Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nem az ing teszi a gazembert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben kisebb kockásinges forradalom zajlik az országban és az interneten, azaz a tanáraikkal való szolidaritás szellemében a diákok is ezt a ruhadarabot öltötték magukra pénteken, köszönhetően Klinghammer István, ex-államtitkár témába nem vágó, de legalább ívesen tahó beszólásának, Balog Zoltán szaktárcavezető ezen a napon ünnepel és köszönt.

Miközben egyre több iskola csatlakozik ahhoz az elégedetlenségi hullámhoz, amelynek célja, hogy az oktatási rendszert sújtó problémák felszámolásának égető szükségessége elérje a kormányzat ingerküszöbét és változtatásokra bírja azt, Balog Zoltán emberminiszter rendkívül népszerű közösségi oldalán hozza az érintettek tudomására, ő legalább megértette a gondokat.

 

Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing…

Közzétette: Balog Zoltán – 2016. február 19.

Bármennyire hihetetlen, tanügyi, oktatási, nevelési miniszter hiányában, jelen állás szerint a magyar oktatás helyzetéért ez az ember felel. Nem tudom mennyit kellett elviselnie az osztálytársaitól osztálytermen belüli bántalmazás címén sanyarú gyerekkorában, de hogy ezzé vált, amivé a fenti ábra is utal, arra én más magyarázatot nem találok.

Miután Lázár János már tegnap tudomásunkra hozta, hogy a kormány maradéktalanul felfogta, mi a gond az oktatással, ma Balogon volt a sor. Miután köszöntötte és kitüntette a Nemzetközi Tudományos Diákolimpikonokat a Parlamentben, és ha már amúgy is ott voltak, nyomott egy szelfit is az egyikükkel. Fehér ingben. Mert csakazértis. Mert a fehér ing, az nem kockás ing. Értitek…

Nem tudom, hogy ez a jóllakott napközis mosolynak szánt vigyor kiben milyen gondolatokat ébreszt (jobb is, hogy nem tudom), de hogy benne van minden, ami miatt a fejünkre omlik ez az ország, ha hagyjuk, az hétszentség. Vegyük sorra, mit gondol a nép egyszerű gyermeke, például én, erről a Balog Zoltán emberminiszter által az éterbe kilőtt személyeskedő és primitív üzenetről.

Egyfelől azt, hogy ha nem lenne ez a pitiáner, útszéli, izzadságszagú visszavágási kényszer ezekben az emberekben, ha csak egy pillanatra úgy viselkednének, mint felelős döntéshozók és nem mint városszéli késdobálók tulajdonosai, valószínűleg nem nőne napról napra azoknak a sokaknak a száma, akik csatlakoznak azokhoz a kevesekhez, akik ezt az elégedetlenséget a szunnyadó mélyből felszínre hozták. Amennyire rossz, annyira jó hír ez.

Fotó: Innen

Másfelől azt, hogy ha igaz lenne, hogy nem az ing számít, hanem a teljesítmény, akkor Balog Zoltánnak soha semmilyen körülmények között, sehol a világon nem lehetne keresnivalója nemhogy egy ország kormányában, de még egy vidéki általános iskola portásának székében sem.

Mert harmadrészt az igazán tehetséges emberek a legritkább esetben sem vetemednek arra, hogy olyan teljesítmények rivaldafényében sütkérezzenek, amelyeket nem ők értek el.

Mert negyedrészt ezek a diákok, akikkel Balog Zoltán önelégülten vigyorog, annak ellenére kerültek a világ élvonalába, hogy magyar iskolában tanulnak. Nem azért kerültek oda, hanem annak ellenére. Ezek a gyerekek kockás inges, esetenként borostás és kócos tanáraiknak, szüleiknek, barátaiknak és saját maguknak köszönhetik a kimagasló eredményeket és a legkevésbé sem Balog Zoltánnak. A diákolimpikonok teljesítményéhez Balognak pontosan annyi köze van mint a fehér vagy a kockás ingnek.

Mert ötödrészt aki az alapvető illemtani szabályokkal tisztában van, az fehér ingben megy a Parlementbe kitüntetést átvenni és nem azért, mert mások kockás inget vesznek fel közben munkába menet,  hanem tiszteletből. Ellenben végképp nem azért, hogy Balog Zoltán elégedett szelfiket készíthessen a saját és mások élére vasalt fehér ingéről.

Mert továbbá akinek elemi fogalmai vannak egy oktatási rendszer mibenlétéről, az nem diákolimpikonok sikereivel próbál kimagaslóként feltüntetni egy kirívóan gyenge teljesítményű konstrukciót, hanem az elitképzés fontosságán túl képes belátni a társadalmi felzárkóztatás megkerülhetetlenségét és nem szarja pofán azokat, akiknek ma nem kellett fehér ingben díjat átvenniük a parlamentben.

Szóval mindent összevetve az van, hogy ezt a biciklit annyira túltoltad, Balog, hogy ezen már nemhogy csengő, de pedál sincs. Ez a bicikli a szakadék szélén inog, de ezzel a gyalázatos megnyilvánulással sikerült megindítani a mélybe. Ha ezt visszavágásnak szántad, akkor szégyelld el magad! Büdösgyenge lett és borzasztóan szánalmas a magának állandóan tiszteletet követelő, tiszteletre érdemtelen kormányodra nézve.

Az, hogy valaki ennyire aljas módon menjen szembe azokkal a jogos elégedetlenségekkel, amelyeket felrónak neki, az, hogy valaki mindenfajta alázat és szerénység nélkül frusztráltan, gőgösen és sértődötten válaszoljon egy fél, de lassan egy egész ország nyilvánvaló, de még mindig civilizált felháborodására, méltatlan mindannyiunkra nézve.

Aki tanárok és diákok teljesítményét kisajátítja azért, hogy azt más tanárok és diákok ellen fordítsa, aki pár diák eredményét pajzsként emeli maga elé, hogy jól megmutassa a többieknek, az nemcsak miniszterként, de emberként is megbukott. Az fehér ingben, kockás ingben, pöttyös ingben egyaránt gazember.

És bár kétlem, hogy az alábbi üzenetet felfogja az agyad, azért ide teszem egy „kockásolimpikon” üzenetét. Ez a lényeg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.