Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem az érdekel, mi van Orbán vagyonnyilatkozatában, hanem az, ami nincs benne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mai rágcsálnivaló: mennyi fizetést kapott eddig Orbán Viktor.

Hát na és? Kit érdekel? Bárki megkeresheti az éves nyilatkozatokat, semi nehézséget nem okoz kiszámolni. Nem ez az érdekes, hanem az, ami nincs benne ezekben a papírokban.

Dokumentumoknak véletlenül sem nevezném, mivel tetszőleges számban és mértékben javítgatható minden következmény nélkül, senki nem ellenőrzi a valóságtartalmát és egy közröhej az egész rendszer. Ráadásul ezzel mindenki tisztában van, még a miniszterek elnökének elszánt rajongói is.

Az érdekelne, ami nem szerepel a kimutatásokban. A miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak hány ingatlan van a nevén? Mekkora földterületek? Miből vásárolta?

A gyerekeik nevén milyen vagyon van? A kedves szülők vagyonosodásával mi a helyzet?

Ráhel és az ő üzleti zseni férje hogy állnak anyagilag?

Hol a korrupció elleni vizsgálat eredménye? Ugyanis amennyiben valaki egy ország legbefolyásosabb embere és egyszemélyben lehetősége van dönteni arról, ki nyeri el az uniós és egyéb pályázatokat, akkor az éppen Orbán Viktor.

Orbán Győző (apa), Simicska Lajos (volt legjobb barát), Tiborcz István (vő), Mészáros Lőrinc (jelenlegi legjobb barát), Garancsi István (másik legjobb barát). Andy Vajna (főzseni) gennyesre, milliárdosra kereste magát az elmúlt években. Köszönhetően a közpénzes és uniós pályázatoknak.

Ezt a világon mindenhol kőkemény korrupciónak hívják, csak Magyarországon szokás természetes dolognak nevezni azt, hogy a miniszterelnök naná, hogy a rokonait és barátait hozza helyzetbe.

Ha valamelyik bíróság zárolná ezeknek az embereknek a teljes vagyonát, az kinek fájna? Ha egy (független) nyomozóhatóság felderítené a külföldi bankokban nyitott számláikat, ha ezeket zárolnák, ki lenne tőle szegényebb? Kinek a saját lába sajdulna bele a suttyomban kitalicskázott pénzek elvesztésébe?

Kinek a nadrágja lenne macibarna idegességében, ha a legfőbb ügyészt leváltaná a hivatalából valaki? Ki izgulna éjt napallá téve, ha a szétosztott trafikokat, földeket, kaszinókat visszavenné az ország népe és az így honorált kegyencek hirtelen nem látnák okát annak, hogy foggal-körömel védjék a kormányt?

Kinek az arca lenne citromsárga, ha kiderülne, pontosan milyen kapcsolat fűz bizonyos politikusokat és magyarországi pénzembereket Putyinhoz? Kinek fájna, ha napvilágra kerülnének a titkosított szerződések, az olajszőkítéstől Paksig?

Nem érdekel Orbán Viktor nyilatkozata. Biztosan teljesen igaz, ami abban van, csakhogy nem az a lényeg. A lényeg az, ami nincs benne.

Végezetül: gondoljuk csak végig, hány ilyen talpig becsületes, korrekt, szinte puritán vezető bukott bele a hazugságaiba. Hányról derült ki aztán, hogy elképzelhetetlen pompában éltek, miközben az ország népe nyomorgott? Hány ilyen esetben követelték ezeknek a vezéreknek a fejét – leghangosabban azok, akik odáig vakon bíztak benne – az emberek, akiken élősködtek?

Na, ugye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.