak, jóbarátoknak, alapítványi kuratóriumi tagoknak, kormányhoz közelálló kulcsembereknek talicskázza, az a hűtlen kezelésnek olyan minősített esete, hogy e kiemelkedő teljesítmény megkoronázásaként már csak ahhoz lehetne joga, hogy a börtön közös használatú zuhanyzójában eldöntse, milyen irányba hajol le felvenni a szappant. Ez úgy általában.

Jellemzően az unokatestvér pajtás média-cégének, konkrétan a vs.hu-nak juttatott százmilliókra térve: te nagyon pofátlanul hazudozó Gulyás Gergely! A balliberális idiotizmus ragályos, fertőző és soha nem gyógyuló agykárosodást okozó puffogtatása helyett, hogy tudniillik az MNB nem Fidesz-seggnyaló portált finanszírozott: senkit nem érdekel, hogy a Fakanál, (kre)Tina, Kiskegyed vagy egyéb tudományos-fantasztikus magazinokhoz jutott a pénz, avagy egy 80 napos világ körüli útra. A juttatás Matolcsy egyik családtagjának érdekeltségéhez ment, innentől kezdve ez korrupció: mocskos, pofátlan visszaélés a köz pénzével, ami mindenhol kemény börtönbüntetéssel jár, ahol az ország nemzeti bankja nem foglalkoztatja a legfőbb ügyész feleségét, aki nem mellesleg jegybanki alapítványi kuratóriumokban is fennforog.

Nem, Gulyás kartárs! Az MNB nem finanszírozta az egyik legnagyobb balliberális internetes hírportált, ebben a mondatban egyetlen szó állja meg a helyét: az MNB. Amely MNB egyedül és kizárólag Matolcsy unokatestvérét finanszírozta, aki elég nagy valószínűséggel azért kaparintotta meg a vs.hu-t, hogy egy nem kormányseggnyaló felületet bedaráljon. Nem arra ment a pénz, amire felcímkézték a nagyvonalú alapítványok, hanem Szemerey zsebeinek tömködésére. Még egyszer: erről a többszázmillióról az újságírók nem is tudtak és egyáltalán nem véletlen, hogy a Századvég-tanulmányokat kiperlő és nyilvánosságra hozó újságíró, Joó Hajnalka (hatalmas tisztelet neki!) mai hatállyal felmondott a portálnál. Sőt, időközben Joób Sándor is felállt a szerkesztőségből, ő eddig egyhavi fizetést kapott a vs.hu-tól, azt mondta, visszafizeti a pénzt. A fenti ábra szerint ugyanis borítékolható, hogy csak idő kérdése, mikor válik közönséges kormányszócsővé az oldal.

A Fidesz alelnöke ezzel szemben nyomja a pártok fölött álló balliberális mételyes baromságot, szemrebbenés nélkül csúszkál a takonyban-ürülékben és azt próbálja lenyomni a torkunkon, hogy a Matolcsy rokonának közpénzből gründolt vállalkozásai és a balliberális média támogatása között egyenlőségjel húzódik. Mert aki nem kormánymegrendelésre ír, az balliberális, a nagyon hülye magyar szerint meg a lopás nem is lopás, ha amazokhoz megy a köz pénze. Sőt, akkor már egyenesen balliberális MNB-botrány van. A vs.hu-t egyenesen azért tartják, hogy elmondhassák, a ballibek viszik a pénzt talicskaszámra. A Századvég, a 888 és a hasonló közpénz-temetők vajon mikortól kerülnek a balliberális kifizetőlistákra? Vagy Matolcsy tulajdonképpen az imperialista-kapitalista-globalista-sorosisták láncos kutyája?

Mindent összevetve, hogy Gulyás Gergely is megértse: ha Matolcsy, minden idők egyik legkártékonyabb politikailag kitartott, közpénzen élősködő és harácsoló parazitája a saját becsületesen megkeresett és leadózott jövedelméből hízlalja az unokatestvére cégét, nincsen téma. Azért van téma, mert Matolcsy a jegybank elnökeként osztogat pofára abból, ami nem az övé. A devizahitelesek kizsigeréléséből keletkezett MNB-nyereséget családi magánvagyonok gyarapítására fordítani nem közcél, de nem is nemzeti érdek.

Ehhez képest hatalmas meglepetés lett volna persze, ha a mindenki, aki ellenünk van és nem a mi seggünket nyalja, az balliberális és mégis kapott pénzt tételes hazugság helyett aggályosnak nevezte volna ezt az eszement, hallucináns közpénz-herdálást, a monetáris finanszírozás nyilvánvaló megsértését és a mindenki számára világos fideszes klientúra-építést. Ha ezt a bezzeg balliberális MNB-botrányt is meg lehet úszni (márpedig attól tartok, hogy meglehet), akkor bármit. Nem tudom még meddig és hogyan és milyen áron, de Gulyásnak és a többieknek is üzenem, hogy csókoltatom a jó édesanyátokat. Aki – remélem – Botswanában van tanulmányúton.

Frissítés 1: Eddig hat újságíró mondott fel a vs.hu-nál amiatt, hogy titokban, a hátuk mögött és a fejük fölött félmilliárdnyi közpénzzel tömték ki a lapot Matolcsyék. Tisztelet illeti őket a bátorságukért és az elveik melletti kiállásuk miatt. Az unokatestvér pajtás lassan kezdheti írni a lapot és/vagy becserkészni a szervilis szerkesztőségre valót.

Frissítés 2: A vs.hu főszerkesztője is lemondott, távozik a laptól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.