Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Legközelebb sokkal többen lesznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem fogok nagy szavakat használni, mert amire nincsenek szavak, azt igen nehéz cifrázni. A Klik beleállt a pártállami kurzusba, ahol egyébként eddig is állt. Csak most még rátett egy lapáttal: az illetékes tankerületi vezető eldöntötte, hogy közérdekű bejelentés alapján vegzálja a miskolci és a Kossuth téri tüntetés egyik főszereplőjét, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, Pukli Istvánt. Pár órás határidővel kötelezte egy olyan vaskos dokumentáció összeállítására, amelyet egyrészt lehetetlen összeállítani, másrészt agyatlan, szánalmas baromságokat kellene tartalmaznia. Hogy világos legyen, mire megy ki a játék.

Mogyorósi Attila, ügybuzgó tankerületi vezető (fotó: archiv.zuglo.hu)

Azt kell mondanom: teljesen világos, mire megy ki ez a kicsinyes, elkeseredett, kapkodó játék. Külön örülök annak, hogy a járulékos károkkal nem számolnak az urak. Igen, ez a kapkodás okán van így. Azt hiszem, a következő tüntetésen már nem annyian lesznek, mint február 13-án a Kossuth téren. Sokkal többen lesznek.

Mert a félelemre épülő, építő rendszerek sajátja, hogy amint a talaj kicsúszni látszik az addig stabilnak hitt lábak alól, kapkodnak és hibát hibára halmoznak. Lényegesen gyengébb ez a rendszer, mint amennyire annak tűnik. Gyenge, kontraproduktív, káros és legyőzhető.

Mindenki tudja, hogy a szülői értekezletekről nem szoktak jegyzőkönyvet készíteni, csak a Klik nem tudja. Mindenki tudja, hogy közérdekű bejelentés esetén, a címzettnek 30 nap áll rendelkezésére átküldeni a dokumentumokat, vizsgálatot indítani, vagy bármit csinálni, amit elvárnak tőle. Csak a Klik nem tudja. Mint ahogy azt is tudja mindenki, hogy amikor valamit azért digitalizáltunk előzőleg, hogy megkíméljük magunkat a papírmunka minden gyönyörűségétől, azt az internet világában percek alatt tovább lehet küldeni és nem érdemes nyomtatgatni. Persze, ahol hivatalos papírok hiányában is pillanatok alatt le lehet karaktergyilkoni valakit, nem ezen van a hangsúly. Ez csak a köret.

Nem szeretnék nagy szavakat használni, ezért kicsiket fogok. A saját vízfejétől kettőig nem látó állami intézmény tátott szájjal ront be a f*szerdőbe éppen. A pedagógusok egyik követelése az, hogy csökkentsék a tanárokra és az iskolákra nehezedő irgalmatlan bürokráciát, tök felesleges papírok legyártatását. A Klik látványosan bizonyítja, hogy megértette az üzenetet és hatalmas lendülettel  – hogy egy fórumhozzászólást idézzek – bekérik az iskola pincéjében egerésző macskák újraoltási igazolványának a másolatait 2 példányban, a kerületi állatorvos által ellenjegyeztetve.

Hogy senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy mire megy ki a játék. Hogy mindenkinek világos legyen, megértették, hogy túltolták a biciklit. Hát tolnak rajta még egyet. Pedig ebben az egyenletben nem Pukli István az, aki kihúzta a gyufát. Nem Pukli István az egyike azoknak, akik megakasztották a NER fogaskerekeit. Ezért mindent el kell követni, hogy az olajozott elemek közé keveredett fadarabot eltávolítsák. Közérdekű bejelentés alapján, ha másképp nem megy. Csakhogy szó nincs itt közérdekű bejelentésről. Névtelen, azaz pontos névvel ellátott feljelentés ez a házmesterek országából, ahol a Nemzeti Erőszak Rendszere minden erejével azon van, hogy eltiporjon. Pedig recseg-ropog már ez az istenverte rendszer.

Itt már nem a Klik léte vagy nemléte a tét. A Klik csak a Fidesz végsőkig következetes, pitiáner bosszújának egyik megtestesítője. Annak, hogy a vezér realitásérzéke, amellyel mindig oly nagyon jól ráérzett a magyar néplélekre, hiánytalanul felszívódott. Csak a menthetetlen, agresszív ökölpolitizálás maradt a helyén. A hátulról, páros lábbal vádlira támadó sportszerűtlenség, ami azt mutatja, hogy az együttműködést már régóta erőszakban mérik.

A Klikhez folyamatosan érkeznek a közérdekű bejelentések arról, hogy folyik  klotyó, nincs kréta, fénymásolópapír, nyomtatópatron, izzó, betört az ablak, kikapcsolták a gázt, az áramot, hogy a sérült gyerekek nem tudnak iskolába járni, mert b*sztak kifizetni a szolgáltatást. Hol van a nagy igyekezet a problémák orvoslására? Sehol. Ehelyett az adóforintokból fenntartott állami vízfej vendettásat játszik. Már nem egyszerűen az van, hogy leszarják mindazoknak a sirámait, akik kénytelenségből részesei ennek az omladozó rendszernek, hanem rájuk szállnak és megpróbálják kinyírni őket.

Aljas, sunyi, fal mellett hugyozóan pitiáner. Mert a szelíd, civilizált tömeg egyáltalán nem kereste a balhét február 13-án a Kossuth téren. Lehetne engedni nekik kicsit, de miért, ha egyszer hergelni is lehet őket? A rendszer keménykedik és nem érti, hogy csupán az általa összehordott, ingatag szarkupac tetején pöffeszkedik, amelynek illuzórikus biztonságát az össznépi kényelem és birkatürelem teremtette. És ha most harcra kényszerítik ezeket az egyébként békés, szelíd embereket, a szarkupac összeomlik. Bele az arrogáns pofájukba. Lehet, hogy már forradalom sem kell hozzá. Ezt a biciklit már nincs hova tolni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.