Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ellenzék konstruktív semmittevése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar társadalom memóriája vetekszik egy aranyhaléval. Nyilván más társadalmak is így vannak ezzel, de speciel engem kevéssé érdekel a norvég emberek emlékezőtehetsége, elég a magunk baja.

Valahogy nekem ma is (és tegnap is, de még holnap is) fontosabb a kormány alaptörvény-módosítási ambíciója, mint Lakodalmas Lajos szabadulása, vagy G. Fodor Gábor azon ambíciója, hogy ő mostantól újságíró is és ráadásul konzervatív értékek hurcolója.

Mivel az MSZP bejelentette a múltkoriban, hogy a maga részéről előáll egy remek kis ellenjavaslattal a fideszes elképzeléssel szemben, gondoltam: megnézem, hogy áll a helyzet.

Az ellenzéki párt közösségi oldalán ott a remek hír, mégpedig január 25.-i dátummal:

„Elkészült az MSZP terrorizmus elleni koncepciója: várjuk a Fidesz válaszát!”

Ma pedig ez a hír, az egész szöveget bemásolom:

Reagálás Németh Szilárd sablon-sajtótájékoztatójára

„Amíg G. Fodor Gábor és az oldala egyetlen egy állami forintot is kap, addig a Fidesz ne beszéljen a magyar családok biztonságáról!

Ha a Fidesznek fontos lenne a terrorveszély kezelése, akkor ma olyan embert állítottak volna ki sajtótájékoztatót tartani, aki legalább egyszer elolvasta az MSZP szakmai koncepcióját. A tények ismerete persze nem szükséges annak, aki csak azért áll ki, hogy felmondja a kormány hisztériakeltő és az ellenzéket démonizáló sablonszövegét.

Ha a Fidesz célja a magyar emberek biztonságának erősítése, akkor reagáljon érdemben szakmai javaslatunkra, és olyan politikust állítson ki, aki képes az ügy komolyságához mérten nyilatkozni!”

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes

Ennyi és semmi más.

Én aztán nem vagyok sem Fidesz, sem kormány, ezzel szemben az az érzésem, rólam is szól ez a történet. Sőt, rólam szól csak igazán. Hogy a Fidesz egy pillanatig nem gondolta (semmiféle ügyben egyébkén), hogy rám is tartozna az én életemet alapjaiban befolyásoló módosítás, azon egy percig sem csodálkozom.

Hogy azt a módosító javaslatot, amely lehetővé tenné a rendeleti kormányzást, éppen egy jobbikos képviselő hozta nyilvánosságra, az minimum döbbenetes.

Az viszont tökéletesen érthetetlen számomra, hogy az MSZP egy pillanatig sem gondolja azt: az ő módosító javaslatuk is rám tartozna, mindenkire tartozna. Legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy sem a párt hivatalos weboldalán, sem máshol nem találom a dokumentumot. Lehetséges, hogy valahol fellelhető, de búvárvizsga nélkül nem lehet megtalálni.

A párt közösségi oldalán hihetetlen interaktivitásra bukkantam, amit ide kell bigyesszek az utókor számára.

Facebook/MSZP

Facebook/MSZP

Hát igen, így kell viselkednie egy pártnak. Már amennyiben óvodásokról van szó. Abban az esetben teljesen rendben is van, de akkor kár felvenni a nem kis összegű tiszteletdíjat és egyéb juttatásokat. Elég lenne az ingyenebéd.

Azonban egy felelős párt, amely párt – feltevéseim szerint – az ország polgárainak egészét óhajtaná képviselni, első lépésben tegye közzá a saját tervezetét, második lépésben igyekezzen bevonni a többi pártot is a kormány hatalmi törekvéseinek megfékezésébe. Ne pedig a Facebookon válaszolgasson a jogosan felháborodott polgároknak, hogy várja az ő javaslataikat. Vagy tegye ezt, de akkor mondjon le a párt minden egyes tagja minden kiváltságáról, minden javadalmáról és egyéb juttatásáról, menjen a munkaerőpiacra és éljen meg a keresetéből, mi pedig – ilyen téren civilek – majd kidolgozzuk a tervezetet magunknak.

Az már csak apró adalék a politika talajvesztettségéről, hogy az LMP ellenzéki egyzetetésre hívta a pártokat, amely egyeztetés éppen a kormány alaptörvény-módosításáról, egy közös koncepció kialakításáról és az egységes fellépésről szólt volna.

Ezen az egyeztetésen két párt nem vett részt: az MSZP és a Jobbik. Igaz, hogy mást nem is hívott az LMP, csak őket. Az is igaz, hogy jelenleg nincs más frakció a parlamentben.

Szomorú ez.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.