Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán tiszteli a külföldre vándorolt magyarokat és köszöni a pénzt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még itt sincs a tavasz, de az ellenzék máris támadja és becsmérli a külföldön dolgozó magyarokat. Mégpedig rendszeresen. Ezt Orbán Viktor mondta a szájával a parlamentben.

Meg azt is mondta, hogy inkább tisztelni kellene azokat, akik elmentek, mert azok a bátrak és van bennük kraft (hogy honnan szed ilyen ósdi dumát, arról fogalmam sincs). Orbán visszautasította az aljas ellenzék támadásait és gyalázkodását – mármint a külföldön élő magyarok helyett és nevében, természetesen – és ezernyi cuppanós puszit küld és addig is köszöni az évente hazaküldött 2 (két, kettő) milliárd eurót.

A bajom ott kezdődik, hogy például én ellenzék vagyok, vagy nem vagyok ellenzék? Párt az biztosan nem vagyok, azt már észrevettem volna. Tagja sem vagyok egyetlen párnak sem. Nem elvi alapon, hanem egyrészt nem vagyok az a csoportosulós fajta, másrészt meg még nem találtam meg azt a pártot, amelyikkel legalább nagy vonalakban egyet tudnék érteni. Ettől még remekül tudok szavazni.

Ámazonban a kormányt meglehetősen rühellem, ugatok is eleget ebben a tárgykörben. Tehát Orbán felől nézvést én ellenzék lehetek. Amennyiben ez így van, akkor én is üzennék a miniszterek elnökének, mert úgy korrekt, ha kölcsönös az ilyesmi. Mint a pofon. Az is csak akkor ér valamit, ha az ember ad is, nem csak kap.

Drága miniszterelnök úr!

A drágát nyugodtan értse szó szerint, mert elég a stadionokra, kisvasútra, Várba költözésre gondolni és akkor csak a jéghegy csúcsát kapirgáltam meg, mokkáskanállal.

Innen üzenem, ellenzékből, hogy ideje lenne bevenni a gyógyszert. Egy csomó fiatal ment el ebből az országból és nem párthovatartozás alapján. Eláruljam, miért? A többségük ezért, mert nem talált munkát, vagy nem talált olyan munkát, amiből meg is tudna élni. Ugyanis kevés fiatalnak van olyan masszív lába, mint az ön Ráhel lányának. Ettől függetlenül a fiatalok többsége szeretne normális, emberhez méltó életet élni, esetleg családot alapítani. Sokuknak nem volt más választása, mint elmenni.

Tudom, nem most kezdődött és amúgy is Gyurcsány mondta, hogy el lehet innen menni. Erről már megemlékeztem.

Biztosan van, aki kalandvágyból ment és az jó dolog. Aki viszont azért ment, mert csalódott például az önök kormányában, mert nem csak anyagilag, hanem minden szempontból élhetetlennek ítélte ezt az országot, az nem fog visszajönni a büdös életben. Ugyanis az elvándorlás minden létező statisztika szerint akkor ugrott meg drasztikusan, amikor a második Orbán-kormány első éve végére ért. Akkor halt el a remény sokak számára, hogy élhető ország lesz valaha a hazájuk. Azóta a helyzet csak romlott és romlik minden nappal.

Mivel nem az ellenzék van kormányon, hanem önök, senki máson nincs ok számonkérni ezt a hanyatlást. Főleg hat évnyi kormányzás után nincs.

Ezért aztán elképesztően vastag arcbőr kell ahhoz, hogy ennyi baromságot sikerüljön összehordani hirtelenjében és az ellenzéket megvádolni olyasmivel, amit soha az életben nem tett. Állítom, hogy nincs olyan ellenzéki párt, ellenzéki pártonkívüli, aki a kivándoroltakra egy rossz szót is mondott volna. Mármint csoportosan. Egyenként meg vannak hülyék bárhol. Ellenzékben, kormányon, úton, útfélen.

Én készséggel elhiszem azt, hogy baromira jól jön a hazautalt két milliárd euró, de remélem, azzal azért tisztában van miniszterelnök úr, hogy azt a pénzt nem önnek küldték. Azt az itthon maradt idős szülőknek, rokonoknak, házastársnak, gyereknek küldték. Hogy ne árverezzék el a fejük fölül a lakást, vagy éppen azért, hogy ne éhezzenek.

Az, hogy ennyi fiatal kényszerült elhagyni a hazáját és az, hogy ebben az országban gyermekek és idősek nélkülöznek, olyan súlyos bélyeg a kormány homlokán, amit az életben nem fog tudni letörölni onnan.

Egyszer el kell majd magyarázni, hogy miért stadionokra és egyéb baromságra költi a kormány a pénzt, hogy hová tűnnek az uniós milliárdok, hová csorog el a pénz az országból, hogy lehet az, hogy egy diplomás nővér alig minimálbér felett keres, miközben a különböző kormánytagok teljes rokonsága milliomos lesz, hogy hogyan és miért úgy gazdálkodtak a közös vagyonból, ahogy. El kell egyszer magyarázni, miért is kellett elmenni ebből az országból annyi embernek.

Az a rossz hírem van, hogy nem az elmenetelhez, hanem az itthonmaradáshoz kell bátorság és kraft, ha már ezt a hülye szót használjuk. Sokkal többen mennének el, ha lenne annyi pénzük, hogy ezt megtehessék. Ez a nagyon nagy tragédia.

A külföldön élő fiainkról, lányainkról pedig nagyon gyorsan le lehet pattanni. Ők pontosan látják, mi történik itt és nem fognak hazarohanni, hogy a Fideszre szavazzanak.

Végezetül: ezennel nyomatékosan felszólítom a kormányt, hogy ne vezesse be a gyerekekbe kötelező módon beültetendő nyomkövető chipet! Követelem, hogy ne tegyék!

Hogy eszükbe sem jutott ilyesmi? Kit érdekel? Elég, ha egy hülye elhiszi, továbbadja. Pár napon belül mindenki úgy tudja majd, hogy a kormány be akarja vezetni a nyomkövető chipet.

Ismerős módszer?

Na, ugye!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.