Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány mostantól soha nem is akarta a vasárnapi boltzárat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Zutty.

Még alig van dél és ráadásul hétfő, a kormány két díszpéldánya – Rogán Antal és Varga Mihály – kiállt a pódiumra és bejelentették: akkor most úgy döntött Magyarország kormánya, hogy mégis visszavonják a vasárnapi boltzárat. Mindjárt a Ház elé is terjesztik és pitty-putty elfogadják, egyet se aggódjunk.

Habár marhára jó dolog volt a vasárnapi boltzár – állította a két tehetséges honatya -, de a magyar emberek valamiért képtelenek voltak megszeretni. Mivel a kormánynak semmi nem fontosabb, mint a magyar emberek, a magyar családok, a magyar paprika – ja, ez utóbbi nem – boldogsága, ezért ők most összeültek, átnéztek, értékeltek.

Azt látták, hogy marhajó dolog a boltzár. Mindenki boldog volt, az anyák dedeikkel lehettek vasárnap, a kiskereskedelmi forgalom az egekbe szökött, a gazdaság száguld, mint Matolcsy szeme, amikor megtudta, hogy ki kell adnia az alapítványi költések adatait, ráadásul egy ember sem veszítette el miatta az állását, de mégis.

A nép, az istenadta nép boldogtalan. Vagy, ha nem is boldogtalan, de minimum nem boldog.

Arról nem beszélve – nem is beszéltek róla egy szóval sem – hogy a hülye ellenzék elkezdte gyűjteni az aláírásokat és mekkora pofáraesés lett volna már a kormány számára, ha kiderül, hogy még a saját szavazóiknak is teli a hócipője azzal, hogy nem mehetnek akkor üzletbe, amikor akarnak, vagy tudnak.

Micsoda kínos dolog lett volna. Az is gondot jelenthetne, ha valahogy össze lehet hasonlítani a kormány betelepedési kvótás népszavazásának részvételi arányát a boltzáras népszavazással. Éppen elég kínos volt a kopasz hülyegyerekek ügye, amit ugyan igyekeztek rákenni az ellenzékre, de elég nehéz ezt beadni bárkinek is. Nem is sikerült.

Tehát nem maradt semmi más megoldás, mint előre menekülni. Ez így azért is jó, mert ki lehet rúgni az MSZP alól a sámlit és az akcióval járó sajtóvisszhang is időben megállítható.

Na, kérem, nem történt itt semmi, mondta a két politikus, vagy micsoda. Sőt, eleve így tervezték, hogy egy évig kipróbálják és aztán felülvizsgálják. Hát pont most vizsgálták felül. Mi ebben a csodálatos? Semmi.

Mostantól az van, hogy mától visszamenőleg mindig is az ellenzék akarta a vasárnapi boltzárat, kiemelten Gyurcsány Ferenc! De a jó kormány, Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen megküzdött az ellenséggel, akarom mondani az ellenzékkel és győzött!

Orbán Viktor saját kezével védte meg a vasárnapi nyitvatartást nekünk, mert ő csak és kizárólag a mi javunkat akarja. Éjt nappallá téve. Most és mindörökké.

Ezért mostantól majd úgy kell emlékeznünk erre az egy évre, mint arra az időszakra, amikor a fülkeforradalom harcolt és megint győzött.

Egyebekben Nyakó direkt szervezte oda az ellenséget, felbérelte a nénit és a tök ismeretlen, kopasz, kigyúrt egyetemi tanárokat, hogy egy óvodában csúfolt kisgyerek könnyes szemével mondhassa bele a kamerába: bántottak!

De ez egyáltalán nem így volt, hanem máshogy. Majd hamarosan megtudjuk, hogy volt. Majd megmondja a kormány a szektatagoknak, azok elhiszik (mint mindent) és már rajzanak is ki, mint a hangyák eső előtt. És harasan a trombita, dob pereg.

Most pedig ünneplésre fel, vígadjunk! Aki ezek után azt meri állítani, hogy a kormány nem hallgat az emberek szavára, nem hallja meg a kívánságaikat, nem figyel a véleményükre, az rohadjon is meg!

Éljen, éljen és éljen!

Csak a Fidesz!

Egyébként örülök a nyitvatartás visszaállításának. De senki ne várja azt, hogy ezért hálás legyek. Nincs rá okom. Nekem se, másnak se. Nem kegyet gyakorolt a kormány, hanem kivételesen (bár kizárólag a saját érdekében) tette a dolgát és olyan döntést hozott, ami nem csak nekik és rokonságuknak jó, hanem nekünk, többieknek is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.