Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Migrációs álsághelyzet és rettegj, magyar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Néhány nap múlva lenne és lesz is március 15.-e, nemzeti ünnepnap, amikor a Lengyelországból importált, szimpátiába csomagolt szokásos szónoklatok mellett, a jobban teljesítő kormány ellen nagyszabású tüntetés szerveződik. Ezt csak úgy írtam, semmi köze semmihez. Ahhoz főleg nincs, hogy ma március 9-ét írunk, amikor is pár órával ezelőtt az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány, ezt Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be.

Ebből egyrészt megtudtam, hogy Pintér Sándor még nem nyugdíjas és méltán veszi fel a fizetését, másrészt újra tudomásul vettem, hogy itt békés kormányváltásra már semmi esély nem kínálkozik. Aki hallotta Pintér drámai hangú bejelentését, miközben a mögötte álló Kovács Zoltán kormányszóvivő ábrázatát figyelte, az most rájöhetett: ilyen egy sunnyogó, rettegve szemet forgató, székének támlájába kapaszkodó, mindenre eltökélt kormány.

A nemzeti önbokánfosás propagandisztikus apropója, hogy éjféltől több ország is rendkívüli intézkedéseket vezetett be a határainál, Szlovénia, Horvátország és Szerbia is csak érvényes útlevéllel enged be menedékkérőket. Ezért aztán mi itt Magyarországon „nem tudjuk, milyen reakciókat vált ki a migránsokban, akik már az érintett országokban vannak” – mesélte Pintér és döntse el, ki-ki magában, hogy van-e értelme annak, amit mond, pedig nincs.

Szóval itt tartunk és akinek esetleg kétsége van afelől, hogy ez mire megy ki, annak már ne legyen. Akkor sem, ha hosszú hónapok óta nem látott migránst, ha életében nem látott még egyetlenegyet sem, érdemes számolni vele: a március 15-i tüntetés terrorveszélyhelyzet okán simán elmaradhat.

Idáig jutottak az urak a nemzet és a közpénz feltétel nélküli szolgálatában és abban a felismerésben, hogy az elmúlt hónapokban bizony igen visszaesett az a töretlen népszerűség. Ráadásul a Századvég megbízható mérése alapján nem rettegünk még eléggé, egyáltalán nem elég, hogy zsigerből gyűlöljük a pirézeket. Pontosabban úgy istenigazából semmi okunk a rettegésre egy jó ideje (főleg, hogy állandóan megy az orbánbeszélül megvédés), ezért valamit tenni kell, mert még mindig nem megy elég zavartalanul a lenyúlás, a közérdekű, nemzetbizonsági titkosítás. Dőljünk hátra: ez itt a terrorveszélyhelyzet előszobája, beljebb lehet fáradni, a cipőt sem kell lehúzni.

Ha már így alakult: miközben ma-holnap Áder János aláírja a 260 milliárdos közvagyon magánvagyonná konvertálásáról szóló törvényt, nekem egyetlen kérdésem volna. Egészen pontosan milyen jogszabályi felhatalmazás alapján hirdették ki a(z) (v)álsághelyzetet? Azt értem, hogy ma már nem sikerült módosítani (egyelőre) az alaptörvényt, a migrációs válsághelyzet sem rossz megoldás arra, hogy ne az oktatás és az egészségügy súlyos és tartós válságáról legyen szó, de véleményem szerint ebben a pillanatban a terelésen kívül semmi nem indokolja a bevezetését.

Úgy vélem, ha a törvények még érnének valamit ebben az országban azon kívül, hogy vannak, akkor ma Pintér Sándor és a kormány törvényesen nem hirdethetett volna válsághelyzetet. Pintér Sándor ugyanis tavaly augusztusban módosította a menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvényt, amely neki köszönhetően így rendelkezik a migrációs válsághelyzet elrendelhetőségéről:

80/A. §172 (1) Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet rendelhető el, ha

a) a Magyarországra érkező elismerést kérők száma

aa) egy hónap átlagában a napi ötszáz főt,

ab) két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt vagy

ac) egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt

meghaladja,

b) a Magyarországon a tranzitzónában tartózkodók száma – a külföldiek ellátásában közreműködő személyeket nem számítva –

ba) egy hónap átlagában a napi ezer főt,

bb) két egymást követő hét átlagában a napi ezerötszáz főt vagy

bc) egy hét átlagában a napi ezerhatszáz főt

meghaladja,

c) az a) és b) pontban meghatározott eseteken kívül bármely olyan migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakul ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha az adott településen vagy annak külterületén található befogadó állomáson vagy a külföldiek elhelyezését biztosító egyéb létesítményben zavargás tör ki, vagy erőszakos cselekményeket követnek el.

 

Az a kérdés: a felsorolt feltételek közül, konkrétan melyik indokolja azt, hogy aljas módon pánikot keltenek a lakosság körében? A rendőrség nyilvántartása szerint az elmúlt 30 napban ugyanis ez történt a Magyarországon elfogott migránsok tekintetében és nem tudunk arról, hogy a migránsok hordái a törvényben foglalt nagyságrendekben ostromolnák Magyarország büszke várát.

Forrás: police.hu

Következésképpen kijelenthetjük, hogy már a saját maguk által hozott törvényeket sem képesek tiszteletben tartani. Rá fogják húzni a legutolsó pontra, amely kellően homályos (még ha tényszerűen nem is igaz) ahhoz, hogy az ország valamennyi zugában félelem legyen úrrá az embereken.

A bármely olyan migrációs helyzet, amiről Pintér törvényt hozott és amire valószínűleg most hivatkozik, egyébként így néz ki a lakájmédia tálalásában:

Habony Árpád és G. Fodor Gábor lapja szerint március 9-én 11:08-kor teljesen leállt a balkáni migráció, ezért a magyar kormány 12 óra előtt bejelenti, hogy migrációs válsághelyzetet hirdet.

Most akkor mi a f*sz van? Az van, hogy egyrészt nem egyeztették a propaganda csövével a mondanivalót, másrészt (v)álsághelyzet van, már csak migráns kellene hozzá és néhány terrorista, akiket szakmányban lehet aztán mutogatni az közszolgálati média valamennyi csatornáján. A hírhamisítás – mint tudjuk – nem akadály. Az erkölcsi szempontok, ha voltak is, végleg elfogytak.

Nálam okosabb emberek megmondták: szükségállapotban nem szoktak kormányok megbukni, erre megy ki ez a falon átmenő aljasság. Nárcisz kutya elővétele a naftalinból a fasorban sincs ehhez az ocsmány húzáshoz képest. Arra gyúr Pintér és a többiek – és ez a tömegpszichózis lényege is -, hogy az emberek félelmükben önszántukból is hajlandóak legyenek lemondani akár bizonyos alapjogaikról is. Az sem baj, ha életükben nem találkoztak még menekültekkel, nemhogy azok tömegeivel.

Ezt a kormányt már csak a – kitalált és valós – migránsok tartják életben, illetve saját gátlástalansága. A terrorizmussal összemosott migráció elleni fellépés pedig egyáltalán nem a fellépésről szól, hanem a sajátjaik korlátozásáról (média, szabad mozgás, gyülekezés). Minden arra megy ki, hogy miként lehet tovább erodálni a már így is halovány fékeket és egyensúlyokat. És ha most ez van, ha már egy március 15-ei demonstrációtól így összefossák magukat, mi lesz akkor, amikor a hatalmat kellene átadni? Nem nagyon merek belegondolni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.