Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán megvéd minket Európától

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Országunk minisztereinek az elnöke megtartotta szónoklatát a Kossuth rádióban, mindenki nyugodjon meg, meg leszünk védve.

Itt nem fognak külföldi csürhék grasszálni. „Itt nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok, és nem fognak vadászni mindenfajta bandák magyar nőkre, a feleségeinkre meg a lányainkra” – mondta minden magyarok legmagyarabbika. Közben elfelejtette megemlíteni, hogy az Európai Unió is dolgozik a válság megoldásán, bár ők nem a rémisztgetésben érdekeltek, hanem a tényleges problémakezelésben.

Lapinformációk szerint megszületik a megállapodás Törökországgal, aminek értelmében a Szíriából érkezőkön kívül minden egyes migránst vissza fog fordítani az Unió, akiket beenged, azokat is kizárólag ellenőrzött módon.

Arról is kevés szó esik itthon, hogy Németország folyamatosan teszi repülőre és szállítja vissza azokat a migránsokat, akik nem kaphatják meg a menekült státuszt. Erre minden uniós országnak, így nekünk is jogunk is, lehetőségünk is lenne. Már persze akkor, ha valóban az érdemi megoldás lenne a cél, nem pedig az önjelölt szakértők huhogásával vastagon megtámogatott néphülyítés, riogatás, pánikkeltés.

Orbán parádésan kinavigálta Magyarországot az uniós együttműködésből és ma kijelentette, hogy: „Ebből a szempontból nem csinálunk Európát Magyarországból, ez egy biztonságos hely marad.”

A nagyon nagy baj az, hogy semmilyen más szempontból sem csinálunk Európát Magyarországból. Konkrétan valami balkáni-ázsiai banánköztársaságot sikerült itt felépíteni, valószínűleg elsőként a világon.

Miközben az Unió igyekszik összehangoltan megoldást találni a válságra, nálunk a legfontosabb dolog listát készíteni a megántulajdonban lévő terepjárókról, kampányokban ijesztgetni a lakosokat, kormánymédiából ökörségeket zúdítani a népre. Fontos, hogy mindenki nagyon hálás legyen azért a védelemért amit csak és kizárólag Orbán Viktor tud megadni ennek az országnak. Holott nyugodtan lehetett volna együttműködni az önként választott szövetséggel, részt vállalni a munkából és korrekt módon tájékoztatni a lakosságot arról, pontosan mi is történik, miért, mik a következő lépések és mire lehet számítani.

Valószínűleg becsületesebb lett volna, mint kerítésen átdobált gyerekeket, eldobált telefonokon talált, de soha, senki által nem igazolt fotókat és százezer befogadott menekültet hazudni Európa és Magyarország szemébe.

Az Uniónak éppen annyira érdeke normalizálni a helyzetet összességében, mint a tagországoknak külön-külön. Csak ameddig egyes országok nemzeti melldöngetésből húznak maguk köré kerítést, addig akkor is baj lesz a közösségben, ha egyetlen egy migráns sem jut át a határokon.

Ugyanis a legnagyobb baj éppen a nemzeti kerítéseken belül van.

Ha az Unió intézkedései sikerrel járnak, egyetlen mozdulattal fogják kirántani Orbán lába alól a maga ácsolta piedesztált. Lehetséges, hogy elsőre nem lesz tökéletes a migráció kezelése, de legalább már elindult egy kedvező folyamat. Lehet, hogy módosítani, javítani kell, de végül sikerülni fog.

Mi azonban itt maradunk, a bekerített országban. Már, aki itt akar maradni, vagy nem akar, de nincs más választása.

Az vigasztaljon mindenkit, hogy Orbán és felesége, valamint Szijjártó Péter külügyminiszter, Varga Mihály gazdasági miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter holnap reggel eltrappolnak Azerbajdzsánba, hivatalos látogatásra. Két napig ott lesznek, koszorúznak, tisztelegnek.

Csak arra vagyok kíváncsi, mi lehet a program március 15.-én.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.