Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Merkel, a felcsúti gázszerelő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hamarosan átadásra kerülő felcsúti kisvasút felett érzett határtalan örömtől vezérelve (a fűtött gyepet a miniszterelnöki házikó kertjének végében még nem is említettem), valamint annak tudatában, hogy a Cinege utcai Orbán-rezidenciát 2011 óta folyamatosan a TEK védi (nem tudom, pontosan kitől és miért), valamint demonstrációk alkalmával vidáman le is zárja az utcát a terror elhárítására felkent egység, érdekesnek tartom egy kicsit jobban megismerni más, szintén magasrangú politikus életkörülményeit.

Mielőtt belevágnék, egy pár gondolat erejéig Orbánoznék egyet. Helyből nem értem, soha nem is értettem, mi keresnivalója van a TEK-nek Orbán körül. Amennyiben én, magyar állampolgárként a miniszterelnök háza előtt óhajtom kifejezni nemtetszésemet – mondjuk egy transzparens fel-alá hurcolásval – akkor a TEK lazán lezárja az utcát, mert ott védett személyek tartózkodnak. Mármint előlem, adófizető polgár elől zárja le. Ergo: én azon a ponton terorristának minősülök, akit el kell hárítani. Minden más magyar állampolgár is terroristának minősül, aki nem ért egyet a kormány politikájával, vagy Orbán Viktor magasröptű gondolataival.

De hamarosan idejétmúlt lesz a történet, amennyiben az őrületesen sok pénzből felújított Várba költözik a miniszterek elnöke, hogy méltó környezetben csodálhassa az egymilliárdért számára összevásárolt dekorációs elemeket a falon, vagy önmagát a velencei tükörben. Nyilvánvaló, hogy a TEK megy vele és töretlenül őrzi az álmát. Addig azonban a március 15.-én tartandó beszéd előtt zárja le a TEK az ég alját is, nehogy valaki óvatlanul homlokon csókolja Orbán Viktort, midőn a bátrakra emlékezés közben gyáván megbújik hívei gondosan összeválogatott körében.

Ezt csak azért tartottam fontosnak elmondani, mert feltétlenül érdekesnek találom, hogy egy kicsi ország kicsi miniszterelnöke olyan védelmet kap, mint az USA elnöke, miközben ugye még nem mi vagyunk az USA. Egy roggyant ország, ahol még a vécépapír beszerzése is komoly kihívást jelent egy közintézmény számára, tízmilliárdokat szór számolatlanul azon szent cél érdekében, hogy a miniszterelnököt lehetőleg még a klozeton ülve is őrizze valaki, gyermekkorában megszokott és elvárt pompában élhessen és lehetőség szerint még érintőlegesen se találkozzon földi halandóval, egyszerű alattvalóval.

Most pedig mesélek egy kicsit Angela Merkelről. Németország legnagyobb hatalmú politikusa, akinek van némi szava az európai, de még a világpolitika színpadán is, fizikus végzettséget szerzett. Érdekes módon dolgozott is a szakmájában, mielőtt politikusnak állt volna.

Das Ferienhaus von Bundeskanzlerin Angela Merkel im uckermärkischen Hohenwalde östlich von Templin (Archivbild vom 09.11.2005). Das unscheinbare Haus, in dem Deutschlands erste Kanzlerin seit Jahren ihren Zweitwohnsitz hat, wird inzwischen rund um die Uhr von Polizisten bewacht - egal ob die Hausherrin da ist oder nicht. Dieser Mehraufwand hat nun die Gewerkschaft der Polizei (GdP) auf den Plan gerufen, die vom Land Brandenburg rund 800.000 Euro zusätzlich für den Polizei-Etat fordert, um diese Aufgabe zu erfüllen. Foto: Patrick Pleul dpa/lbn (zu Korr. - Bericht "Merkels 'Datsche' ist sicher -Streit um Aufwand für Bewachung" vom 05.02.2006) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Ez Angela Merkel és férje háza Templin városkában. A házat a brandenburgi rendőrség őrzi. Amikor tehetik, itt tartózkodnak, ha kötelezettségei a fővárosba szólítják Merkelt, akkor a saját fizetéséből bérelt lakásban szállnak meg egy társasház negyedik emeletén. Itt:merkel1

Ezt az épületet is a rendőrség őrzi. Mégpedig olyan ügyesen, hogy például 2011-ben betörő járt a negyedik emeleten és vidáman kirámolt egy lakást.

Ha Merkelt külföldi útjára elkíséri a férje,  Joachim Sauer kémikus, a Humboldt Egyetem professzora, akkor a férj saját zsebből fizeti az útiköltséget. Nyilvánvalóan nem azért él így Merkel, mert a német gazdaság nem tudná megfinanszírozni egy luxusrezidencia költségeit, a hozzátartozó utaztatását, hanem azért, mert így tartja etikusnak.

Merkel összes jövedelme 2015-ben 270 ezer euró volt, összvagyona 3 millió euró. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy 2015-ben az összes jövedelme 83,7 millió forint, havi 6 millió 975 ezer forint volt. A 3 millió eurós vagyon magyarra fordítva: 930 millió forint.

Ehhez képest Orbán utcájának őrzése, várba költözése, az elméletileg a terrorelhárításban jeleskedő, gyakorlatilag magántestőrségként működő szervezet fenntartása – fogalmazzunk így – elgondokodtató. És akkor nem beszéltünk Felcsút világvárossá fejlesztésének pénztárcákon átívelő projektjéről.

És igen, legyek demagóg. Mindezt egy olyan országban érzi természetesnek a miniszterelnök, amely országban egyszer használatos kórházi eszközöket sterilizálnak újra és újra, ahol 22 800 forintból kellene megélniük sérült, munkaképtelen embereknek, ahol nincs pénz bérrendezésekre, nincs felszerelés az iskolákban, gyógyszer a kórházakban.

Az, hogy ezt Orbán Viktor természetesnek érzi, még meg tudom magamnak magyarázni, elég néhány cikket elolvasnom bizonyos mentális zavar tüneteiről. De az, hogy egy ország is természetesnek érzi, hogy emberek tömegei, milliói zsebében nem nyílik ki a bicska sem ezért, sem semmi egyéb közpénz-herdálásért, az egészen rendkívüli.

Talán ideje lenne Angela Merkelnek Magyarországra költözni. Lehetne mondjuk gázszerelő Felcsúton, mert akkor vidáman lefelejthetne annyi pénzt az adóbevallásából, mint amennyit egy élet alatt spórolt össze Németországban. Ha Merkel Felcsúton lenne gázszerelő, fel sem tűnne neki egymilliárd ide, vagy oda.

Hiába, különleges nép vagyunk. Ennyire.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.