Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztos, hogy még mindig egy működő jogállamban élünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pár napja (és azóta is) a jobb szélről erőteljes fröcsögés-hullám vonult végig rajtunk azzal kapcsolatban, hogy a ZDF német közszolgálati televízió későn adott hírt a szilveszterkor történt gyalázatról. Miszerint migránshordák, hiénák, afrikai állatok támadtak német nőkre, asszonyokra, pusztítottak és kerítették sokkos állapotba a lakosságot. Igen, a német közszolgálati televízió nagyot hibázott. Hihető, vagy nem hihető az indok, a ZDF elismerte, hogy nem számoltak be időben a Kölnben – nők ellen – elkövetett szilveszteri támadásokról. És hogy ez bizony hiba volt.

Az M1 magyar közszolgálati tévécsatorna azóta viszont előszeretettel foglalkozik a nők elleni molesztálás borzasztó körülményeivel, megrázó felvételeket tesz közzé és szörnyülködik. A megrázkódtatás kellős közepén egy olyan „szilveszter éjszaka Kölnben készült felvétellel” manipulál, amelyen azt látja a ZDF mulasztásán fröcsögő Bayer Zsolt is, hogy „Több tucat migráns vesz körül egy szőke nőt, akinek esélye sem volt a menekülésre. Hiába kiabált és próbálta újra és újra ellökni magától a migráns férfiakat, azok nem engedték.” 

screen_shot_2016-01-12_at_14_38_21.png

A történetnek egyetlen szépséghibája van: a videó nem Kölnben készült szilveszterkor, hanem 2012-ben Kairóban a Tahrír téren, ahol egy holland turistát erőszakoltak meg. Miért fontos erről beszélni? Mert az összeesküvés-elméletek és a tények között lavírozva, befeszült arccal és ökölbe szoruló kézzel ülünk fel az újabb és újabb provokációknak. Mert a mocskos ZDF bezzeg igyekezett elhallgatni mindazt, ami gátolná az Európa határain túlról érkezők befogadását. Akik lerombolják az életünket, kultúránkat, kiirtják az ősi keresztény gyökereinket, megerőszakolják az asszonyainkat.

Úgy tűnik, nem értjük, hogy – mert sokkal fontosabb dolgok törik derékba az életünket nap mint nap – mennyire alapvető lenne tisztán és józanon látnunk ezekben a kérdésekben és nem zárójelbe tenni, hogy az a média, ami a miénk, amit mi tartunk fenn, a mi adóforintjainkból, az nem hazudhat nekünk. Nem érezhet rá késztetést és nem veheti a bátorságot hozzá.

Tisztázzuk: a kölni erőszakoskodókat, vagy éppen a hamburgiakat semmi nem mentheti fel az alól, amit elkövettek. Sem a német köztelevízió, sem az atyaúristen. A német köztévé számára nincs bocsánat arra, hogy 3 nappal később számolt be arról, amiről 3 nappal korábban kellett volna.

De a sokadik MTVA-s mellényúlás láttán már óhatatlanul nyílik a bicska a zsebben. Akkor főleg, ha kiegészíti az ember a képet azzal, hogy alig két napja az M1 legalább húsz percen keresztül szörnyűlködött a német média szándékos manipulációján.

Idézet:  „Ha egy médium rendszeresen és szándékosan manipulálja és hamisítja a híreket, hamar elveszíti hitelességét a nézők, hallgatók szemében”.

Azt hiszem, a magyar királyi televíziónak akkor sem lenne joga ilyet állítani senkiről, ha egyébként nem tartozna hozzá a napi gyakorlatához amúgy is, hogy folyamatosan elfelejt tudósítani arról, hányan csúsznak a szegénységi küszöb alá Magyarországon, hányan éheznek, fagynak meg naponta. Például.

Van az a pont, ahol az egyszerű embernek is érdemes lehetne az ökölrázást helyettesíteni a gondolkodással: az állandó, összehangolt hisztériakeltés, az összeesküvés-elméletek és az ellenségkép permanens gyártása nem lehet feladata a közpénzből fenntartott médiának. Ha pedig mégis annak érzi, ha gátat szab a hiteles információáramlásnak, akkor nem marad más hátra, mint feltenni a kérdést: biztos, hogy még mindig egy működő jogállamban élünk?

Nőket erőszakolni, bántalmazni Kairóban vagy Kölnben, 2012-ben vagy 2016-ben egyaránt súlyos és elítélendő. Erről elmulasztani időben tudósítani hiba és nem bocsánatos bűn. De olyan módon csúsztatni, hogy egy 2012-es felvétellel manipulálunk azért, hogy 2016-ban minél több kéz szoruljon ökölbe, minél magasabbra csapjanak a gyűlölet hullámai – miközben szakmai alapon kioktatjuk amazokat, a német bezzegmédiát, hogy ők hamisítanak – hihetetlen arroganciára vall. Arra, hogy elszabadult itt a meglévő csírája is a jóérzésnek, ami kordában tarthatná a racionalitást.

Az a baj, hogy a cél sem a ZDF, sem az M1 esetében nem szentesíti az eszközt. Bár míg a németek a nyugalomra hivatkozva mulasztottak, a magyar közszolgálat az uszítás szándékával tett valami hasonlóan visszataszítót. A különbség elenyésző, de létezik. Az egyik elismerte, hogy hibázott, a másik kussol. Más szavakkal: az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz 80 milliárd.

Ami minket illet: Kölnben és Kairóban nincs annyi migránshorda, ami akkora pusztítást végezne ennek a népnek a szellemi-lelki állapotában, mint a magyar közmédia. És pont leszarom, hogy a németek is ugyanazt teszik. Mint ahogy azt is leszarom, hogy Gyurcsány is lopott.

Ja, amúgy az egyik nem hírhamisító, objektív hírportál azt írta a ZDF kapcsán: „A német média azonban a kölni eset kapcsán bukott meg véglegesen.” Arról esetleg lehet valamit tudni, hogy a magyar közsszolgálati médiával ez mikor következett be? Úgy értem, véglegesen. Vagy még mindig várunk a bukásra?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.