Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Szájer József szerint minden magyar idióta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szájer József végre újra felbukkant a magyar médiában. Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott már nekünk az alaptörvény iPad-be vésője, aki trapézon, lovon és vonaton is tudja ezt a kunsztot.

Ámulva hallgattam a vele készült interjút, miután feldolgoztam a látványt, amit a számomra váratlanul kiserkent szakáll okozott. Ugyanis első pillantásra nem ismertem fel Szájert, meg másodikra sem. Egészen a megszólalásig.

Mészáros Antónia faggatta a képviselőt, aki igyekezett minden másról beszélni, nagy ívben megkerülve a kérdéseket. Ennek ellenére kiderült, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott titkos török-német paktum valójában rohadtul nem titkos, ellenben nyilvános és mindenki tud róla, akit érdekel. Nem azért, mert Orbán Viktor – miközben cinkosan összekacsintott az ő népével – rendes, becsületes igazmondó juhászként világgá furulyázta, hanem mert soha nem is volt titkos.

Az Európai Néppárton belül vannak viták (mert demokrácia van), de mára mindenki belátta, hogy Orbán Viktornak mindig is igaza volt. Mindenben. Ezt ugyan Szájer szerint senki nem mondja így ki, de ezt gondolják.

Értjük? Nem.

Nem fogom a teljes interjút idézni, akit érdekeli, itt megtekinheti.

Ami miatt minderről beszélek, az az emberek tökéletes lenézése. Szájer József jól jelképezi mindazt, amit évek óta képvisel a kormány együttesen, annak minden egyes tagja külön-külön és személyesen is.

Szájer József lényegében azt mondja bele az arcunkba: kiskorúak vagytok, ostobák vagytok. Gyámság alá kell vonni benneteket, mert kárt tesztek önmagatokban.

Mondja ezt akkor, amikor a rendeleti kormányzás alaptákolmányba vésése mellet érvel, mégpedig pofátlan, pökhendi, vérlázító módon. Azt mondja ugyanis, hogy kell a kormánynak a teljhatalom, hiszen tudnia kell gyülekezési, kijárási tilalmat elrendelni akkor, ha például egy terrorista csoport elfoglal egy iskolát, vagy egy kórházat és túszul ejti az ott lévőket, akkor a magyar kormánynak legyen módja betiltani egy akkor és ott tartandó demonstrációt, hogy a rendőrség, a túsztárgyalók, a TEK nyugodtan végezhesse a dolgát.

Szájer József ezzel azt állítja, hogy a magyar emberek egytől egyig olyan elvetemült barmok, hogy egy ilyen helyzetben képesek lennének az iskolában túszul ejtett gyerekek és a terrorelhárítók közé állni a tábláikkal, mert éppen ott és éppen akkor akarnak demonstrálni a konzervparadicsom árának csökkentése érdekében.

Szájer József azt állítja, hogy a kormány gyámkodása nélkül mi feláldoznánk a gyermekeink életét, csupán azért, hogy tüntethessünk.

Szájer József azt mondja az arcunkba, hogy egytől egyig hülyék és potenciális gyilkosok vagyunk.

Végül pedig Szájer Józsefnek van pofája megsértődni azon a felvetésen, hogy a kormány akár vissza is élhet ezzel a túlságosan nagy és korlátlan hatalommal.

Megsértődik, kikéri magának. Kikéri a kormány nevében, hogy valaha, valaki is visszaélne a teljhatalommal.

Végső érvként – túlordítva a riportert – megsemmisítő csapást mér az alaptörvény-módosítást ellenzőkre, amennyiben világgá kiáltja azt a szörnyűséget, hogy Belgiumban azért nem tudott elfogni a hatóság egy terroristát, mert ott tilos éjszaka házkutatást tartani.

Én meg üzenem Szájer Józsefnek: egyes országokban máig dívik az a szokás, hogy a tolvajok kezét levágják. Na és akkor? Ez mennyiben befolyásolja vajon a magyar törvényeket?

A magam részéről meg vagyok győzve. Meg is vagyok győződve. Mégpedig arról, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabad egyetlen egy kormánynak sem akkora felhatalmazást és olyan – kontroll nélküli – jogokat adni, amit az Orbán-kormány most ki akar magának zsarolni. Egy olyan kormánynak pedig, amely kormány idiótának és potenciális gyilkosnak tartja a tulajdon polgárait – az őket megválasztó polgárokat is -, és amely kormány ilyen szakembereket tud felmutatni, mint Szájer József, aki ráadásul a politikai elithez tartozik, annak a kormánynak a meglévő jogköreit is villámgyorsan szűkíteni kell.

Önvédelemből.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.