Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki nem fogyatékos, az tudja, hogy Habony Árpád…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem vagyok rá büszke, de tegnap este megnéztem egy interjút Szijjártó Péterrel, ma reggel egyet Tarlós Istvánnal. Nem azért, mert perverz vagyok, hanem mert kicsit mégis. Bár egyik interjúnak sem ez volt a sarkalatos pontja, mindkettőben előkerült a nem létező, mégis köztünk kísértő Habony Árpád és az ő közpénzmilliókon túlmutató szelleme és szellemisége. Pár napja foglalkoztunk őmunkanélküliségével egy cikk erejéig, ezért próbálom nem megismételni, amit a maga idején kollégám leírt.

Szijjártót arról kérdezték, mi a véleménye a Szépművészeti Múzeumban tartott ingyenes lagziról, a 300 milliót érő közkincsekről és Baán László igazgató úr magyarázkodásáról habonyárpádi értelemben. A külügyminiszter válaszából megtudtam, hogy a külügyminiszter nem hallott még a sztoriról, mert külföldön volt és neki egyébként is csak fontosabb dolgai vannak, mint Habony Árpád vágyai: mivel nem érdekli az ügy, ezért nem tud hozzá viszonyulni. Vagy fordítva, lényegében tökmindegy.

Miután múlt pénteken a Tarlósinfón már totál hülyét csinált magából azzal összefüggésben, hogy milyen kapcsolatban áll Habonnyal, ma reggel megint rajta volt a sor, hogy bebizonyítsa, felfoghatatlan okokból egy jobb sorsra érdemes politikus tulajdonképpen akárhányszor képes totál hülyét csinálni magából Habony Árpád miatt.

Értse meg mindenki, nem tőle kell kérdezni, ki ez az ember. Legyen elég annyi, hogy évente kétszer fogadja Habonyt, aki az agglomerációs közlekedéshez is ért minden más mellett (mert miért ne értene) és ő, Tarlós István Habony Árpáddal Habony Árpádi minőségében tárgyal. Időközben a 444.hu jóvoltából befutott Kósa Lajos mai sajtótájékoztatójának egy részlete is, amelyen szintén az látszik, hogy megsemmisítő erővel hat a Fidesz szinte mindegyik politikusára, amikor a feketeöves ex-koronaőr, kormányzati láthatatlan mindenesről faggatják. Igaz, hogy Lajost nem az eszéért szerettük soha, de ezen a ponton már szinte megsajnáltam:

Persze ezek az emberek itt sorban mind kezdhették volna azzal, hogy fogalmuk sincs ki az a Habony. Orbán Viktor-féle cinizmussal megragadhatták volna onnan a mindenki más hülyének nézését, hogy népességnyilvántartó, meg budapesti kávéházi pletykák, és mit tegyünk, ha Árpi tudathasadásos és azt képzeli magáról, hogy ő a miniszterelnök tanácsadója.

Máshonnan ragadták meg, és sem szegény Kósa őszintének ható butasága, sem Szijjártó arcpirító tájékozatlansága nem nyújt felmentést Tarlós István taplóságára (ez úton kérek elnézést a fogyatékkal élőktől). Az, hogy egy kormánypárt Kósától Szijjártón át Tarlósig úgy viselkedik visszamaradott zavarában, amikor Habony szóba kerül, mint aki büdöset szagolt, az ne a fogyatékosokkal takarózzon. Szerintem.

És mi a franc történik itt, hogy nem lehet Habony Árpádról kérdezni a Fideszt? Mi a gyászt keres a hatalom környékén egy olyan ember, akiről ennyire nem szabad tudni semmit? Ha nem lenne véresen komoly ez az egész, ha nem milliókat és milliárdokat tapsolna el a kormány egy budapesti kávéházak pletykái alapján létező, egybként kormányzatilag mindenhol letagadott, bagatellizált figura pofátlan luxuséletvitelére és a csak neki járó kiváltságok, megrendelések tárházára, akkor lehetne Kósára, Szijjártóra és Tarlósra, meg az összes többire úgy nézni, mintha a rádiókabaréból léptek volna ki és milyen nagyon viccesek ők.

így viszont felfoghatatlan (ezért újra és újra fel fogjuk tenni a kérdést), hogy mi indokolja azt a felsőbb utasítást, amelynek hatására minden kormánypárti politikus azonnal összefossa magát és izzadni kezd az erőlködéstől, hogy valami értékelhetőt össze bírjon dadogni.

Még (n)erkölcsi dimenzióban is utolsó legalja dolog, hogy érettségi nélkül valaki miniszterelnöki biztosként bekerülhet a történelemkönyvekbe, hogy egy olyan ember, akire kevesebben szavaztak, mint a KDNP-re, lassan több pénzt vesz ki a magyar nép zsebéből, mint amennyit oktatásra fordít az ország. De hogy ráadásul minden fideszes elsápadva bámuljon maga elé, vagy ha Szijjártónak hívják, akkor hülyegyerekvigyorba torzult arccal rázza le magáról ezt a kényelmetlen kérdést, az egészen elképesztő.

És akkor is az lenne, ha közben a hvg.hu nem derítette volna ki, hogy miközben éppen állt a bál a Szépművészeti Múzeum képkölcsönzési és terembérleti gyakorlata miatt (csak Szijjártó nem hallott róla), az ügy kivételezettje, Habony Árpád és múzeumigazgató barátja, Baán László együtt szórakozott egy luxushotelben tartott, szerdai kiállításmegnyitón, ahol a kormányzati tanácsadó állítólagos barátnője mutatta be festményeit. (Vajna Tímea gyémántüzlete pedig az új ékszerkollekcióját, de ez nem ide tartozik.)

Elképesztő ez az ország, ahol naponta úgy szarják pofán semmiből jött senkik érdekeit védve a politikusok tisztelt választóikat, hogy még azt is elhitetik velük, közük nincs hozzá, hogy miért kell mindezt lenyelniük. Mégis milyen alapon nem kérdezheti meg egy újságíró a Fidesz felelős döntéshozóitól, hogy kivel tárgyalnak az őket érintő döntésekről, miért éppen azokkal, akikkel és milyen minőségben teszik ezt azok, akik?

Nem tudom, az ellenzék mivel foglalkozik, de itt volt most is az alkalom, a sajtó elég tisztességesen felgöngyölítette ezt az ügyet, nem kellene ezt tovább rugdosni? Orbán Viktor kottájának napi visszautasítása helyett nem kellene elkapni ezt a retkes Achilles-sarkot, amit Habony Árpádnak hívnak a Fidesz testén? Hogy ki bízta meg mégis ezt a sehol nem dolgozó, ám mégis milliárdos, hasbarúgásból jelesre vizsgázott koronaőrt bármivel is? Hogy ki ő, hogy közügyekről tárgyalhat? És ha már közügyekről tárgyal (akár folyósói beszélgetések keretében, akár Tarlós István főpolgármesteri irodájában), miért nincs joga tudni erről a közügyben érintetteknek?

Meddig lehet még lenyomni az emberek torkán ezt a dumát, hogy fogalmam nincs mit ábrázol ez, annyit tudok, hogy Árpinak hívják, de ne tőlem kérdezzék kicsoda, én csak szeretek beszélgetni vele. Az, hogy a Fidesznek nem gáz, hogy Habony miatt egyik lábáról a másikra kell állnia és feszengenie kell, kit érdekel? Hogy Kósa Lajos hosszú percekig kémleli földet, amíg megszólal, legyen az ő személyes nyomora. Az senkit nem érdekel, hogy ők ennyire károsultak szellemileg. De valaki kényszerítse már rá őket, hogy megmagyarázzák, miért kell eltartania Árpád népének ezt az ízléstelen luxusribancot. Aki nem fogyatékos (és itt újra elnézést kérek a fogyatékkal élőktől), az ugyanis pontosan tudja, hogy Habony nem egészen törvényesen szívja a nemzet vérét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.