Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt sem hiszem el neki, ha köszön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tehetek róla, ez van. Rogán Antalnak sajnos azt sem hiszem el, ha köszön. Pedig újévi fogadalmaim között az is szerepelt, hogy ezután neki mindent elhiszek. Itt az első próbatétel, és nagyon úgy néz ki, hogy máris elbukom.

„A jelenlegi kabinet kevesebbet költ reklámokra, mint az azt megelőző Gyurcsány–Bajnai-kormányok. A 2006 és 2010 közötti ciklusban az állam 84 milliárd forintot költött állami reklámhirdetésekre, ami 3 milliárd forinttal több, mint a 2010-2014-es időszak kiadásai”ezt válaszolta a kormány propagandaminisztere a DK-s Varju László írásbeli kérdésére, amelyben az ellenzéki képviselő értelemszerűen a propagandára állami reklámokra költött pénzek iránt érdeklődött.

forrás: policity.eu

Továbbá azt is írta, hogy a kormány tájékoztató tevékenységet folytat a mindannyiunk életét érintő fontos kérdésekről, és csakis azokról (értsd családi adókedvezmények kibővítése, a rezsicsökkentés, bevándorlás). De nem ám úgy, ahogy a baloldali kormányok, hogy összekeverik a pártkommunikációt a kormányzati kommunikációval. Nem. A Fidesz-kormány csak tájékoztat. Ha akarjuk, ha nem. Bezzeg Gyurcsány a Népszabadságban 4, 5 millió forintos cikket jelentetett meg anno úgy, hogy a felét az MSZP, felét a kormány állta. Fene a pofáját neki. Hát nem összemosta?

Külön szeretném felhívni a figyelmet Rogán Propaganda Antal unalmasan körmönfont megfogalmazására: nem arról beszél, hogy mennyit költöttünk mi, hanem arról, hogy mennyit költöttek ők. Mert ha mi 10 forinttal kevesebbet költöttünk, mint ők, akkor csak a Fidesz. Mert négy év alatt „megspóroltunk” 3 egész milliárd forintot bezzegékhez képest.

forrás: vs.hu

Tekintettel arra, hogy – bár közpénzről van szó – ezek a milliárdos tételek közönséges halandók számára hozzáférhetetlenek, illetve figyelembe véve egyáltalán nem elítélhető fenntartásaimat a kormányzati igazmondással kapcsolatban, nyomós okom van azt hinni, hogy Rogán olyan számokat közölt, amilyeneket ő akart. Igen, a mindenkori költségvetésben van kormányzati kommunikációra elkülönített összeg: annyi, amennyi, papíron. Akkor is volt, most is van.

Viszont nem tudom, valóban szerencse-e ránk nézve, hogy 81 milliárdot úgy sikerült Rogán Antalnak kinyögni a 81 milliárd elhangzása nélkül, hogy bezzeg azok 84 milliárdot. Mivel se 81, se 84 milliárdot nem láttam soha életemben, számomra a kettő közötti különbség teljesen irreleváns. Amit viszont látok – és e tekintetben érzek némi különbséget a 6 éve elmúlt nyolc évhez képest -, az a soha nem látott méretű, „konzultációnak” csúfolt, évek óta tartó brutális kommunikációs hadjárat, a gyűlöletplakátokkal kitapétázott ország, a totális propaganda-csatornává züllesztett közmédia. A fideszes városvezetések által minden postaládába ingyen bedobált, elméletileg önkormányzati, gyakorlatilag pártlapok, a CÖF-ös-„civil”-békemenetes kormányvédő akciókra elköltött pénzek, és úgy általában a minden lehetséges felületen megállás nélkül, sugárban folyó jobban teljesítés.

forrás: Vastagbőr

Még csak az év ötödik napját írjuk, és valakinek már megint sikerült retardált egysejtűnek nézni a népet. Amely nép persze tudja, hogy a 81 kevesebb mint a 84, de azért annyira nem hülye (hiszem még mindig, hogy annyira nem lehet hülye) hogy ne érzékelje: ez így is, úgy is, kurva sok. Belátom, ez az ócska önajnározás, önfényezés, öntömjénezés minden pénzt megér. Nekik is, nekünk meg főleg.

Ha valami, a kormányzati kommunikáció mindent elbír. Ha valahogyan, hát így lehet talán a legtöbb pénzt kiszivattyúzni az államnak nevezett jótékonysági cégből. Olyan megfoghatatlan, követhetetlen kiadásokat lehet így generálni, hogy Gyurcsány 4,5 milliós propagandacikke adja a másikat. Ami azért baj egy picit, mert e nemcsak valószínűtlenül soknak tűnő, de valószínűtlen sok milliárddal, a kormány (a mindenkori, de különös tekintettel a jelenlegi) kiválthatónak érzi a munkát és a tisztességes közszolgálatot. Alázat helyett propagandát nekünk, bele az összes érzékszerveinkbe.

forrás: 24.hu

Tónika drága! Ezt a pénzt az adófizetők pénzéből költöttétek el, és valójában teljesen mindegy, (miközben egyáltalán nem) hogy ennyit vagy többet vagy kevesebbet. Engem az sem hat meg különösebben, hogy melyik kormány költött többet vagy kevesebbet, időben pontosan mikor és milyen színe volt annak a kormánynak. Engem az nyugtalanít a leginkább, hogy miközben az utolsó fillérig nyilvánosságra tartozó adatokat nem ismerhetem meg, kénytelen vagyok elhinni, amit mondasz. És főleg kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy ti ezen a közpénzen engem arról győzködtök megint, 6 évvel az elmúltnyolcév után, hogy Gyurcsány-Bajnai mekkora szarházi volt hozzátok képest.

Külön gusztustalan, hogy pont te próbálsz erről meggyőzni. Te, akinek a szomszédja és annak érdekeltségébe tartozó cég verseny nélkül, futószalagon nyeri az állami, kormányzati kommunikációnak nevezett propaganda-megbízásokat. Rosszabb esetben csak pár száz milliós, jobb esetben milliárdos nagyságrendű pénzekről beszélünk.

Csetényi Csaba, Rogán-szomszéd, Pasa parki lakos és az érdekeltségébe tartozó HG 360 Kft. hirdetmény nélküli, egyajánlatos közbeszerzést követően készíthette el ezeket a plakátokat (forrás: hvg.hu)

Mennyire gáz, hogy pont téged vagyok kénytelen komolyan venni, amikor a megspórolt 3 milliárd mellé hozzáteszed, hogy ti mindig az engem érdeklő, nagyon fontos témákban konzultáltok velem. Igen, mindent pénzt megért nekünk a bevándorlók elleni uszító, 381 milliós plakátkampány  és a bemelegítést szolgáló 1,297 milliárdos kiadással járó konzultációs kérdőív-hadjárat. Külön öröm számomra, és köszönöm, hogy az alsó hangon is 3000 milliárdos atomerőmű és a több száz milliárdos olimpia ügyében nem szeretettek volna velünk konzultálni, mert ahhoz túl hülyék vagyunk. Mint ahogy a vasárnapi boltbezáráshoz is. Külön hála azért, hogy az erről szóló népszavazást – a spórlás jegyében – mindenáron sikerült megakadályozni.

Végezetül még egyszer és utoljára: pont nem érdekel, hogy ezek hány milliárddal kevesebbet loptak el költöttek el, mint Gyurcsány. Azt látom, hogy a kitartó agymosásnak mindig beérnek a gyümölcsei, Rogán Antal igazán elégedett lehet. És bár életemben nem láttam 80 milliárd forintot se egy helyen, se szétszórva, amíg 2015-ben a magyar felsőoktatás összesen 143 milliárd forintos állami támogatást kapott,  és amíg dögrováson van az ország, addig kikérem magamnak, hogy Rogán retardált egysejtűnek nézzen, és megpróbálja elmagyarázni, hogy a 81 mennyivel kevesebb, mint a 84.

Ennyire azért nem vagyunk hülyék. Vagy de?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.