Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Micike a bugyijába rejtve lopta el a fideszes laptopokat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennél betegebb hír ma már nem lesz, úgyhogy ehhez tartom magam: fideszes laptopokat (szám szerint hetet) loptak el a parlamentből-képviselői irodaházból, de kiderült, hogy további 74 asztali számítógép és 5 monitor is hiányzik a nyilvántartásból. A rendőrség a raktárosra gyanakszik.

A történet az abszurd, a groteszk és a tragikomikus által bezárt egyenlő oldalú háromszögben keresendő valahol, ámde a lényeg mégiscsak az: hogy és hogy nem, a Fidesz valahogy megint lopási ügybe kevererdett.

Nem túl megnyugtató, hogy ami nincsen lebetonozva, legyen az – nagyon helytelenül – fideszesnek nevezett laptop, vagy bármi, annak lába kél, mint valamennyi rögnek. Mert ugyanis az a laptop (mind a hét) a köz vagyona, a köz pénzéből vásároltatott, a pénz jellegének sűrű megváltozása ellenére sem tekinthető a kormánypárti frakció tulajdonának. Arról nem beszélve, hogy az ellopott laptopokat majd valószínűleg újravásárolják, nem nehéz kitalálni, hogy MIBŰ.

Az ugye végtelenül életszerű, hogy Micike, a raktáros, a 370 fős Országgyűlési Őrség, Kövér László, valamint az egész kamerarendszer éber figyelme mellett, mindenféle biztonsági ellenőrzések dacára naponta a bugyijába rejtve lopta ki a fideszes laptopokat (csakis azokat), meg a több tucat asztali számítógépet monitorostól az országnak házából. Arról nem beszélve, mennyire kellene hülye legyen az a raktáros – akit most a rendőrség jól meggyanúsított -, hogy tisztában vele, ő a felelős az egész mindenségért és mégis ellopja. Kit vesznek elő legelőször? És ha tényleg ő vitte el, nagy kérdés, milyen személyzetis vette fel Micikét, aki nem csak sík hülye, de lop is.

Belegondoltam, hogy az országnak gyűlése vajon miért működik kvázi PC-lerakatként, és hogy mennyi az esélye annak, hogy Micike tényleg baltával darabolta fel a műszaki árucikkeket és a tescós szatyorban szotyogtatta ki a legjobban őrzött magyar középületekből a szajrét, ám mielőtt a releváns kérdésekre rátérnék, elmondom mit gondol Róbert kolléga a történetről.

Az van, hogy mivel Tarsoly jelen állás szerint ül, vagy fekszik, Micike mellett nem zárható ki teljesen Habony Árpád sem az egyenletből, akinek – mint tudjuk – nagyon is van bejárása oda, ahova amúgy nem lehetne. Kósa Lajost kizárhatjuk, neki ugyanis minek 74 asztali számítógép, ha egyet se tud bekapcsolni. Nem lehetünk biztosak viszont abban sem, hogy Kövér László dührohamában nem szaladt-e le az alagsorba szétverni a berendezést, csak nem merik megmondani nekünk. Még az is előfordulhat, hogy Tállai András zárták be véletlenül a raktárba és hát éhes volt. A legvalószínűbb aznban mégis az, hogy a laptopokat Orbán vitte haza, mert azt hitte, hogy rosszak, pedig csak nem találta rajtuk a bekapcsológombot. A többit felosztva megette Tállai, Kövér kihajigálta az ablakon, Lajos meg mégiscsak elvitt párat és muskátlit ültetett beléjük. Mindeközben a lényeg, hogy kurvanagy felhatalmazás kell Pintérnek meg Orbánnak, hogy nagyon meg tudjanak védeni minket. Az is lehet amúgy, hogy Bakondi hatástalanította őket, mert azt hitte, támadnak a hekkerek. Mivelhogy bekapcsolásnál villogott mindegyik, rögtön az ellenségre gondolt. Amúgy szerintem ilyen ország egyáltalán nincs is. Idézőjel bezárva.

További nagy kérdés persze, hogy miként lesz ebből a laptop-mutyiból végül egy egészséges gyurcsányozás és elmúlt nyolc évezés, de amíg Hollik István a KDNP-ben aktivál, addig erre bármikor számíthatunk. Ami szerintem viszont fontos és egyáltalán nem vicces, hogy vajon létezik olyan épeszű ember, aki elhiszi, hogy ezeket a műszaki cikkeket azért lopták el, mert rájuk volt írva, hogy Fidesz? És LMP-s, MSZP-s laptopokat miért nem loptak, ha már úgyis?

Ebben az istentelen terrofenyegetett és készenléti és rendkívüli állapotban, amiben hosszú hónapok óta vergődünk, akkora nagy országgyűlési őrségparádé mellett, hogy a búbánatban lehetett kilopni 90 darab műszaki cikket a parlamentből úgy, hogy senkinek nem tűnt fel? Vagy ennek a megakadályozásához is kellett volna az alkotmányos felhatalmazás? Ekkora terrorkészültség, a milliós-milliárodos kamu-biztonsági intézkedések mellett, ahonnan ilyen lazán ki lehet lopni, oda ugyanilyen lazán be is lehet vinni. Szerintem.

Tökéletes kórképe ez egy vérbeli dilettánsok által uralt rendszernek, ahol egy tök életszerűtlen nyomozás kideríti majd, hogy az 1,75 milliós kárt okozó Micikét 5 évre lecsukják, a műszaki cikkek nyomára meg valamiért soha nem bukkannak. Tüntess el 200 milliárdot, az rögtön más. Az utolsó szó jogán, remélem, hogy az Orbán Ráhel lagziján eltűnt telefonok ügyéhez hasonlóan most is a legutolsó nyomorult takarítónőig mindenkit DNS-vizsgálatnak vetnek alá, ahogy azt kell.

Hát nem azért mondom, de ilyen ország egyáltalán nincs is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.