Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyáva, szervilis gazemberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha biztos lennék abban, hogy nem egy előre leosztott szerepekre épülő színjáték volt Lázár János és Balog Zoltán verbális izmozása az orbáni fenyegetéssel szemben – amely szerint az állásával játszik az a fideszes miniszter, aki nem támogatja kedden a kormány előterjesztését a vasárnapi boltzár visszavonásáról – akkor is hányingerem lenne attól a közleménytől, amit a két gerinctelen díszpinty magyarázkodás gyanánt kiadott a parlamenti szavazás után:

„Meggyőződésünk szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen. 

Ezért nem támogatjuk a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot. 

Távolmaradásunk „NEM” szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le.”

Akkor főleg okádni kell ettől a közleménytől, ha pusztán azt olvasom ki belőle, hogy mennyire kiszámítható stratégia mentén eteti a népet a hatalom. Hogy tudniillik egyrészt megkapják a vasárnapi shoppingolás lehetőségét fideszesek, nem fideszesek egyaránt, ha már kórusban sírt a szájuk és a Századvég(bél) sem képes lehazudni a csillagokat az égről, bizonyítandó, hogy ez nem így van.

Másrészt kapnak a hívők egy Lázárt extra Baloggal, aki szembemegy a párttal, akibe lehet kapaszkodni, aki kitart az elvek mellett. A nem annyira hívők és vasárnap is szívesen vásárolgató narancssárgák kapnak egy Orbán Viktort, aki hallgat az ő népére, a kedvére tesz és még a sajátjaitól is megvédi őket.

Ha esetleg mégsem erről van szó, akkor meg a miniszterelnök úr tolta túl a biciklit tegnap (=hazudott) az idegbajos fenyegetőzéssel, aminek semmilyen alapja nem volt, csak hát a meghátrálni kényszerülő köpönyegforgató imidzsét kellett ellensúlyozni a keménykezű vezér ellentmondást nem tűrő fellépésével a potenciális árulókkal szemben.

Ha ehhez még hozzáveszem, hogy Kósa Lala frakcióvezető (mármint ezeknek a vezetője, a Lázárnak is meg a Balognak) még azt is elmondta: kötelező szavazás volt elrendelve, akik nem mentek be vagy tartózkodtak, azok büntetést kapnak, százezer forintot kell jótékony célra (bele sem merek gondolni, mit jelent ez) befizetniük. Itt jegyzem meg, hogy Kövér László házelnök elvtársnak is pengetni kell, mert ő is lázárbalogoskodott. A Fidesz-féle pártfegyelemmel ugyanis nem fér össze, hogy bárki – akinek még maradt – az a lelkiismerete szerint szavazzon. Mert a Fidesz szerint egy országgyűlési képviselő, akit egy választókörzet polgárai juttattak a parlamentbe, hogy képviselje őket, azok pont le vannak szarva, amikor Orbán Viktor politikai parancsait kell teljesíteni, nem? De. Akkor mégis ki a francot képviselnek ezek az emberek az országnak házában? Ez lenne a tisztelt ház? Igen, ez.

És akkor még mindig itt van ez a suttyó közlemény. Hogy nekik – ennek a két gyönyörű példánynak – meggyőződésük, hogy mindenkit megillet a munkaszüneti naphoz való jog. Nekem meg az a meggyőződésem, hogy se Lázárnak se Balognak, se a Fidesznek, a KDNP-nem meg főleg nincs köze ahhoz, hogy ki mit csinál vasárnap (igen, ezerszer elmondtuk, azóta sem változott). Sőt: ha mindenkinek joga van a munkaszüneti naphoz, akkor a nem munkaszünetihez miért nincs joga? Az átkozott vasárnap 20 éve, 10 éve és tavaly januárban is munkaszüneti nap volt, azzal a különbséggel, hogy egy elmebeteg kormány nem tiltotta meg, hogy azok, akik dolgozni szeretnének, azok megtehessék. A szabad vasárnapot és a munkával töltött vasárnapot egyedül ez a jódolgában magával mit kezdeni nem tudó Fidesz-KDNP nevű vicckormány korlátozta, senki más. Úgyhogy nem kell a duma, köszi.

Más: ez a két „renitens” szolga ma bebizonyította, hogy a Fidesz egytől egyig gerinctelen taknyok gyülekezete. Lázár másodszor játssza el az erkölcsös lázadót, először Rogán kinevezése kapcsán ígérte meg, hogy lemond, akkor sem jött össze. A stratégiai színjátékon túl szánalmas, hogy a szerteágazó mocskos ügyleteik miatt a legutolsó csicskáig mind zsarolhatók, következésképpen soha semmilyen körülmények között nem írhatná felül a nem létező lelkiismeretük a lojalitást.

És nem az a gáz, hogy borítékolható minden sunyi lépésük, hogy a vezető utasításait gondolkodás nélkül végrehajtják, hanem hogy kussolni sem bírnak, hanem közleményeket adnak ki. Igen, ma Lázár János és Balog Zoltán gerincoszlopot hírből sem ismerő országgyűlési képviselők szándékosan maradtak távol a vasárnapi zárvatartás visszavonásáról szóló törvény parlamenti szavazásától. Nem azért, mert leverte őket a dög, vagy mert nem értek rá, vagy mert egyéb közhasznú feladatuk elszólította őket, hanem mert gyávák és nem szívesen mondanak le (önszántukból pléne) a továbbiakban sem a kormányzás címszó alatt űzhető zsíros üzletekről.

De nem csendben maradnak, hanem közleményben dicsekednek el azzal, hogy ők bizony ilyen gerinctelen, gyáva pojácák. Renitens seggnyalók. Szervilis gazemberek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.