Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Disznószart kellene lapátolniuk Mucsaröcsögén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország jelenleg úgy néz ki, mint egy magántulajdonban lévő kis vándorcirkusz. Van itt minden, kissé elaggott műlovarnő, elefántnak öltöztetett kiskutya, kétbalkezes bűvész, szenilis, de nagyhangú porondmester.

Ez jutott eszembe Orbán Viktor tegnap, a parlamentben előadott bohóctréfája kapcsán.

Történt pedig, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke felajánlotta a miniszterelnöknek: a Fidesz hozzon létre vizsgálóbizottságot a Jobbik orosz kapcsolatainak feltárására, cserében a Jobbik is vizsgálná Orbán környezetének gazdagodását.

A miniszterek elnöke egy huszadrangú ripacs stílusában, egy kiöregedett falubikája érvrendszerének bevetésével válaszolt. Már amennyiben válasznak lehet nevezni azt a pökhendi, ám minden mérhető szint alatt előadott humorkodást. Elhangzott Vona libidója, mint fő érv. A miniszterelnök szájából. A parlamentben.

Már réges-régen túl vagyok azon, hogy túl sokat várjak a magyar politikai elittől. Ahol Budai Gyulák, Németh Szilárdok, Kósa Lajosok, L. Simonok, Szijjártók kavarognak ott, ahol profi, gyakorlott szakembereknek kellene dolgozniuk mindannyiunk érdekében, ott nincsenek csodák.

Abban az országban, ahol a társadalom többségének egyértelműen baja van a köznevelési rendszerrel, de ahelyett, hogy a kormány komolyan venné ezt és valóban szakmai alapon, az érintettek bevonásával megkezdené az átalakítást, inkább fenyegetőzik, megpróbál lejáratni bárkit, aki a szülőket-diákokat-pedagógusokat képviseli, majd végső megoldásként kinevezi a Klik élére Áder húgát, abban az országban nem szabad csodát várni.

Ha csodát nem is, de minimális tiszteletet el lehet és el is kell várni az alkalmazottainktól. Orbán Viktor pedig a mi alkalmazottunk, bár ő ezt máshogyan tudja. Az a végtelen pofátlanság, ahogy válaszol – bocsánat, nem válaszol, hanem reagál – egy képviselői kérdésre, valami egészen elképesztően emlékeztet egy tanulatlan, veleszületett intelligenciát nélkülöző, de jó elvtársi mivoltára való tekintettel párttitkárnak kinevezett hatalmaskodó kis senki reakciójára, akitől meg merik kérdezni, hogy miért is vitte haza az irodából a vázát, amikor az köztulajdon.

Bármennyire is nem szeretem azt, amit Vona Gábor és pártja képvisel, attól ő még egy párt vezetője. Egy olyan párté, amit választópolgárok küldtek a parlamentbe. A miniszterek elnökének semmiféle felhatalmazása nincs arra, hogy bárgyú humorizálással térjen ki a kérdések elől. Ahogy egyébként a körülötte röhigcsélő kormánytagok is szégyenei ennek az országnak. Kidobott pénz volt minden, a taníttatásukra költött forint. Ilyen szakmai és emberi kvalitásokkal nem az ország házában kellene vigyorogniuk, hanem disznószart kellene lapátolniuk Mucsaröcsögén.

Bőven itt van az ideje annak, hogy Orbán Viktor feleljen a kérdésekre. Honnan, miből lett milliárdos Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpád? Kik ezek az emberek egészen pontosan, főleg kicsoda Habony Árpád, milyen minőségben van jelen a kormány és a miniszterelnök közvetlen környezetében?

Mint állampolgárt érdekel továbbá az is, pontosan hogyan, miből, mennyire gazdagodott meg Lévai Anikó, miből vásárolgat földeket, de mi módon lett dúsgazdag Tiborcz István miniszterelnöki vő, illetve kivétel nélkül minden politikus, minden párt számoljon el az ország színe előtt a saját, családtagjai, rokonai vagyonának eredetével is! A Fidesztől az LMP-ig, Orbán Viktortól Gyurcsány Ferencig. Olyan nincs, hogy pédául Orbán Ráhel nem közszereplő. Vagy L. Simon felesége, Lázár rokonsága. Én sem vagyok közszereplő, mégis belelát a NAV még az alsógatyám nem létező zsebébe is.

Tudom én, hogy a jelen helyzetben ez nem kivitelezhető, ezért első lépésben Polt Pétert kell átvizsgálni (nem önmagának, mint ahogy Vida Ildikó szokta), aztán egy független nyomozati szerv sorban világítsa át a pártokat, képviselőket, rokonságukat, gyanúsan gazdagodó szomszédságukat. Matolcsy Györgyöt, Kerényit, Feketét, az Alkotmánybíróság tagjait és hasonló pozícióban lévő nem kormánytagokat még véletlenül sem szabad kifelejteni a nyomozásból.

Adófizető államplolgárként én ezt várom a miniszterek elnökétől. A primitív és végtelenül közönséges humorkodást pedig nyugodtan meg lehet tartani a felcsúti focimeccsre. Szotyolázás közben, Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor társaságában biztosan elmegy.

Azt pedig csak egyszerű, aggódó állampolgárként javaslom: amennyiben valaki fejében ennyire szoros összefüggést mutat a libidó mértéke egy adott pénzösszeg nagyságával, az a politizálás helyett sürgősen forduljon szakorvoshoz. Nem szexológusra gondolok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.