Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A pedagógus mint „rohaggyonmeg”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Túl a bosszankodáson odáig fajultam, hogy elkezdtem szánni a bérből és fizetésből kormányhű médiákokat. Már jó ideje erősen pállott izzadságszag terjeng, de mostanság már súlyos ürülékszag is tetézi. Pedig nem kellene. Tetézni.

Az aktuális jajbazdmeg a váratlanul eszkalálódó közoktatási vészhelyzet. Ami valójában nem csak pedagógus, hanem szülő és diák elégedetlenség is, de azt ciki lenne feszegetni kormánysajtóilag, mert még valamelyik olvasó eltöprengene rajta, hogy talán valami nem stimmel, ha az oktatás minden szereplője veri az asztalt. Marad tehát a pedagógus, mint rohaggyonmeg.

Pontosabban ne is a pedagógus rohaggyonmeg, mert a pedagógus valójában csak egy báb. Egy akarat és önálló gondolatok nélküli szerencsétlen hülye, akinek meg kell mutatni, merrefelé háborogjon. De előtte még arról is meg kell győzni, hogy háborognia kell, mert ő ezt magától nem veszi észre. Igazából nincs is oka háborogni, de szegény naív és erősen korlátolt pedagógust lazán meg lehet vezetni, hogy mégis van.

Azt már régen tudjuk, hogy a világ minden bajáért Soros György a felelős. Mit felelős? Direkt fizet azért, hogy baj legyen. Ha mégsincs, akkor meg fizet valakinek, hogy csináljon. Így történt ez nálunk is.

Azonban van egy aprócska probléma. Veszélyes dolog lenne a közoktatás szereplőit Soros-pénzelte aljadékoknak titulálni, mivel sokan vannak és közvetlenül, vagy közvetve az ország jelentős része érintett. Ez magyarul azt jelenti: marhasok szavazó.

Tovább nehezíti a kommunikációs parafenomének dolgát az, hogy borzasztóan nehéz lenne elhitetni a hívekkel: a pedagógusok/szülők/tanulók meg akarják buktatni Orbán Viktor mindenkori miniszterelnök urat és ők akarnak trónra ülepedni. Nincs annyi narancslé, amivel ezt a méretes kreténséget le lehetne nyeletni a zemberekkel.

Ezért aztán azt találta ki valamelyik szakiparos (hogy ez éppen a munkanélküli-laptulajdonos, suttyom-miniszterelnöki főtanácsadó, Ibiza-függő  kendóbajnok és díszítőszobrász-szakmunkás volt, vagy az amerikai gyűlöletguru, azt a fene se tudja), hogy jobb lesz, ha a pedagógusokat nem sorosbérencezi a bérből és fizetésből sajtó. Ezzel szemben azt sütötték ki, hogy kevésbé ciki, ha lehülyézik a pedagógusokat és akkor mindjárt rá lehet mutatni a bűnösökre. A bűnösök pedig az „álcivil tüntizők”, akiket nyugodtan pénzelhet Soros György.

A nagy igyekezetben a sajtók és orgánumok elsikamlottak azon lehetőség felett, hogy esetleg mégsem mindenki agykárosodott. Például a pedagógusoknak fel fog tűnni, hogy keresztül-kasul befolyásolható, jellemtelen és agyatlan bábnak igyekeznek beállítani őket, akiket vidáman irányít a sorosista álcivilek aljas csoportja.

Valamint a szülők is hülyék.

Meg a diákok is.

Az olvasókról – akik civilben, amikor éppen nem olvasók, akkor választópolgárok – nem beszélve, mert ők nyelnek mindent, mint kacsa a nokedlit és eszükbe sem jut gondolkodni.

Egyszóval gáz ez az egész, ahogy van. Nem vigasztalásnak szánom, de lesz ez még rosszabb is. Ha az egészségügyben, szociális szférában dolgozók is az asztalra találnak csapni, akkor azt is meg kell majd magyarázni a nagyérdeműnek. A közlekedési dolgozókat is. A Tankönyvesek Országos Szakmai Szervezete meg éppen most csapott oda. Az rendben, hogy Soros pénze a végtelenben találkozik önmagával és képes finanszírozni párhuzamosan mindent és bármit, de csak nem lehet mindig elsütni a „hülye szegény, azt sem tudja, mit csinál” típusú terelést, mert még a nagyon elszánt szektatagok is gyanút fognak előbb, vagy utóbb.

Büdösödik a helyzet, ezen már semennyi pacsuli nem segít. Remélhetőleg el fog jönni az az idő, amikor kevés lesz megmagyarázni, hogy baromira jó a kormány, csak minden keményen átvert kisember hülye és képtelen a tudatával átfogni a nagyszerű orbáni tervet. A terv pedig nem más, minthogy mindent központosítani kell, mindent és mindenkit irányítás alá vonni és általános kusst hirdetni.

Összegzem: a pedagógusok nem hülyék és nem irányítható bábok. A szülők és a diákok sem. Az egészségügyi dolgozók, a vasutasok sem. Csak eddig békésen várakoztak és hittek a szép igéreteknek (nem Sorosnak, hanem Orbánnak), mostanra ez elmúlt. Ennyi történt, semmi más.

Már nem fog menni a kuss. Évtizedekig ment, de mára úgy tűnik: elég volt. Ha kimerül minden ötlettár, ha nem sikerül ismét megfélemlíteni a társadalmat, akkor már csak egy opció marad: normálisan vezetni az országot.

A foggal-körömmel pártsajtó tisztelt munkatársai pedig majd megmagyarázzák, hogy ők mindig is a demokráciáért, az oktatásért, egészségügyért harcoltak, tulajdonképpen titkos forradalmárok és belülről bomlasztó hősök egytől egyig.

Láttunk már ilyet, nem is egyszer.

Még a végén szobrot is kap néhányuk.

Vagy legalább egy emléktáblát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.